Dlouhodobá bolest zubů

21.7.13 20:46

dlouhodobá bolest zubů

Ahoj všem, vím, že o zubech je tady spoustu diskuzí, ale nenašla jsem žádnou radu pro sebe :-(. Už 3 týdny se trápím bolestí zubů na levé straně a to nahoře i dole. Preventivní kontrolu jsem měla před 4 týdny i s rentgenem a vše naprosto ok. Druhý den na to mě chytla příšerná bolest zubů a následovala rýma jak trám. Jenže zuby stále bolí :-(. Řešila jsem to se zubařkou. Ta to vidí vzhledem k preventivní prohlídce na zánět dutin. Tak jsem šla k obvoďákovi, napsal mi atb a sprej do nosu. Po třech dnech žádná změna. Šla jsem teda na orl. Tam mi udělali rtg a mám plnou levou dutinu. Beru dál antibiotika a mám léky na uvolnění dutiny. Bolest ale nepřestává a já už nevím co dál. Noc bez brufenu nedám, ale nechci se dál dopovat. Poradí mi prosím někdo, co mám tedy dělat? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
21.7.13 21:01

Tohle je opravdu zánět dutin. Bolí Vás celá nebo půlka pusy, rezonuje z toho hlava, obrovská bolest je, když se předkloníte. ATB by měly po třech dnech zabrat a bolest by se měla zmenšovat a musíte hodně smrkat. Pokud nic moc nesmrkáte tak toto funguje.

Uleví se Vám. Donutí Vás to hodně smrkat a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.7.13 21:02

Zajela bych k jinému lékaři a sveřila se mu…např nekam na ORL. Máš na to nárok! Dlouhodobá bolest neznačí nic dobrého a je lepší to řešit zavčas. Tak se nedej! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
21.7.13 21:04

Bolest dutin je bohužel hnusná a trvá dlouho… trpim na záněty a bolí to třeba týden, vystřeluje do zubů i ucha… radím dál brát léky na bolest a jestli to během dalších pár dnů nepřejde, tak zpátky na ORL, popř. neurologii, jestli to není od trojklanného nervu? Přeju ať to rychle zmizí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
21.7.13 21:04

@Kopretinkaobecna
no mě takhle blbě bolí zuby třeba u virózy nebo angíny a to i ty, co mám nervy už vyndané. takže bolest ustoupí po odléčení základního onemocnění. Jako podpůrný prostředek mi pomáhá kloktat odvar z hřebíčku, ono to i mírně znecitlivuje.

Je i tě líto, tohle bývá o nervy…

• Citovat
  • Upravit
21.7.13 21:24

@ivulka bolí mě hlavně zuby nahoře i dole. Celá levá strana. Hlava mi tak duní, ale nijak extra nebolí. Smrkat mi právě už moc nejde :-
@jita99 A zánět trojklanného nervu poznám jak?

@stazinka09 a jak dlouho to tak bolí?

A abych nemluvila pravdu, tau už to možná malinko bolí míň. Před 14 dny jsem si brala 3 brufeny denně. Teď tak jeden na noc nebo spíš v noci, když mě vzbudí bolest.
Ale myslela jsem si, že to bude tak za 3-4 dny pryč :| :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
21.7.13 21:27

Kopretinkaobecna : musíš smrkat, zkus ty tyčinky do nosu, nejdřív to bude spíše takový i nahnědlý hlen. nevýhodou tohoto postupu je jedna věc - strašně to lechtá, když se ty tyčinky zasouvají do nosu, ale fakt pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
22.7.13 19:32

Jestli Ti duni v hlave, tak to jsou ty dutiny. Musis smrkat ikdyz to nejde, me osobne pomaha macet si ruce az po lokty v teple vode, tak teple jak sneses, ale nenahybej nad to umyvadlo i hlavu, jen ty rucicky :) a snaz se nevalet se cela v teple vane, to zas tu rymu stavi. Rychla sprcha je lepsi. Z nosnich kapek mam dobre zkusenosti s Olynthem, ikdyz obcas hodne vysusuje sliznice - musi se pouzivat jen kratkodobe, tak tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. Katchus
22.7.13 19:37

Máme zkušenost s tímto když synovec nehlení a má rýmu, nasadíme a jede to z něj jak o život, zkusila bych.
Mě momentálně bolí zuby jako čert a taky mám rýmu, ofouklo mě v autě. Dost na to trpím, mám léčený zánět pod plombou a kdykoliv foukne bolí to jako prase :zed:
Trvá mi to vždycky tak týden :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí