Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, prosím je tu mezi vami veterinar/ka? Pobrebuji radu, manzel dojede az za dve hodiny a ja si nevim rady s nasim yorksirem. Lezi v pelechu, ma zimnici. Kdyz se snazil vyskocit na gauc, silene zaknucel. Zkousela jsem mu promackat mirne brisko a nic.Ale prijde mi takove napjate:( Snad to jsou jen zarazene prdy nebo neco takoveho:( nezvraci, cumak ma studeny mokry. Myslite, ze staci kdyz zajedem na veterinu za ty cca 2 hodky nebo se mam radsi sbalit a jit pesky hned?
A chodí normálně nebo kulhá na jednu ze zadních noh? Yorkové mají často luxaci pately - mohlo se mu to stát po tom vyskočení na gauč.
To, že leží v pelechu a klepe se (má zimnici dle vás), můźe být reakce na bolest
Chodí normálně, má i chuť k jídlu, ale samozřejmě mu nic nedávám. Při venčení vše v pořádku, tak nevím, co to může být:( manžel se zmínil, že i včera když ho utíral z venku, tak trošku zakňučel, takže to má asi od včerejšího rána.
Zimnice nebo to klepání ustalo, opravdu to byla asi reakce na bolest.
Žádnou ze zadnich nožek ani nenadnáší? Nikdy jste si nevšimli, že by při procházce občas hopkal po třech?
Jo a podle studeného a mokrého čumáku se nic nepozná - nejlepší je změřit teplotu v rektu
Náš pes se klepal když měl rozřízlou tlapku, natrhlý ucho, když mu bylo zle z přežrání (klepal se a pak zvracel). Má to jako reakci na bolest nebo nevolnost (ptali jsme se na veterině). Já osobně bych radši zavolala někam na veterinární pohotovost a zeptala se (kdyžtak mám i číslo). Pak bych zajela na tu veterinu. Taky jsem takhle párkrát volala. A babiččin pes se třepal když ho bolelo v třísle. Skákal přes zábradlí a natáhl si to. Snad bude v pořádku ![]()
Ne nozky ma opravdu v poradku. Zkusili jsme se projit, chodi normalne, akorat ma ocas mezi nohama, jakoby se bal asi prave te bolesti:(. Zkusim zmerit teplotu jestli se necha.
@kacaba87 Ja jsem v tomhle plasan a mazala bych hned, bo bych zkusila nejakeho znameho poprosit o odvoz. Muze to byt cokoli od luxace pately az po nejakou banalitu, treba zalomeny drapek. Ze se klepe a ma „zimnici“ muze byt reakce na bolest a stres. Taky mame jorksirku a tohle delala, kdyz ji napr. padaly zuby, klovl andulak do cenichu, pichla vosa…
@kacaba87 píše:
Ne nozky ma opravdu v poradku. Zkusili jsme se projit, chodi normalne, akorat ma ocas mezi nohama, jakoby se bal asi prave te bolesti:(. Zkusim zmerit teplotu jestli se necha.
A nemůže mít něco píchlého v zadku? nebo tam někde? naší boloňačku jednou štípla včela a co ta vyváděla - než jsem jí vytáhla žihadlo
tak může mít nějaký trn?