Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ségra má otázku, jestli by šlo, že bychom poslali dotaz soukromou zprávou, ať tu nezatěžujeme. Jde o dotaz ohledně léčby vazů a šlach. Mohu to rozepsat i sem podrobněji, jde mi nám o to, jak léčíte tato poranění, ale asi líp zprávou s podrobnostmi.
Dík! ![]()
@sabrinafromprague zkus napsat na ifauna.cz do nemoderovane diskute, tam mi vždy poradily když jsem něco řešila s kobylou
Nenapsala jsi nic konkrétního, o co přesně se jedná, jak ke zranění kůň přišel…
Jedná se o zesílení šlachy, poranění karpu, zaskočení do spěnky, zášlap korunky, strouhání atd.? Všeobecně se poranění pohybového aparátu dlouho hojí, je nutná dlouhá léčba a RHB. Na možnosti léčby ( ATB, výživa, masáže… ) bych se ptala spíš veterináře svých koní, než tady na emiminu, ale držím palce.
@Shreya píše:
Nenapsala jsi nic konkrétního, o co přesně se jedná, jak ke zranění kůň přišel…
Jedná se o zesílení šlachy, poranění karpu, zaskočení do spěnky, zášlap korunky, strouhání atd.? Všeobecně se poranění pohybového aparátu dlouho hojí, je nutná dlouhá léčba a RHB. Na možnosti léčby ( ATB, výživa, masáže… ) bych se ptala spíš veterináře svých koní, než tady na emiminu, ale držím palce.
Asi tak.. radila bych se s veterinářem. Určitě ne na ifaune, eqch a podobných..
Hlavne kazdy chovatel ma na radoby ty nejlepsi nazory. Zvaz, jestli rady na intetnetovych strankach, stoji za to, ze by jste mohly koni ublizit!!! A pak budete volat dr. ![]()
@andulik8 píše:
Hlavne kazdy chovatel ma na radoby ty nejlepsi nazory. Zvaz, jestli rady na intetnetovych strankach, stoji za to, ze by jste mohly koni ublizit!!! A pak budete volat dr.
Dneska je v tomto strašná doba. Já jsem u koní přes 30 let - pořád ve stáji plus minus 15 koní, takže bych řekla že můžu porovnávat. Dřív když něco řekl vet tak to prostě platilo. Dneska hrůza, vidím to u lidí co u nás mají ustájené koně, zavolají si veta, ten jim něco řekne, a oni už za pár hodin mají dotazy na FB popř. někde na equichannelu a tam to konzultují s „odborníky“, aby pak mohli s veterinářem debatovat o tom, jestli neměl nařídit jinou léčbu. To fakt člověku zůstává rozum stát
Se kolikrát divím že je ten doktor nepošle potom do pr..
Tím se nechci zakladatelky dotknout, ale je to tak.
@marmelada78 píše:
Dneska je v tomto strašná doba. Já jsem u koní přes 30 let - pořád ve stáji plus minus 15 koní, takže bych řekla že můžu porovnávat. Dřív když něco řekl vet tak to prostě platilo. Dneska hrůza, vidím to u lidí co u nás mají ustájené koně, zavolají si veta, ten jim něco řekne, a oni už za pár hodin mají dotazy na FB popř. někde na equichannelu a tam to konzultují s „odborníky“, aby pak mohli s veterinářem debatovat o tom, jestli neměl nařídit jinou léčbu. To fakt člověku zůstává rozum státSe kolikrát divím že je ten doktor nepošle potom do pr..
Tím se nechci zakladatelky dotknout, ale je to tak.
Jojo. Presne tak to je. A ve finale z doktora udelaj debila
![]()