Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@silonk Může,ale injekci PO bych nedávala
je to hnus, potrat je bolí a mají pak dispozice k rakovině
Pokud bude březí a nebudeš štěňata chtít je lepší ji nechat porodit, utratit štěňata a nechat zastavit laktaci, nebo jí nechat jen jedno štěně na odkojení. Jedno pak udáš lépe, kort jestli nemáš čistokrevné spojení a s PP určitě ne viď? ![]()
Teď mě zato utracení tady někdo ukamenuje, ale vzhledem k feně je to šetrnější než ta injekce. Mojí sestřenici fena na injekci PO umřela v křečích, tak si vyber ![]()
Je to kříženec stedniho vzrustu z útulku.. takže ani přesně nevím kolik ji je.. ale asi kolem 1 roku.. hara poprve.. vcera nam do zahrady vletel nejaky maly krizenec jezevcika..nebyli jsme doma, videla to sousedka.. pry se na chvili spojili ale ta moje fenka byla neposedna tak se odpojili a ten pes stal vedle a chvili se nehybal.. tak nevim.. co mam delat
.. stenata nechci.. jsem proti mnozeni.. mam z toho spatny pocit.. a injekce v tomhle veku je pry nebezpecna..
@Adriana Lima píše:
@silonk Může,ale injekci PO bych nedávalaje to hnus, potrat je bolí a mají pak dispozice k rakovině
Pokud bude březí a nebudeš štěňata chtít je lepší ji nechat porodit, utratit štěňata a nechat zastavit laktaci, nebo jí nechat jen jedno štěně na odkojení. Jedno pak udáš lépe, kort jestli nemáš čistokrevné spojení a s PP určitě ne viď?
Teď mě zato utracení tady někdo ukamenuje, ale vzhledem k feně je to šetrnější než ta injekce. Mojí sestřenici fena na injekci PO umřela v křečích, tak si vyber
Fakt, no to je strašné ![]()
@Ester13 píše:
Fakt, no to je strašné
Mě by bylo té feny líto, způsobit jí potrat, určitě to nebude nic příjemného. Sestřenice má od té doby doma už jedině psa, feny už nechce, byla z toho dlouho špatná.
Našla jsem na netu tohle i o tom slýchám už dlouhou dobu. Proto to sem radši píšu.
„Injekce i tabletové přípravky mohou být příčinou zánětů v těle zvířete, cukrovky, případně i nádoru,“ říká zvěrolékařka Ľubica Gonzorová. Injekce, které přerušují graviditu v časné fázi, kdy majitel neví, zda fena byla, nebo nebyla nakryta, způsobují chudokrevnost a záněty dělohy. Přípravky, které mají přerušit prokázané těhotenství, jsou doprovázeny nepříjemnými vedlejšími účinky. „Rozhodně bych raději riskovala narození i nečistokrevných mláďat a starosti s nimi, než přerušení březosti,“ dodává Ĺubica Gonzorová.
@Ester13 píše:
Myslela jsem, že to funguje jako „psí postinor“.
Kdyby jo tak by to bylo fajn, takhle mi je líto způsobit fence nějakou bolest nebo komplikace, to je přirozenější porod ![]()
@silonk píše:
Je to kříženec stedniho vzrustu z útulku.. takže ani přesně nevím kolik ji je.. ale asi kolem 1 roku.. hara poprve.. vcera nam do zahrady vletel nejaky maly krizenec jezevcika..nebyli jsme doma, videla to sousedka.. pry se na chvili spojili ale ta moje fenka byla neposedna tak se odpojili a ten pes stal vedle a chvili se nehybal.. tak nevim.. co mam delat.. stenata nechci.. jsem proti mnozeni.. mam z toho spatny pocit.. a injekce v tomhle veku je pry nebezpecna..
No ja teda doufam ze nakryta neni no.. jinac se zkusim poptat na ten potrat.. chtela jsem fenku hned po harani vykastrovat..jinak diky za rady..
@Adriana Lima tak radši zabít štěňata, protože „existuje jistá možnost, že by fena možná mohla mít komplikace“..nic tě na tom netrká?
edit- abych nebyla ot, tak samozřejmě být nakrytá může, to je jak u lidí.
Muze byt moje fenka nakryta kdyz doslo jen ke kratkemu spojeni??