Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud není ve smlouvě, není co platit. Pokud je ve smlouvě, máš smůlu.
A na zaklade ceho by bylo vymahane penale, kdyz to neni ve smlouve? Peclive bych smlouvu prostudovala, pokud by tam nic nebylo, poslala bych do pr… s tim, ze me muzou zazalovat.
Koukni jestli nemají něco jako „výpovědní lhůtu“…ve smlouvě. Někdy to soukromé MŠ mají, třeba 2 měsíce. Pokud to mají a tys podepsala, tak bohužel…
Já mám ve smlouvě se skoukromou MŠ, že odhlášení dítěte se má oznámit dva měsíce dopředu. O penále tam ale nic není. Prostuduj si smlouvu, co se tam píše o zrušení docházky. Nemůžou po tobě vyžadovat nic, co není podložené smlouvou
Děkuji za reakce. Penále tam není, ani lhůta na odhlášení dítěte. Jen se zavazujeme zaplatit školné za celý rok. A zřizovatel se zavazuje k určitým věcem, které nedodržel. Máme to i zdokumentované…
A ve smlouve neni osetren postup pri nedodrzeni smluvnich podminek? Pokud ne, tak bych sla za zrizovatelem a prinesla pripraveny k podpisu oboustranny souhlas s ukoncenim smlouvy bez dalsich zavazku.
@nozu není. Jen pokud by mé dítě hrubě porušilo řád, tak může být vyloučeno a penále není. Pokud je hodné, tak asi ano ![]()
Neni zac. Pravnicka nejsem, ale uzavirame casto smlouvy s dodavateli a tak jsem to okoukala od nasich pravniku ![]()
Spis bych jeste napsala, ze zrizovatel skolky neplní nalezite sve povinnosti a zavazky dle smlouvy. Proto vy od smlouvy odstupujete a zrizovatel uznava, ze jiz po vas nebude pozadovat dalsi platby a jiz k nemu nemate zadne zavazky.
@nozu píšeš jako právnička, dobrá práce
Takže to skvěle dopadlo. Penále nebude ![]()
Děkuji všem za pomoc a podporu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Chtěla jsem se zeptat maminek, které dávaly děti do soukromého školky nebo školy a nebyly spokojené s úrovní zařízení (špatně vybavené, přístup k dítěti ap.) a odcházely v průběhu roku, museli jste zaplatit penále za dřívější odchod, i když nebylo ve smlouvě?