Je třeba čistit vinotéku?

21.11.16 11:30

Je třeba čistit vinotéku?

Dobrý den, nemá někdo prosím zkušenost jak a kdy čistit domácí vinotéku? Koupili jsme jako dárek rodičům, konkrétně tuto https://www.chladnickanavino.cz/…0DK-d174.htm . Má v popisu uvedené automatické odmrazování. Je dobré alespoň jednou za čas lahve vyndat a vinotéku vytřít? Jako lednici na potraviny, nebo není potřeba? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10317
21.11.16 12:05

@Lucinkakobliha No, upřímně, námraza by tam správně vzniknout vůbec neměla (bílé chladíš na 12 st., červené na 14-16). Nic tam neuniká, ničím to neznečistíš. Takže čištění asi není potřeba a já svou lednici na víno (vinotéka je pro mě název sklepa na víno) za dva roky nečistil, je úplně čistá.
Ale uškodit nemůže, když ji jednou za rok vypnou, vyčistí čistícíma ubrouskama nebo slabším octovým nebo jarovým roztokem. Pak ale musí nechat dokonale vyschnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.16 08:35

Děkuji za názor. Rodiče mají chladničku na víno :-) zatím necelý rok, tak jsme to neřešili, jen se mě ptali. Myslela bych si to podobně, jednou za rok vytřít octovou vodou úplně postačí, případně nechat až to bude opravdu potřeba. Jen mě mátlo v popisu to odmrazování, k čemu to tam potom je :-/. Díky a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.9.17 21:51

Mohu se prosím zeptat, od koho vinotéku mají? Manžel si ji přeje a já mu ji chci koupit a udělat mu radost…zrovna se stěhujeme do nového, tak se to akorát tak hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kiku.str
27.1.20 12:55

My máme doma Dunavox. A jsme s ní spokojeni moc. Nechali jsme si ji doporučit od prodejců a trefili jsme přesně to, co zapadá do našich požadavků.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max