Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@janpes rentgen dělám nebyl ptala jsem se na něj, ale dle slov vet zatím není důvod jí víc trápit. Tak jediné co je vedlo k předpokladu že má zánět kosti byla citlivost toho drápu a kapsa jakoby na ukazováčku.
Ted z hlavy to asi uplně přesně dohromady nedám, ale vím že Augmentin, dalacin a tedn třetí si asi nevzpomenu…
@Anikaa02 no tak rtg vyšetřením se zvíře netrápí, je to rychlé a bezbolestné a odůvodnilo by to podání takovéto kombinace antibiotik. Jinak opravdu doporučuji konzultaci jinde, pokud se Vam postup vaší lékařky nezdá.
@janpes Děkuji moc raději pojedeme i jinam at víme na čem jsme ![]()
Ahoj holky, je tu nějaký veterinář?
nebo alespoň někdo se zkušeností, jak zachránit ježka?
Připlazil se nám ke dveřím s tržnou ránou u zadní packy, měl tam už larvy
tak jsme ho postříkali dětským sprejem na vši, opláchli, larvy vytáhli pinzetou a vydesinfikovali…:( teď asi počkáme do zítra a zajedeme na veterinu, pokud to přežije… Nevíte, co ještě bychom mohli udělat pro něj? ![]()
@Beruska.tucnacek55 napis na fb dame jmenem Dagmar Vršková, je to veterinarka a jezky osetruje docela casto. Pokud neodpovi, najit na netu chovatelskou stanici morcat Caramba, mohl by byt na strankach na ni telefon. Nebo ještě na fb vet. ordinace Xenopus. Jaj nez jsem to vypsala uz bych mela tel nalezenej ![]()
@Tarjei Moc děkuji, paní jsem napsala, na číslo se nemohu dovolat
Snad to chudáček přežije..
@Beruska.tucnacek55 to cislo ma ofiko na vet. pohotovost, tak snad to brzy zvedne. Jinak ja bych jezkovi asi zkusila nabidnout neco k jidlu a piti. Mozna vajecnou michanici nebo vejce natvrdo…
@Tarjei Stříkačkou jsme mu dali vodu a piškot s vodou na kašičku..samotnou vodu chtěl, ale stím piškotem už ne ![]()
@Beruska.tucnacek55 no mozna ze je ten piškot sladkej, ale vetsina zvirat ho ochotne basti..muze mit nejaky zraneni…to chce fakt veterinare. Ale rekla bych ze je dobry znameni ze pije. Zvire ktery by chcipalo uz nic chtit nebude.
@Tarjei Jo taky si myslím že je super, že pije
Právě ten piškot jsem četla na netu
Ještě jsme mu zkusili dát psí granule a ty teda očichával víc než piškot, ale nesnědl nic..
Je to bojovník..
@Beruska.tucnacek55 no jo, on je piškot dobrej jako nakopnuti, je v tom cukr a vajicko..jestli máš kousek syrovýho masa, tak naskrabat..treba by si dal…
@Beruska.tucnacek55 a do ty vody mu dej trochu kdybys mela glukopur ale v nouzi poslouží i normos cukr. Ho to nakopne trochu energeticky.
@Tarjei Teď spinká
hned ráno mu dám to maso a zkusím i vajíčko na tvrdo. A tu vodu s cukrem mu dám taky, děkuji za radu
Nemám bohužel glukopur, zkusím vodu s medem.
@Tarjei Tak mám smutné zprávy..
ježek to má za sebou, nechali jsme mu udělat rentgen a měl rozlámanou pánev…prý nemá cenu ho trápit, tak jsme mu nechali píchnout injekci ![]()