Jedno do školky, doma mimi

10
13.9.15 19:30

Jedno do školky doma mimi

Ahoj holky,
moje Madlenka půjde za rok do školky a my jsme 6 týdnů znova v tom a napadla mě myšlenka… Budu moci dávat Madlenku do školky denně? Já vím, že pracující matky nemohou, protože hrozí odebrání rodičáku, ale já ho již budu pobírat na jiné dítě… tak teď nevim na co se mám připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2271
13.9.15 19:32

Ano můžeš dávat do školky, já ho také dávám. I pracující matky můžou dávat dítě do školky neomezeně od dvou let a o rodičák nepřijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
13.9.15 19:32

Nevím, jestli to dobře chápu. Ptáš se, jestli když budeš doma s miminkem, může být starší ve školce? Jasně že jo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.15 19:35

Určitě můžeš dávat dítě do školky každý den a rodičák ti nikdo nevezme. Školka je vzdělávací program, ne úschovna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
13.9.15 19:35

@Bárnie může do školky bez problémů, ty už budeš na mateřské s jiným. A od dvou let tam můžeš dávat dneska už bez omezení, to už je taky pár let. Školka je brána jako vzdělávací zařízení a tak její návštěva a vzdělávání nemůže být jakémukoli dítěti upřeno jen proto, že má doma mladšího sourozence. Byla by to nepřípustná diskriminace. Toť už několik let staré stanovisko. Jinak ted už nejsou ty ročníky tak silné.. u nás poprvé zůstávaly volná místa ve školkách a to brali i dvouleťáky. Což v předchozích letech bylo sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.9.15 19:50

Jo děkuji, já věděla, že tu bude někdo kdo to má zmáklé :-)

No pracující matky pobírající RP na dítě jež chodí do školky smí své dítě dávat do školky jen na 20 hodin týdně, takže ne neomezeně. Z toho jsem byla trochu zmatená, tak jsem si říkala, jestli když budu na RP ačkoliv s dalším dítětem není docházka také nějak podmíněna. Chtěla jsem se jen ujistit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.9.15 19:54
@Bárnie píše:
Jo děkuji, já věděla, že tu bude někdo kdo to má zmáklé :-)No pracující matky pobírající RP na dítě jež chodí do školky smí své dítě dávat do školky jen na 20 hodin týdně, takže ne neomezeně. Z toho jsem byla trochu zmatená, tak jsem si říkala, jestli když budu na RP ačkoliv s dalším dítětem není docházka také nějak podmíněna. Chtěla jsem se jen ujistit ;-)

ahoj tohle už neplatí ;) Od dvou let můžeš dát dítě do školky neomezeně. Pracuji a mám malou denně ve školce a zároveň ještě pobírám rodičovský příspěvek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Bárnie můžeš, s tim rodičák nějak nesouvisí - nemohla bys tam dát to mladší, staršího se to netýká. Ovšem je otázkou, zda Ti ho do nacvakaných školek vezmou - to na md nemáš šanci starší umístit - berou přednostně pracujícím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Bárnie píše:
Jo děkuji, já věděla, že tu bude někdo kdo to má zmáklé :-)No pracující matky pobírající RP na dítě jež chodí do školky smí své dítě dávat do školky jen na 20 hodin týdně, takže ne neomezeně. Z toho jsem byla trochu zmatená, tak jsem si říkala, jestli když budu na RP ačkoliv s dalším dítětem není docházka také nějak podmíněna. Chtěla jsem se jen ujistit ;-)

to už dávno neplatí. do 2 let 46h měsíčně, od 2 let neomezeně. už cca 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.9.15 19:59

Jasný jasný díky už to tam dorazilo :-D
No holt dva roky kojení se někde musí projevit :-D tak se omlouvám, že jsem krapet za debilku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin