Jedenáctiletý sám doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
21.8.18 07:36
@šnitlík píše:
Navíc, v době mobilů je to pro nás rodiče o dost jednodušší. Ten pocit, že ho stále můžeš zkontrolovat je k nezaplacení ;)

Stejne jako ten pocit, kdy píšeš, voláš a on pořád neodpovídá… protože byl na pc a měl vypnutý zvuk. Vo co go mami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.8.18 07:39
@motyl-modrasek píše:
Dobrý den,
mám skoro 11letého syna, jsem schizofrenička a nepracuji, jsem na invalidním důchodě, takže syn když přijde ze školy, můžu se mu věnovat a nikdy není doma sám.
Teď ale od podzimu budu potřebovat dojíždět 1-2× měsíčně za svojí psycholožkou přes půl Prahy a nechávat syna doma samotného tak cca 2 hodiny. Myslíte, že to zvládne sám doma? Odkdy jste nechávali děti pár hodin samotné doma, třeba když čekaly, až se vrátíte z práce apod.?
Omlouvám se, možná jsem moc úzkostlivá matka, jak jsem psala, léčím se s psychickou nemocí a ta moje úzkostnost je s tím spojená. Asi potřebuju jen uklidnit.modrásek

V 11 v pohodě. Jestli se bojíš a on není zvyklý, tak to teď trénujte. Třeba po půl hodině a zvyšuj dobu, kdy je sám. Pokud můžeš.
Můj v 11 byl celé odpoledne i s mladším sourozencem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.8.18 07:39

@zrnko asi tak, proto já dětem vůbec nevolám.. Jme domluven, že třeba v 10 si zavoláme a je..
Já třeba nechápu ty co volají každou chvíli co dítě dělá :nevim: Bud to nebere, protože neslyší a nebo řekne nic nedělám a je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85886
21.8.18 07:42

V 11 bez problemu, ne? O rok pozdeji jsem byla doma s 6 letym sama dva dny :oops: ale my byli fakt samostatni, ja spise za matku nekdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.8.18 07:45

@blumen já taky se někdy divím, jak to má kdo nastavené.. Nedávno moě říkala, známá, že musela k lékaři a že v pohodě 10 letý pohlídal 4 letou..
Je pravda, že našemu 10 letému bych nesvěřila našeho 4 letého, ale jenom proto, že vím, že by mu dělal naschvály ten malý, ale každý to má nastavené jinak..
já si pamatuji, že jako děti jsme od 10 bývaly běžně půl dne sami- kamarádky a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.8.18 08:07

Nejvyssi cas zacit. Musi se ucit uz samostatnosti.
Moje 10r. dcera zustava davno doma a je schopna chvilku pohlidat nebo jit pro sourozence skolkare a vyzvednout je, kdyz se zdrzim v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.18 09:10

Děkuju, uklidnili jste mě (až na ten příspěvek, kde se píše o sebevraždě). Je pravda, že dávám synovi moc málo volnosti, dávala bych víc, ale on (asi pod vlivem mého strachu o něj) ani víc nevyžaduje. Je jedináček, další děti kvůli své nemoci nechci mít, nezvládala bych péči o ně, a možná i proto mám o syna takový strach. Zejména mám strach, že mi ho venku přejede auto. Bydlíme v Praze, kousek od domu máme širokou ulici, po které jezdí stále spousta aut + autobusy MHD. Syn je tak trochu třeštidlo, není to zodpovědná holčička, která na sebe dává stále pozor.

modrásek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HADEVA
21.8.18 09:44

naše sedmiletá dvojčata už byly každá sama doma už přes hodinu a vše v pohodě. 11letý to zvládne s přehledem. Nebojte.Ještě bude rád, že má chvíli pro sebe. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
32600
21.8.18 09:45

@motyl-modrasek Každé dítě je jiné, určitě víš, jestli ten, kterého máš doma, zvládne venku zodpovědně přejít ulici, ale myslím si, že když jde sám, tak je daleko zodpovědnější než když jde s tebou. A doma to 2 hodinky zvládne určitě :kytka: A nech ho trochu taky otrkat, už je to celkem velký kluk, právě proto, že je jedináček, tak ať to není ustrašený, bojácný kluk. Uč ho samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí