Je tu vyléčený alkoholik?

mončís
23.3.15 18:14

Je tu vyléčený alkoholik?

Ahoj, sháním někoho kdo prošel protialkoholní léčbou, kdo by mi řek jak to chodí. Jde o příbuzného, který to už nezvládá. Klidně mi napište sz. Díky za pomoc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6094
23.3.15 18:43

Hlavní problém že že dokud nic neudělá nebo nebude chtít sám, vy s tim nezmůžete nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
23.3.15 18:55

Já doufám, že chtít bude. Zítra jí dáme na výběr. Protože se to už nedá zvládat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 19:05

@mončís Tak pokud se chce lecit, tak je to super. :dance: Muj muz se bohuzel lecit nechce.Rika,ze par piv si da kazdy. :?

• Citovat
  • Upravit
mončís
23.3.15 19:09
@Anonymní píše:
@mončís Tak pokud se chce lecit, tak je to super. :dance: Muj muz se bohuzel lecit nechce.Rika,ze par piv si da kazdy. :?

Těch pár piv bych snad i tolerovala, ale je v insolvenci a lže nám kde může. Už se to nedá zvládat. Teď se před zimou ani nekoupilo uhlí, protože to propila. hrozný!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 19:18

@mončís Tak to je mazec. :,( No muj muz si da 5 piv dene, nekdy i vodku k tomu.Pak prijde z hospody domu a keca nesmysly o kterych druhy den nevi. S nasim malym ditetem travi minimum casu, jelikoz domu prijde napity, naji se a spi. :roll: Uplne se mi tim zhnusil, sexualni zivot nemam zadny, jelikoz porad smrdi pivem…Do prace chodi, penize mi dava, ale to je tak vsechno. Lecit se nebude, pry nema problem a jsou na tom jini hur. Takze nezmuzu nic.Je to bezmoc. Nevadi mu ani to, ze se mi hnusi, nespim s nim, pusu mu nedam, je mu to jedno.

• Citovat
  • Upravit
24392
23.3.15 19:21
@mončís píše:
Ahoj, sháním někoho kdo prošel protialkoholní léčbou, kdo by mi řek jak to chodí. Jde o příbuzného, který to už nezvládá. Klidně mi napište sz. Díky za pomoc :mavam:

Taky bych potřebovala info. za kým jít, kdo tam může toho alkoholika poslat a tak prostě všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
23.3.15 19:23
@Anonymní píše:
@mončís Tak to je mazec. :,( No muj muz si da 5 piv dene, nekdy i vodku k tomu.Pak prijde z hospody domu a keca nesmysly o kterych druhy den nevi. S nasim malym ditetem travi minimum casu, jelikoz domu prijde napity, naji se a spi. :roll: Uplne se mi tim zhnusil, sexualni zivot nemam zadny, jelikoz porad smrdi pivem…Do prace chodi, penize mi dava, ale to je tak vsechno. Lecit se nebude, pry nema problem a jsou na tom jini hur. Takze nezmuzu nic.Je to bezmoc. Nevadi mu ani to, ze se mi hnusi, nespim s nim, pusu mu nedam, je mu to jedno.

To je také špatný :(hodně lidí si to nechce připustit. Chápu tu bezmoc. Tu mám taky. :?

• Citovat
  • Upravit
mončís
23.3.15 19:24

@Daša 2 já zítra budu volat do jedné léčebny. Četla jsem u nich že čekací doba je 1 až 4 týdny. Tak snad na to taky přistoupí!

• Citovat
  • Upravit
24392
23.3.15 19:32
@mončís píše:
@Daša 2 já zítra budu volat do jedné léčebny. Četla jsem u nich že čekací doba je 1 až 4 týdny. Tak snad na to taky přistoupí!

Přímo do léčebny se nahlásit? Nemusí se jít k obvoďákovi nebo psychiatričce co k ní patří obvodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
23.3.15 19:38
@Daša 2 píše:
Přímo do léčebny se nahlásit? Nemusí se jít k obvoďákovi nebo psychiatričce co k ní patří obvodem?

to já právě musím vše zjistit, nemám tušení jak to chodí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 20:36

@mončís máme alkoholika příbuzného, v léčebně byla za poslední rok 3×. 2× ji vůbec nedokončila, 1× ano, ale stejně pije dál. Dluhy kde se podívá, je agresivní, doslova smrdí lihem, alkohol schovaný všude. Domluvy, výhružky, nic nepomáhá.

Co mám info, tak do léčebny musí dobrovolně (může to kdykoliv ukončit) a musí tam dojít střízlivá…

• Citovat
  • Upravit
mončís
23.3.15 21:30
@Anonymní píše:
@mončís máme alkoholika příbuzného, v léčebně byla za poslední rok 3×. 2× ji vůbec nedokončila, 1× ano, ale stejně pije dál. Dluhy kde se podívá, je agresivní, doslova smrdí lihem, alkohol schovaný všude. Domluvy, výhružky, nic nepomáhá.Co mám info, tak do léčebny musí dobrovolně (může to kdykoliv ukončit) a musí tam dojít střízlivá…

Co pak se s takovym clovekem da delat? Neustale mu pomahat a doufat, ze tu snahu uvidi a zamysli sr nebo ho v tom nechat placat? Je to tezky kdyz je to blizky clovEk.

• Citovat
  • Upravit
5473
23.3.15 21:39

S léčbou musí dotyčný souhlasit, jít dobrovolně. Určitě není třeba řešit přes obvoďáka, každá léčebna bude mít nějakou příjmovou ambulanci, kontaktní telefon. Vím, že např. ve FN předchází pobytu na oddělení pro léčbu závislostí nějaký krátký pobyt na detoxu (detox. oddělení), ale to asi běžné léčebny mít nebudou.
Alkoholismus jako takový je bohužel nevyléčitelný, lze pouze abstinovat, recidivy bývají velmi časté, běžné je opakování více pobytů na protialkoholním u jednoho pacienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 21:44

Já mám zkušenost, kdy dotyčná osoba prošla léčebnou a opila se ihned po propuštění. Teď už pár měsíců abstinuje bez léčebny. Ale není to žádná výhra. Je nesnášenlivá, paranoidní, zlá. Nevím, jak to nakonec dopadne. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová