Vzteká se, že nechce do školky

282
8.9.15 08:37

vzteká se, že nechce do školky

Ahoj, prosim vas o radu a povzbuzeni. Syn zacal chodit do skolky, zna to tam, moc se tam tesil. Je spolecensky, mezi detmi je rad, neni uzkostny. Prvni dny byl nadseny, treti den uz plakal, ze nechce, ale sel a bez problemu si tam hral, podle ucitelek vubec neplakal a zapojil se do kolektivu. Vcera sel poprve po vikendu, bala jsem se toho, ale sel vesele tam i zpet. Dnes rano se mi zaseknul, ze tam nepujde, musela jsem ho tam donest, mel silenej vztekaci zachvat, nesel vubec uklidnit. Nakonec jsem ho jeciciho a vztekajiciho predala ucitelce, ta ho musela drzet a ja odesla. Jsem z toho uplne hotova. Za 2 mesice se nam ma narodit druhe dite a ja doufam, ze to do te doby bude dobre. Rano vstava sam, nemusim ho budit, v klidu se nasnida, oblekne, pohrajeme si spolu, zadny ranni stres nema.
Mate prosim nekdo podobnou zkusenost? Radu? Povzbuzeni?
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1490
8.9.15 08:51

Podle mne zjistil, že má povinnost ráno vstát, oblíkat se a odejít…prostě se mu nechce. Kolik mu je? Jestli je ještě malý, zvážila bych, jestli ho lámat. Stejně to bude pro tebe teď stále víc náročnější, taky jsem ráno vodila dítě do školky těhotná a byl to ke konci docela záhul. Po porodu jsem dcerku ze školky odhlásila (bylo to v březnu), už kvůli tomu, aby mi k novorozenci ze školky nepřitáhla nějakou infekci. Teď zase chodí, ale vypravit se ráno s kojencem a v poledne zpátky - někdy pochybuju jestli to byl dobrý nápad. Ale dcera tam chodí (zatím!) ráda, jsou ji čyři a už je s ní docela dobrá domluva. Na tvém místě bych syna nechala doma a až se nějak zaběhnete s miminkem, zvážila co dál. Třeba do té doby „dozraje“ a půjde bez řečí. Vidím na dceři, jak je ten rok znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
8.9.15 09:17

@ivulebobule Je to normální, dnes se mi taky holka zasekla a poprvý brečela… to je přesně ta doba, kdy zjistí, že je to povinnost. já se snažím (pokud to s ohledem na práci jde) občas je do školky nedat a jet s nimi na výlet a pak zase chodí spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.9.15 09:18

Ahoj, já mám opačnou zkušenost než mama11, já mám syna ve školce už druhým rokem a to jsem v lednu tohoto roku porodila druhé dítě. V pohodě i v zimě jsem zvládala zavézt staršího do školky, vzít vajíčko s mimčem a jet pro něj po o. Není to žádná hrůza, kluk si ve školce pohrál, já měla víc času na mimčo. Žádná infekce se nekonala, normální rýmou snad projde každý, mimčo tedy trochu dýl, ale pořád se to dá. Záleží jen na každém, jak to cítí. :) Ale k tématu. Myslím, že u vás si jen syn zvyká, že už není s mámou, že skončily prázdniny. To se srovná, neboj. Pokud je společenský, těšil se, půjde to. Jen na tebe zkouší, jestli vydržíš. Tak nevěš hlavu a vydrž. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
8.9.15 09:23

Je to normální - mnoho maminek se nechá ukolébat tím, že je dítě první týden nadšené a pak se najednou zasekne. Hračky se okoukaly, přišly první problémky, konfliktíky… prostě dítě zjistilo, že je to rutina a každodenní povinnost.

Jediná rada je vydržet a toto období překonat - pravidelný režim, jasně určená pravidla (kdo pro něj přijde, v kolik hodin, nestřídat to stylem „někdy tam spí, někdy jde po obědě“ - je potřeba pravidelnost, ideálně zpočátku po obědě a teprve po zvyknutí nechávat spát, atd.). Hlavně se nevycukat a nezačít ustupovat, jinak se to období jen protáhne a zkomplikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.15 09:24

Syn 4 se take seka mam rocni tak dopol utece hledal uz kontakt s detmi po par minutach si pry hraje tak snad se to podda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.9.15 09:28

@ivulebobule Uvidíš, já bych vyčkala, jak se to bude vyvíjet dál, třeba to byl jen takový exces. Taky co řeknou učitelky. Pokud si po tvém odchodu normálně hraje, dávala bych ho tam i za cenu občasných ranních hysteráků, mimino nemimino.
Mladšího jsem před rokem (ve 20 měsících) začala dávat 2× týdně do soukromé, první měsíc při předávání scény, postupně si zvykl a chodil tam rád. Teď šel do „velké“ školky (ve 2 a 8 měs.) a úplně v pohodě. Ani jednou nebrečel, prostě pusa a nazdar. Dokonce když večer dělají čurbes a nechtějí jít spát, stačí pohrozit, že zítra nepůjdou do školky a je klid :mrgreen: A to je mladší fakt mamánek, navíc ho ještě celkem hodně kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
8.9.15 09:31

Zatni zuby a vydrž, běžná reakce normálního dítka… Za dva týdny to bude v pohodě, že se zapomene i rozloučit, oba naši kluci to tak měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.9.15 10:08

Dobry den. Mně taky dneska brecela a to opravdu poprve..uz vcera rikala, ze nepujde, ale rano ve skolce hruza. Taky nevim jak mam reagovat :-/ strasny :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.9.15 11:54

Moc vam vsem dekuji za reakce a povzbuzeni! Synovi jsou 3 roky, je klidnej a rozumnej, tak si myslim, ze si jen musi zvyknout na pravidelny rezim. mam navic vyhodu v tom, ze ho vodit do skolky bude manzel (ted chodime nastridacku), takze se vypravovat s miminkem nebudu muset a ani vetsi nemocnosti se nebojim, jelikoz od malicka je kazdy den se stejne staryma detma, kterych mame kolem sebe hodne a chodi spolu i do skolky, takze je na bacily zvykly a uz nejakou imunitu ma. Snad se to srovna, je to napor na nervy, zvlast kdyz mi ted tak litaji hormony :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
8.9.15 12:16

Ahoj, taky jsem teď dala tříletou dceru do školky. Jsem těhotná, mimi se narodí za 2 měsíce. Dcerce se tam moc nelíbí, brečí každé ráno. Ve školce se drží jen paní učitelky, s dětma si nehraje :nevim:, občas si popláče. Je citlivější, ale prý si zvyká…no nevím. Jsem z toho docela špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.9.15 12:19

@prdelka17 jo jo, je to teror, aspon ji ze sebe muzes setrast, ja jsem musela strhavat malyho nasilim, ale zase vim, ze pak si tam normalne hraje a nebreci nikde v koute, tezko rict, co je horsi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
8.9.15 12:26

@ivulebobule
Ona brečí, ale jde…Když odcházím, vidím, že ji učitelky chovají. Tak snad i potom ji pomůžou :nevim:.
Dneska s ní šel manžel, zítra půjde taky. Je to pěkný psycho.
Přemýšlím, že ji tam budu nechávat na 4 dny, ale fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
8.9.15 12:32

Nemyslim si, ze je reseni nechat ji ve skolce 4 dny, podle me ten rozdil jednoho dnu deti nevnimaji, jen ty budes mit o jeden den min psycha…ale to je jen muj nazor, treba by ti nekdo rekl opak. kazdopadne jsem necekala takovy horor :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.9.15 12:34

A proč tam ty dítka dáváte, když nemusíte a jste doma? Zvlášť příspěvek @prdelka17 zní hrozně, až mi bylo úzko za to dítko. Nebo je aspon zvykejte postupně a dávejte zezačátku třeba dvakrát týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin