Ječné zrno na horním u víčku u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
10.12.07 13:52

Ječné zrno

Ahoj maminy,moc vas prosim o radu.Mala ma uz tri mesice jecne zrno na hornim vicku a nechce ji to zmizet ani samovolne prasknout.Dr nas chce poslat na propichnuti,ale ja si dost dobre neumim predstavit,jak ji budou pichat do oka,ona ma totiz panicky strach z doktoru a verim,ze ji tezko tezko udrzi,radeji byc chtela,abychom to zmakli nejak doma a aby ji to konecne prasklo.Ted davame akorat obklady z hermanku a mast ophthalmo-framykoin,ktera proste vubec nepomaha.Nevite o necem,co by pomohlo?Predem diky za kazdou radu.Mala ma dva roky a doktoru uz si uzila strasne moc,tak ji chci uchranit dalsimu stresu a trapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
10.12.07 14:05

Za pár haléřů kup sterilní jehličku (modrou, ta je tenounká) a pokud si na to opravdu doma troufáte, tak jí to opatrně píchni. Ne do hloubky, jenom na povrchu, tu horní vrstvičku kůže. Jemně to vymáčkni a natři Oftalmoframykoinem a pak to ještě mažte až do vyhojení. Musíš dávat pozor abyste jí ten obsah ječného zrna nerozetřeli někam na další místo, protože by se jí to mohlo udělat znova. Mně se taky občas dělají, ale jenom taková malinká, k doktorovi s tím vůbec nechodím a ošetřuju tak, jak jsem ti napsala. Musím říct, že máš docela odvahu to píchnout dítěti. Já bych asi toho doktora přece jenom zkusila. Pokud máš jistotu, že jí nevypíchneš doma oko a bude klidnější…
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.12.07 14:33

Jeee,to neeee,ja bych to nepichala!!!!Myslela jsem neco,at to praskne samo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.12.07 14:46

To jsem ještě já, Radka. Víš, ono je to na oku dost nepohodlné a zatěžující. Myslím, že uděláš jenom dobře, když jí to necháte píchnout. Možná že ji trošku „přispí“ a nebo ji budeš při zákroku držet. Kdyžtak se domluv s lékařem, třeba ti doporučí na zklidnění nějaký lék. My takto zklidňovali syna Kinedrilem :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.12.07 15:07

Asi budu fakt muset,protoze ona si na to oko nenecha dat ani ten pitomy obklad.....no doufejme,ze se ji to po tom propichnuti stejne nevrati…

• Citovat
  • Upravit
6545
10.12.07 15:42

Ty brďo u dítka bych oko sama nepíchala. Nejsem si jistá tím, že bych ji tak pevně sevřela, aby se nehnula, abych jí nevypíchla oko…u prcka bych na to šla jen přes dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.12.07 16:07

Holky,me ani nenapadlo,ze to budu pichat sama,myslela jsem,jestli treba nekdo z vas nezna nejakou mast nebo tak,ale asi nic moc neni,aach jo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.12.07 21:10

Ahoj,

ja mam s jecnymi zrny velke zkusenosti. Takze pokud ho ma uz tri mesice a neni tam videt bila cepicka, tak je nejspis tzv. zatvrdle a odstrani to jedine lekar. Byla jsem na zakroku dvakrat. Neni to pichani, ale spis vyskrabovani hnisu v lokalni anestezii. Sam zakrok neni moc narocny, ale horsi je rekonvalescence. Ja mela vzdy vicka silene napuchla jeste vice jak tyden a hralo mi to vsema barvama.
Pri poslednim zatvrdlem zrnu jsem to uz neresila. Mam ho pet let a kdyz se o nem na ocnim (chodim kvuli brylim) nezminim, tak si ho nevsimaji. Me to nijak neomezuje. Ani ho necitim.
Mozna by bylo fajn se domluvit, ze pujdete na zakrok pozdeji.

Terik

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.12.07 23:02

Ahoj Dag55,

sice moc neporadím, ale jen sdělím naše zkušenosti - syn to samé měl od srpna do počátku listopadu, 2× mu prasklo, ale vždy se za pár dní udělalo znovu - víčko měl celé rudé, bouličku dost velkou… Ale nestěžoval si na bolest - když ho bolí něco jiného, řekne, jen si očičko často mnul a to to ještě zhoršovalo.
Zkoušeli jsme mastičky - nepomáhalo, oční dr. vzhledem k věku chtěla počkat (2 roky a 10 měsíců), co to udělá samo, jen poradila užívat navíc vitamín B6 - sehnala jsem ho volně prodejný jen jako součást multivitamínu, např. Picovit.
Na začátku října to už při další kontrole vzdala a poslala nás do nemocnice na oční na odstranění - na můj vyděšený dotaz, jak ho udrží, mi řekla, že mu dají čípek, který ho utlumí, já ho podržím a bude, prý to dělají běžně!!!
Jela jsem do nemocnice s hrůzou, co se stane - na oční ambulanci ale byla super mladá paní doktorka, řekla, že u takhle malého dítěte by se to muselo dělat jen v celkové anestezii a že ještě počkáme - říkala, že to je důsledek oslabené imunity, která se u každého projeví jinak, u někoho právě ječným zrnem… Pár dní nato zrno už potřetí prasklo a začalo se zmenšovat. Teď ještě máme víčko červené, ale snad to nejhorší máme za sebou… Ptala jsem se na prevenci - prý není, prostě někdo je na to víc náchylný… Já na nic takového netrpím, manžel také ne, nedokážu si tedy pocity malého představit.
Takže moc jsem neporadila, jen snad víš, že to netrápí jen vás a jak to dopadlo jinde…

Přeji, ať i u vás to vezme brzy podobný dobrý konec. :-)

Bára

• Citovat
  • Upravit
33
11.12.07 08:11

Ahoj, tak my máme podobný problém. Už od léta naši Nikolku trápí ječné zrno. Asi 2× nám prasklo, ale vzápětí se vytvořilo nové a ještě horší. Také jsme používali Opthalmo framykoin… Oční lékařka nás poslala na odstranění pod celkovou narkózou. Teď bych řekla, že se očičko trošku spravilo, více méně ho má zarudlé, ale čepička se ztratila. Do nemocnice jsme objednáni na 7. 1., tak bych byla velmi šťastná, kdybych mohla zákrok odvolat. Máte někdo zkušenosti, jak je takovýmhle prckům po narkóze? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.12.07 09:43

Teda holky,ted jsem se definitivne rozhodla,ze pokud mi Dr durazne nedoporuci to vyrezani,tak to necham tak byt,ona to nema tak silene velke,neco malinko bileho ji tam jde videt,ale jak si ctu ty vase odpovedi,chudaci deti,ja bych se osobne narkozy dost bala a vubec i te rekonvalescence,proste vseho..je malinka,tak se pokusime to budto oddalit a pokusim se jeste pockat,co se ji s tim bude dit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.12.07 10:00

A jeste dodatek-zkusim skocit k homeopatovi…mozna,snad,doufam tam najdem taky neco na zlepseni,jestli jo,urcite napisu :)

• Citovat
  • Upravit
9
13.12.07 13:02

Ahoj,já bych ještě zkusila babský recept.
Namoč rohlík nebo housku do mléka trochu vymačkej a přilož na očíčko,třeba v poledne nebo na noc.Mělo by to ten hnis vyta áhnout a nic s tím nezkazíš,hlavně nebudeš u očíčka nic píchat.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.12.07 15:18

Ahoj holky,byla jsem u toho homeopata…no poradil mi prikladat zeleny caj jako obklad…jenomze me si mala nenecha delat absolutne nic,jsem zoufala,i kdyz ji to neboli,dela takovy kraval a silenosti,ze je to des.Zkouseli jsme ji to davat ve spani,marna prace,pokazde se vzbudi a je to pryc…ke vsemu se ji to udelalo i na druhem oku :( ,takze ficime k ocnimu a uvidime,co teda bude dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.12.07 12:34

ječné zrno

ahoj,
syn měl ječné zrno od ledna do června…nic nepomahalo (obklady, antibiotika atd). Doktorka nás poslala na odstranění do Motola. Probihalo to v celkové narkóze a zvladal to celkem dobre. Pobyli jsme si tam celkem 3 dny. Od te doby se mu udelalo jednou znovu, ale samo prsklo, takze zatim dobry.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML