Jednalo se o omdlení?

483
23.7.13 09:26

Jednalo se o omdlení?

Chtěla bych se zeptat, jestli se jedná při nízkém tlaku o omdlení v pravém slova smyslu. Dřív jsem s tím měla hodně problémy, že jsem třeba v noci stala, došla si v pohodě na záchod a pak po cestě zpátky jako by se mi podlomili nohy a já se sesunula k zemi (většinou pozvolna, párkrát jsem vyloženě sebou praštila). Ale vždycky jsem se hned probrala a chvilku seděla na zemi, protože jsem měla tmu před očima, pak jsem se zvedla, bylo mi sice divně, ale už to bylo v celku dobré.

No a včera jsem byla ráno na vytržení osmičky, celý den v pohodě a pak v noci, když jsem šla na záchod, pak si v koupelně vyplachovala pusu, protože jsem zjistila, že mi místo po vytržení pořád dost krvácí. Pak jsem chtěla jít do postele, ale podlomili se mi nohy před koupelnou a spadla jsem. Ale jenom do sedu. Tak jsem chvilku seděla, nevnímala jsem kde jsem a co se děje(byla jsem v přesvědčení, že jsem někde vedle postele, přitom jsem ani skoro nevyšla z koupelny). Co si vybavuju je, že mi moje sestra podepřela zezadu záda a držela mě, mluvila ne mě a já jí nebyla schopná vnímat, jak mi hučelao v hlavě. Pak ještě došla mamka, kderou jsem až začala víc vnímat. Pak mi donesla pití, já jsem stále seděla a měla mžitky před očima, hrozně mě brněli ruce a celá jsem se třásla. Když mi pomohli do postele, měla jsem na chvíli hroznou zimnici..

Jednalo se o omdlení? V tom první případě si myslím, že možná ne, že to jen bylo tím tlakem (ale je zajímavé, že ačkoli mám stále tyhle problémy, u doktorky mi zjistí tlak normální. A přitom mám typické příznaky nízkého, ani nemůžu téměř sportovat), protože si všechno naprosto vybavuju. Ve druhém případě mám sice výpadky, zdá se mi to víc jako omdlení, ale zase mi přijde divné, že bych zkončila vsedě a neležela na zemi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22053
23.7.13 09:32

A to je nějak podstatné? 8o 8o 8o

Máš nízký tlak, no… to se zvlášť v počátku těhotenství stává. :nevim: A že Ti doktorka naměřila normální, je úplně fuk - problémy s nízkým tlakem nastávají hlavně při změně polohy (rychlé zvednutí se z lehu, apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
23.7.13 09:35

@Elinečkaaa já to občas mívám taky. Mám taky nízký tlak a pokud zapomenu pít mám černo a jdu do kolen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
23.7.13 09:37
@BohunkaP píše:
A to je nějak podstatné? 8o 8o 8oMáš nízký tlak, no… to se zvlášť v počátku těhotenství stává. :nevim: A že Ti doktorka naměřila normální, je úplně fuk - problémy s nízkým tlakem nastávají hlavně při změně polohy (rychlé zvednutí se z lehu, apod.). Možná neurolog a Ct mozku. :nevim:

Jak víš, že je těhotná? 8o Já to tam nemůžu najít :mrgreen: Jsem fakt tak slepá? :think: Jinak zakladatelko, řeš to nejlépe s doktorem, mě to normální nepřijde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
23.7.13 09:41

Taky nevidím, že by byla těhotná. A nevím, k čemu je rozlišovat omdlení v pravém a nepravém smyslu, člověk se může sesunout pomalu i rychle, jde o to, jestli jsi ztratila vědomí. A taky nevím, proč by se při nízkém tlaku nemohlo sportovat?

• Citovat
  • Upravit
3743
23.7.13 09:41

Výpadky zraku - jakoby mlhu jsem viděla v období okolo puberty v MHD, kdy byl vydýchaný vzduch a nevnímala jsem. Pamatuji si, že jsem řekla strejdovi, že vystoupíme a najednou se autobus rozjel (mezitím uplynulo několik minut, kdy jsem byla mimo). Strýc byl venku a já stále uvnitř ;). Stalo se mi to několikrát.

Ale ta situace z noci. Byla Ti zima nebo to byl třes?
Teoreticky to mohla být ještě reakce na anestetika. Moc se o tom nemluví.
Měla jsem nyní po anestetikách nějaké problémy a zjistila jsem, že vlastně ty problémy jen určitým projevem vygradovaly, měla jsem je odjakživa jen v menší míře.

Pokud to byla jiná reakce než obvykle, tak se zmiň zubaři, že tohle nastalo a jestli to tedy nemůže souviset s LA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.7.13 09:47

@BohunkaP Těhotná zatím nejsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.7.13 09:55
@nepř. G12 píše:
Taky nevidím, že by byla těhotná. A nevím, k čemu je rozlišovat omdlení v pravém a nepravém smyslu, člověk se může sesunout pomalu i rychle, jde o to, jestli jsi ztratila vědomí. A taky nevím, proč by se při nízkém tlaku nemohlo sportovat?

Tak samozřejmě to není podstatné, jestli je to omdlení nebo není, ale jen mě to prostě tak zajímalo.
No a s tím sportováním je to tak, že když mám větší námahu, tak se mi začne točit hlava. Třeba jedu na kole do kopce (to už radši nedělám, radši ten kopec vyjdu pěšky), pak se mi začne být divně, tak zastavím a musím se něčeho pevně chytit. Tak to nejhorší přečkám, i tu tmu před očima a postupně přijdu zase k sobě. Když se nechytnu ničeho, tak se kácím k zemi, tma před očima a pak musím tak čtvrt hodiny sedět, než jsem schopná se zvednout. Jestli mám nízký tlak nevím, doktorka mi ho nikdy nezjistila, ani nic jiného, i když mě posílala na spoustu vyšetření, ale ty problémy mám pořád, tak si jim snažím vyhýbat (vstávat opravdu pomalu, dodržovat zákaz větší námahy atd., ale někdy se tomu prostě nevyhnu :,( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22053
23.7.13 09:55

@araw, aha, jéje, pravda, nevím, sorry :mrgreen: :mrgreen: Nějak jsem to předpokládala, když už položí takovýhle dotaz na Emiminu :oops: protože řešit podobné věci tady místo u doktora, to je praštěné samo o sobě a tak nějak malinko pochopitelné jen v případě, že by to přikládala těhotenství.

Každopádně zakladatelko, na věci to nic nemění - s nízkým tlakem se potýká spousta ženských a nejhorší je to při náhlé změně polohy. Ale pokud Ti to výrazně komplikuje život, není na místě to řešit na emiminu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.7.13 10:00
@-Evka- píše:
Výpadky zraku - jakoby mlhu jsem viděla v období okolo puberty v MHD, kdy byl vydýchaný vzduch a nevnímala jsem. Pamatuji si, že jsem řekla strejdovi, že vystoupíme a najednou se autobus rozjel (mezitím uplynulo několik minut, kdy jsem byla mimo). Strýc byl venku a já stále uvnitř ;). Stalo se mi to několikrát.

Ale ta situace z noci. Byla Ti zima nebo to byl třes?
Teoreticky to mohla být ještě reakce na anestetika. Moc se o tom nemluví.
Měla jsem nyní po anestetikách nějaké problémy a zjistila jsem, že vlastně ty problémy jen určitým projevem vygradovaly, měla jsem je odjakživa jen v menší míře.

Pokud to byla jiná reakce než obvykle, tak se zmiň zubaři, že tohle nastalo a jestli to tedy nemůže souviset s LA.

S tou MHD to znám taky, dřív se mi to taky občas stávalo, hlavně když bylo horko. Ale to už je lepší.

O těch analgetikách jsem taky přemýšlela.. Zubařka mi dávala jiné než obvykle, prý nějaké lepší, co účinkuje okamžitě.. Celý den to ale bylo v pohodě, tak mi to přišlo po 21 hodinách dost dlouho. Ale je to možné, i teď ráno je mi pořád nějak zvláštně. Jinak tamto nejdřív byl třes, resp. nejdřív mi začali hrozně brnět ruce, pak to přešlo v třes, ale po chvíli a pak ještě tak 10 minut v posteli to byla vyloženě zimnice, měla jsem na sobě dvě peřiny a vůbec to nebylo znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.7.13 10:08
@BohunkaP píše:
@araw, aha, jéje, pravda, nevím, sorry :mrgreen: :mrgreen: Nějak jsem to předpokládala, když už položí takovýhle dotaz na Emiminu :oops: protože řešit podobné věci tady místo u doktora, to je praštěné samo o sobě a tak nějak malinko pochopitelné jen v případě, že by to přikládala těhotenství.Každopádně zakladatelko, na věci to nic nemění - s nízkým tlakem se potýká spousta ženských a nejhorší je to při náhlé změně polohy. Ale pokud Ti to výrazně komplikuje život, není na místě to řešit na emiminu. :nevim:

Já vím, že je to matoucí, pokládat takový dotaz na emiminu :lol: No ale když já sem tak ráda chodím a pročítám tady všechny možné diskuze, protože mám pocit, že tady se řeší opravdu všechno. No a proč jakožto netěhotná a zatím bezdětná chodím na emimino, to už je jiný příběh, to by bylo na delší vyprávění (viz můj deníček) :)

S doktornou jsem to samozřejmě řešila a stále řeším, ale bezvýsledně. Resp. výsledkem všech vyšetření včetně tlaku je: v pořádku. Problémy přetrvávají= neznámá příčina. Asi tak :,( Proto jsem se zkoušela zeptat i tady, přeci jen, víc hlav víc ví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
23.7.13 10:13

Mě se to stává pořád, je to tlakem. Hodně pij a nědělej rychlé pohyby. Mě se to stává i když se mění venkovní tlak. Prostě se musíš víc hlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
23.7.13 10:31

@Elinečkaaa
Tak co já vím, tak se spíš mírný sport doporučuje :-)

• Citovat
  • Upravit
483
23.7.13 11:28
@nepř. G12 píše:
@Elinečkaaa
Tak co já vím, tak se spíš mírný sport doporučuje :-)

Tak já mírně sportuju (mě to stačí, stejněnejsem sportovní typ :lol: ) Takže jezdím na kole, na koni a na kolečkových bruslích. Když jsem se ale o těch kolečkáčích zmínila před doktorkou, div nešla do kolen ona, koukala na mě stylem: To snad nemyslíte vážně.. Tak nevím, dělám to na co se cítím, nepřepínám se, myslím, že tak to je v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí