Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtal bych se optat, jak probihalo mereni teploty miminek u vas v porodnici. Ja jsem si totiz vsimla, ze nam byla miminka merena pri ranni vizite jednim teplomerem do zadecku, bez toho, aby teplomer mezi jednotlivymi miminky umyli nebo dezinfikovali. Dekuju.
Ahoj,
já jsem byla v Apolináři v Praze a tam měřili každému prckovy jiným teploměrem ![]()
Tak to je docela humáč, my měli každý svůj teploměr, který jsme používali po celou dobu pobytu a dr nebo sestra se při vizitě vždy extra ptala, který teploměr je čí.
No to je pěkná nechuťárna
my měli každý mimi svůj teploměr, který se ukládal špičkou do dezinfekčního roztoku, tak jak píše Gladys. Teplotu prckovi měřila každá máma sama.
My neměli teploměr žádný, to jsem nevěděla, že se měří dětem v nemocnici teplota
Ale pro všechny stejný je nechutný ![]()
ahoj, u nas mela kazda mamka kosicek s vecickama, napr. plinky, mazatko na prdelku a teplomer manocenej v lihu. Nachod
MegK píše:
Ahoj,
já jsem byla v Apolináři v Praze a tam měřili každému prckovy jiným teploměrem
Ano i za me stejne tak
nebo meli i jakysi fototeplomer ci do ouska ![]()
Ale je fakt, ze nekdy nestihaly, ale pokazde teplomer omyly a vydesinfikovali.
Jinak teplomery se bezne nechavaji macet chvilku jen ve vode, vydesinfikuji a osusi. Tak probiha bezne cisteni.
Příspěvek upraven 19.11.10 v 15:52
no bylo to u Apolinare v Praze, kdyz jsem tam byla pred tremi lety, tak meli maminky taky kazdy svuj, ale tentokrat merila jen sestra rano. Pak jsem se na to ptala, tvrdili, ze to vzdycky mezi tim vydizenfikuji, ale ji toho teda nevsimla.
Tak o teplomeru pro mimina taky slysim prvne, ja nezazila mereni teploty ani u jednoho. V Podoli se merily jen maminky. Kazda teda svym ![]()
Ja rodila u apolinare letos v kvetnu. Pouzivaly jeden teplomer pro vsechna miminka ale cistily je.
Ja stejne jako Asha - Podolí , mimina nikdo neměřil , jen za mnou pořád sprintovali s teploměrem ![]()
Mám dvě zkušenosti (6 a 3 roky) od Apolináře a každá maminka měla k dispozici vlastní teploměr namočený v lihu. Mě tam ale zase vadilo to, že se miminka koupala v umyvadle, ve kterém se normálně myly ruce, potraviny, oplachovaly pokakané zadečky, atp. Přišla sestra, že ukáže, jak se miminko umyje a umyvadlo ani nevypláchla
. Prostě vzala špunt, ucpala díru a napouštěla vodu. Další mimčo šlo do koupele hned po tom prvním, pouze vypustila vodu a napustila novou, opět bez vypláchnutí. Když jsem se proti tomu ohradila a trvala na řádném vymytí s dezinfekcí, tak se na mě dívala, jako co prudím. Naštěstí už to bylo mé druhé dítě, takže jsem byla v klidu a nenechala se rozhodit. Stalo se to na normálním pokoji, kde jsme byly 3 maminky. S prvním dítětem jsem byla tamtéž ale na nadstandardu a tam instruovali maminky, aby si společnou vaničku před koupelí desinfikovaly. Jsem ale přesvědčena, že je to o lidech, takže zakladatelka měla nejspíš smůlu na sestru, jiná by to třeba (snad!) neudělala. Smutné je, že maminky musí „bránit“ své děti už porodnici…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.