Jídlo do školek ze strava.cz

7376
11.9.15 07:57

Jídlo do školek ze strava.cz

Ahoj holky, kdo objednáváte přes tuto stravu do školky svým dětem? Já čučím jak puk. koukala jsem tam 24.8. nic nebylo objednáno, nešlo objednat, ještě tam nebyly připsány peníze, měnila jsem heslo. Dneska mi to nešlo přihlásit, pustilo mě to přes původní heslo (o změně mám info v mailu..) a nedoplatek -378 kc.. od 1.9. to vydavalo pro moji dceru jidlo, prestoze jsem nic neobjednavala a do skolky jsem volala s omluvou (toho 24.8), ze nastupuje az ted od 14.9… dneska jdu do te jidelny, co vydava pro moji skolku, ale i tak je to bordel.. stalo se to nekomu? nebo jak to funguje? pocitame tedka kazdou korunu, protoze musim platit jesle a druha skolka taky neni za hubicku a tohle me poklada… mam vsechno rozpocitane a takle vyhodit prachy… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.9.15 08:22

U nás se objednává ze stravy.cz pro dceru do školy. Na konci srpna jsem se dívala a měla automaticky objednané obědy na celý měsíc od 2. září, kdy začaly v kuchyni vařit. Pokud to člověk nechtěl odebrat, tak by si to musel odhlásit přes strava.cz. Dívala jsem se, že peníze už si školní jídelna vyinkasovala z účtu (mají od nás povoleno inkaso) na září dne 20. srpna. Z toho jsem pochopila, že to automaticky běží i další rok, pokud rodič nezruší odebírání obědů. Ve škole nám říkali, že vše musíme řešit (odhlašování) s vedoucí kuchyně nebo přes tu stravu.cz ne přes školu. Tak u Vás to ude fungovat asi podobně.

• Citovat
  • Upravit
7376
11.9.15 08:32
@Anonymní píše:
U nás se objednává ze stravy.cz pro dceru do školy. Na konci srpna jsem se dívala a měla automaticky objednané obědy na celý měsíc od 2. září, kdy začaly v kuchyni vařit. Pokud to člověk nechtěl odebrat, tak by si to musel odhlásit přes strava.cz. Dívala jsem se, že peníze už si školní jídelna vyinkasovala z účtu (mají od nás povoleno inkaso) na září dne 20. srpna. Z toho jsem pochopila, že to automaticky běží i další rok, pokud rodič nezruší odebírání obědů. Ve škole nám říkali, že vše musíme řešit (odhlašování) s vedoucí kuchyně nebo přes tu stravu.cz ne přes školu. Tak u Vás to ude fungovat asi podobně.

to je bordel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
11.9.15 08:33

Ahoj, u nás školka jede taky přes strava.cz s tím, že automaticky má dítě objednané jídlo na každý den včetně druhé svačiny, pokud chceš zrušit jídlo, musíš odklikat objednávky. Dělá se to automaticky, rušit musíš Ty. U nás ještě buď touto online cestou a nebo přímo s jídelnou, učitelka ve školce to nezruší, musíš s vedoucí jídelny. Dále tam je ještě, že pokud chceš, aby dítě odpol svačinu nemělo, šlo tedy po-o, tak zaškrtneš v daném dni jídlo u oběda a ne až u druhé svačiny, jakmile tak učiníš, tak se Ti napočítají zpět koruny za tu sváču, případně za celé jídlo, pokud zrušíš na celý den. Funkční jsme to měli od posledního dne měsíce srpna, s čímž jsem počítala, bylo to tak řečeno již v červnu na schůzce rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.9.15 08:52

Mě to tak štve, naše školka neměla žádné informační schůzky, všechny informace jsem si musela dohledat, misty to maji jeste blbe a tedka tohle.. by me zajimalo, jak to maji osetrene, budu to miuset zaplatit, ale nikde jsem nic nepodepisovala nic.. tak jak mi neco muzou uctovat.. ani informacni email neprisel, ze skolky s enikdo neozval, ze maji jidlo navic uz 11 dni.. kua.. tolik penez vyhozenych, ja se tam dneska asi odparim v te jidelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
11.9.15 09:01

U nas to tak taky je, automaticky je to tam nactene a TY musis odkliknout, kdyz obed nechces, nebo u nas(2 obedy) chces dat jine jidlo. Jinak pokud chci neco odhlasit treba den dopredu, tak se domluvim v jidelne s vedouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
11.9.15 09:05

@MarieOVMUC Bohužel to asi budou brát jako Tvou hloupost. Rozhodně Ti finance nikdo nevrátí, s tím bych ani nepočítala. Ale je divné, že byste neměli nějaké info, že touto cestou půjdou obědy. Jde tam o to, že opravdu se strava přihlašuje automaticky, jelikož logicky dítě bez stravy nemůže být přijato do třídy. Proto je potřeba, pokud omlouváš dítě z docházky, tak jednak volat do třídy učitelce a druhak i na jídelnu, aby jsi měla dítě omluvené i ze stravy, pak by jsi ji přihlášenou neměla, vedoucí jídelny by Ti to zrušila na ty dané dny přímo sama. Bohužel tím, že jsi omluvila dítě pouze u učitelky, tak jídelna neměla o ničem ani páru a automaticky tedy strava byla nahlášena. U nás to je ještě tak, že můžeš učitelku požádat, aby ten daný den omluvila i v té jídelně, ale pokud se jedná o víc jak den, tak už musíš sama, kdyby takhle měli zajišťovat každému rodiči servis, tak by za chvíli nedělali taky nic jiného :)
Ale chápu, že to naštve, to o tom žádná :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.9.15 09:09
@Xiraxinek píše:
@MarieOVMUC Bohužel to asi budou brát jako Tvou hloupost. Rozhodně Ti finance nikdo nevrátí, s tím bych ani nepočítala. Ale je divné, že byste neměli nějaké info, že touto cestou půjdou obědy. Jde tam o to, že opravdu se strava přihlašuje automaticky, jelikož logicky dítě bez stravy nemůže být přijato do třídy. Proto je potřeba, pokud omlouváš dítě z docházky, tak jednak volat do třídy učitelce a druhak i na jídelnu, aby jsi měla dítě omluvené i ze stravy, pak by jsi ji přihlášenou neměla, vedoucí jídelny by Ti to zrušila na ty dané dny přímo sama. Bohužel tím, že jsi omluvila dítě pouze u učitelky, tak jídelna neměla o ničem ani páru a automaticky tedy strava byla nahlášena. U nás to je ještě tak, že můžeš učitelku požádat, aby ten daný den omluvila i v té jídelně, ale pokud se jedná o víc jak den, tak už musíš sama, kdyby takhle měli zajišťovat každému rodiči servis, tak by za chvíli nedělali taky nic jiného :)
Ale chápu, že to naštve, to o tom žádná :think: :nevim:

ja volala do skolky a rikala jsem i o tech obedech a ze jsem nic jeste neprihlasovala a oni, ze je to v poradku… tak jako mouchy sneste si me…D zadna schuzka nebyla, volala jsem tam asi 5 x, nez jsem se dovedela spravne cislo uctu, na ktere mam platit skolne, stravu a cislo uctu nevim do ted a musim tam jit osobne.. je to nadherna skolka, jedina, co nas vzala, ale ma nove vedeni a bojim se, ze to trosku nezvladaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
11.9.15 09:12

Ahojki, funguje to tak normálně a nejspíš všude. Je to dobrej systém, vyhovuje mi, jedeme v něm ve škole už pátým rokem, co tam dcera chodí. Dostali jsme tenkrát spolu s čipem a vstupním heslem asi nějaké základní informace, už si to moc nepamatuju, myslím, že jsme i něco podepisovali - ale možná to bylo jen převzetí čipu, už fakt nevím.
Je potřeba si to hlídat. Já tam vždy ke konci měsíce pošlu peníze na příští měsíc, systém mi je tam „načte“, ale pak se peníze jakoby ztratí, poprvé jsem se taky lekla, ale druhej den se hnedka objeví načtený jídlo na celej další měsíc,,, vždy automaticky pouze menu č. 1. Takže musím sednout a opravit to, případně některé dny odhlásit, když už takhle dopředu vím. Jinak změna se dá dělat do 14.00 hod. předchozího dne.
Zpětně Ti asi nic nevrátí, se obávám. Takže do budoucna na to prostě pozor.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.9.15 09:13

Taky me zarazi, ze kdyz tam zadna platba nebyla, jak tam muze byt nedoplatek, nikde jsem jim nic nepodepisovala, u zapisu do skolky v tom neni ani ň.. nedam dite dalsi rok do skoly a pak to po me budu vymahat?.. je to na hlavu postavene… nic no, nezbyva nez to zaplatit, ze oni 11 dni vyhazujou zradlo… to je jim asi u dupky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
11.9.15 09:14

@MarieOVMUC Tak pokud oni sami jsou tam třeba nově, tak nemusí mít ani páru o tom, jak funguje tento web. My tedy měli schůzku v tom červnu, kde jsme dostali poučení co a jak na září, kolik platit a kam, ale je fakt, že k obědům se tam vyjadřovala přímo vedoucí jídelny, z učitelů tam do toho nekafral nikdo a právě tam bylo zmíněno, že omlouvat dítě jednak učiteli a pak i do jídelny volat, pokud nejde po netu odhlásit a že strava se přihlašuje automaticky. Je to blbý, ale bohužel tady máš „drahé“ poučení pro příště, no :cert: Třeba když teď kouknu, tak opravdu jsou obědy nacvakány dopředu, i na dobu, kdy ještě není ani vypsáno, co bude v jídelníčku, jen 28. září je s otazníky, jelikož vědí kulový, zda zrovna moje dítko ten den pošlu a nebo jej nechám doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.9.15 09:15

Nic no, jsem znechucena a musim uz jet, tak diky za rady a tipy, zeptam se tam jich jak to teda maji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
11.9.15 09:18
@MarieOVMUC píše:
Nic no, jsem znechucena a musim uz jet, tak diky za rady a tipy, zeptam se tam jich jak to teda maji..

Určitě se tam nějak poptej, nicméně si myslím, že peníze zpět se Ti již nevrátí, strava jednou propadla a oni samozřejmě budou logicky operovat tím, že odhlásit dítě ze stravného je Tvá povinnost, ne jejich, bohužel je to tak, vem to ze svého pohledu, kdyby jsi měla třídu dětí, svou práci a ještě za každého rodiče měla volat do jídelny a nesplést to, který co a jak chce… Je to blbý, ale je to tak, mno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
11.9.15 09:19

@MarieOVMUC zkus se s nimi domluvit. Nejlépe i to, žes tam volala, ptala ses na to a oni ti odsouhlasili, že je to v pořádku.
U nás to funguje naopak, že mi musíme dítě na obědy před začátkem roku přihlásit, tak tohle neřešíme.
To zbývající jídlo ani nepoznají. Nemají šanci poznat jestli jim jde na jídlo 250 nebo 249 dětí. Možná by je to trklo na svačinkách, ale na obědě 100% ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
11.9.15 09:23
@Aspera píše:
@MarieOVMUC zkus se s nimi domluvit. Nejlépe i to, žes tam volala, ptala ses na to a oni ti odsouhlasili, že je to v pořádku.
U nás to funguje naopak, že mi musíme dítě na obědy před začátkem roku přihlásit, tak tohle neřešíme.
To zbývající jídlo ani nepoznají. Nemají šanci poznat jestli jim jde na jídlo 250 nebo 249 dětí. Možná by je to trklo na svačinkách, ale na obědě 100% ne.

ja myslela, ze mi zavolaji z te skolky, ze jim prebyva za dceru jidlo.. oni si ho nechavaji na porce dovazet, ze?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin