Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, vím, že o zubech je tady spoustu diskuzí, ale nenašla jsem žádnou radu pro sebe
. Už 3 týdny se trápím bolestí zubů na levé straně a to nahoře i dole. Preventivní kontrolu jsem měla před 4 týdny i s rentgenem a vše naprosto ok. Druhý den na to mě chytla příšerná bolest zubů a následovala rýma jak trám. Jenže zuby stále bolí
. Řešila jsem to se zubařkou. Ta to vidí vzhledem k preventivní prohlídce na zánět dutin. Tak jsem šla k obvoďákovi, napsal mi atb a sprej do nosu. Po třech dnech žádná změna. Šla jsem teda na orl. Tam mi udělali rtg a mám plnou levou dutinu. Beru dál antibiotika a mám léky na uvolnění dutiny. Bolest ale nepřestává a já už nevím co dál. Noc bez brufenu nedám, ale nechci se dál dopovat. Poradí mi prosím někdo, co mám tedy dělat? Děkuji.
Tohle je opravdu zánět dutin. Bolí Vás celá nebo půlka pusy, rezonuje z toho hlava, obrovská bolest je, když se předkloníte. ATB by měly po třech dnech zabrat a bolest by se měla zmenšovat a musíte hodně smrkat. Pokud nic moc nesmrkáte tak toto funguje.
Uleví se Vám. Donutí Vás to hodně smrkat a bude líp.
Zajela bych k jinému lékaři a sveřila se mu…např nekam na ORL. Máš na to nárok! Dlouhodobá bolest neznačí nic dobrého a je lepší to řešit zavčas. Tak se nedej! ![]()
Bolest dutin je bohužel hnusná a trvá dlouho… trpim na záněty a bolí to třeba týden, vystřeluje do zubů i ucha… radím dál brát léky na bolest a jestli to během dalších pár dnů nepřejde, tak zpátky na ORL, popř. neurologii, jestli to není od trojklanného nervu? Přeju ať to rychle zmizí ![]()
@Kopretinkaobecna
no mě takhle blbě bolí zuby třeba u virózy nebo angíny a to i ty, co mám nervy už vyndané. takže bolest ustoupí po odléčení základního onemocnění. Jako podpůrný prostředek mi pomáhá kloktat odvar z hřebíčku, ono to i mírně znecitlivuje.
Je i tě líto, tohle bývá o nervy…
@ivulka bolí mě hlavně zuby nahoře i dole. Celá levá strana. Hlava mi tak duní, ale nijak extra nebolí. Smrkat mi právě už moc nejde :-
@jita99 A zánět trojklanného nervu poznám jak?
@stazinka09 a jak dlouho to tak bolí?
A abych nemluvila pravdu, tau už to možná malinko bolí míň. Před 14 dny jsem si brala 3 brufeny denně. Teď tak jeden na noc nebo spíš v noci, když mě vzbudí bolest.
Ale myslela jsem si, že to bude tak za 3-4 dny pryč
![]()
Kopretinkaobecna : musíš smrkat, zkus ty tyčinky do nosu, nejdřív to bude spíše takový i nahnědlý hlen. nevýhodou tohoto postupu je jedna věc - strašně to lechtá, když se ty tyčinky zasouvají do nosu, ale fakt pomáhá.
Jestli Ti duni v hlave, tak to jsou ty dutiny. Musis smrkat ikdyz to nejde, me osobne pomaha macet si ruce az po lokty v teple vode, tak teple jak sneses, ale nenahybej nad to umyvadlo i hlavu, jen ty rucicky
a snaz se nevalet se cela v teple vane, to zas tu rymu stavi. Rychla sprcha je lepsi. Z nosnich kapek mam dobre zkusenosti s Olynthem, ikdyz obcas hodne vysusuje sliznice - musi se pouzivat jen kratkodobe, tak tyden.
Máme zkušenost s tímto když synovec nehlení a má rýmu, nasadíme a jede to z něj jak o život, zkusila bych.
Mě momentálně bolí zuby jako čert a taky mám rýmu, ofouklo mě v autě. Dost na to trpím, mám léčený zánět pod plombou a kdykoliv foukne bolí to jako prase ![]()
Trvá mi to vždycky tak týden ![]()