Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, nikde jsem to nenasla, tak jsem zalozila nove tema. Mate nekdo zkusenosti s jednorohou delohou? Jde necim podporit jeji „rust“? Nejak ji „pomoct“ jeste nez otehotnim, aby byla sance na donoseni co nejvetsi.
Nechci být mimózní, ale v čem je problém s jednorohou dělohou? Každá děloha snad má mít „jeden roh“, ne? prostě hruškoidní tvar. Ptám se proto, že já mám dvourohou. A tam problém je.
Já mam jednorohou myslím že jsme si psaly..no ja nepodporavala ničím ale prý je dobrá mojžíšová metoda..no a ted jsem ve 4měsíci a zatím dobrý roztahuje se, žádne velke bolesti jsem neměla…tak snad to vydržím až do konce.. ![]()
Děloha by měla být hruškovitého tvaru, takže jednorohá, což je v pořádku. Ničím nepodporovat.je to zbytečný. já mám dvourohou a tam problém je. Takže klid a hurá do snažení. ![]()
@lenun píše:
Děloha by měla být hruškovitého tvaru, takže jednorohá, což je v pořádku. Ničím nepodporovat.je to zbytečný. já mám dvourohou a tam problém je. Takže klid a hurá do snažení.
Holky, nechcu vám do toho kecat, ale normální děloha opravdu není jednorohá, má dva rohy, z každého ústí jeden vejcovod. Pokud je jednorohá, tak je menší, má jen jeden vejcovod napravo nebo nalevo.
@Cuarentena No já teda nevím, ale já s tím mám problém, že jí mám dvourohou, jako takový srdíčko. Doktor mi to i vysvětloval. Jasně, že pokud je jen jeden vejcovod a je menší, tak jasně že je průšvih, ale děloha má byt kulatá bez výrazných polů. U nás dvourohých je ryziko, že je tam přepážka a je problém.
@lenun píše:
@Cuarentena No já teda nevím, ale já s tím mám problém, že jí mám dvourohou, jako takový srdíčko. Doktor mi to i vysvětloval. Jasně, že pokud je jen jeden vejcovod a je menší, tak jasně že je průšvih, ale děloha má byt kulatá bez výrazných polů. U nás dvourohých je ryziko, že je tam přepážka a je problém.
Průšvih je jednorohá i dvourohá. Normální děloha sice „rohy“ má, zní to pitomě, ale prostě je to tak, dvourohá je má výraznější a nemá rovný fundus.
@lenun píše:
Takže když si to představíš, zakladatelka má jen půlku toho tvýho „srdíčka“. To je taky problém. Holky, držím palce.
V tomto clanku http://www.gynor.cz/…vady-rodidel jsou uplne na konci obrazky. Ja jsem ten posledni pripad ![]()
Nekde jsem cetla, ze je na to dobre magnesko, ale uz nevim kde sem to cetla
Jinak me napada, kdyz normalni zeny co maji normalni delohu zvladnout donosit dvojcata, tak ja bych teoreticky mela byt schopna donosit jedno ne?
![]()
@cvana ahojky a dostavas neco na udrzeni? nejake injekce, prasky? a mas planovany cisar nebo budes rodit normalne? promin za tolik otazek ![]()
@Cracky nedostavam nic. magnezko beru na tetanické záchvaty takze to beru denne od neurolozky predepsáno..:) no a beru femibion 800 a tod vse, na rizikovem nejsem, a cisar nevim to rozhodnou az pred porodem v porodnici, to muj gyndar neví jak se rozmyslí jak to pujde atd ![]()
@Cracky ahoj tak se hlásím mám tu jednorohou dělohu jsem v 6měsíci a zatím vše ok i plodové vody dosti tak se asi roztáhla zatím pěkně ![]()
Ahojky tak to je super zprava
gratuluju. Ja teda musim rict ze jsem z te delohy taky docela na mrtvici ![]()
@cvana takze to nejrizikovejsi mas za sebou co? moc moc gratuluju klidne informuj dal
hlavne pak jaky si mela porod, jestli ten cisar nebo normalni ![]()
@jaja84 ahojky, uz sme se nekde potkaly, rikaly sme, ze mame skoro stejnou diagnozu
taky se porad nedari? ![]()