Jednorohá děloha - čím podpořit před otěhotněním?

2787
3.1.13 15:28

Jednoroha deloha - cim podporit?

Ahojky, nikde jsem to nenasla, tak jsem zalozila nove tema. Mate nekdo zkusenosti s jednorohou delohou? Jde necim podporit jeji „rust“? Nejak ji „pomoct“ jeste nez otehotnim, aby byla sance na donoseni co nejvetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
3.1.13 15:49

Nechci být mimózní, ale v čem je problém s jednorohou dělohou? Každá děloha snad má mít „jeden roh“, ne? prostě hruškoidní tvar. Ptám se proto, že já mám dvourohou. A tam problém je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
3.1.13 15:58

Já mam jednorohou myslím že jsme si psaly..no ja nepodporavala ničím ale prý je dobrá mojžíšová metoda..no a ted jsem ve 4měsíci a zatím dobrý roztahuje se, žádne velke bolesti jsem neměla…tak snad to vydržím až do konce.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
3.1.13 16:28

Děloha by měla být hruškovitého tvaru, takže jednorohá, což je v pořádku. Ničím nepodporovat.je to zbytečný. já mám dvourohou a tam problém je. Takže klid a hurá do snažení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.1.13 16:31
@lenun píše:
Děloha by měla být hruškovitého tvaru, takže jednorohá, což je v pořádku. Ničím nepodporovat.je to zbytečný. já mám dvourohou a tam problém je. Takže klid a hurá do snažení. :)

Holky, nechcu vám do toho kecat, ale normální děloha opravdu není jednorohá, má dva rohy, z každého ústí jeden vejcovod. Pokud je jednorohá, tak je menší, má jen jeden vejcovod napravo nebo nalevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
3.1.13 16:51

@Cuarentena No já teda nevím, ale já s tím mám problém, že jí mám dvourohou, jako takový srdíčko. Doktor mi to i vysvětloval. Jasně, že pokud je jen jeden vejcovod a je menší, tak jasně že je průšvih, ale děloha má byt kulatá bez výrazných polů. U nás dvourohých je ryziko, že je tam přepážka a je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.1.13 16:52
@lenun píše:
@Cuarentena No já teda nevím, ale já s tím mám problém, že jí mám dvourohou, jako takový srdíčko. Doktor mi to i vysvětloval. Jasně, že pokud je jen jeden vejcovod a je menší, tak jasně že je průšvih, ale děloha má byt kulatá bez výrazných polů. U nás dvourohých je ryziko, že je tam přepážka a je problém.

Průšvih je jednorohá i dvourohá. Normální děloha sice „rohy“ má, zní to pitomě, ale prostě je to tak, dvourohá je má výraznější a nemá rovný fundus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.1.13 16:53
@lenun píše:

Takže když si to představíš, zakladatelka má jen půlku toho tvýho „srdíčka“. To je taky problém. Holky, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
3.1.13 17:31

V tomto clanku http://www.gynor.cz/…vady-rodidel jsou uplne na konci obrazky. Ja jsem ten posledni pripad :roll:
Nekde jsem cetla, ze je na to dobre magnesko, ale uz nevim kde sem to cetla :nevim: Jinak me napada, kdyz normalni zeny co maji normalni delohu zvladnout donosit dvojcata, tak ja bych teoreticky mela byt schopna donosit jedno ne? :nevim: :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
3.1.13 22:39

@cvana ahojky a dostavas neco na udrzeni? nejake injekce, prasky? a mas planovany cisar nebo budes rodit normalne? promin za tolik otazek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
3.1.13 22:41

@Cracky nedostavam nic. magnezko beru na tetanické záchvaty takze to beru denne od neurolozky predepsáno..:) no a beru femibion 800 a tod vse, na rizikovem nejsem, a cisar nevim to rozhodnou az pred porodem v porodnici, to muj gyndar neví jak se rozmyslí jak to pujde atd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
16.2.13 13:34

@Cracky ahoj tak se hlásím mám tu jednorohou dělohu jsem v 6měsíci a zatím vše ok i plodové vody dosti tak se asi roztáhla zatím pěkně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
16.2.13 16:28

Ahojky tak to je super zprava :pankac: gratuluju. Ja teda musim rict ze jsem z te delohy taky docela na mrtvici :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
16.2.13 20:26

@cvana takze to nejrizikovejsi mas za sebou co? moc moc gratuluju klidne informuj dal :hug: hlavne pak jaky si mela porod, jestli ten cisar nebo normalni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
16.2.13 20:27

@jaja84 ahojky, uz sme se nekde potkaly, rikaly sme, ze mame skoro stejnou diagnozu :mrgreen: taky se porad nedari? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí