Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
prosím o radu. Už zhruba 10 dní mi vedle domu (cca 30m) spalují černou skládku. Jedná se objekt místního rádoby,,podnikatele,, který se zřejmě rozhodl, že si pomocí party Ukrajinců pozemky po 20 letech vyčistí touto cestou. Problém je ten, že jsem doma na rizikovém těhotenství, mám šílený nevolnosti, mdloby a už 10 dnů jsem nucena ve vlastním době čichat neskutečný zápach. Raději ani nechci vědět, co tam pálí.
Myslím si, že plasty budou to nejmenší zlo. Kouř se samozřejmě díky počasí drží při zemi a i přes zavřená okna leze do baráku. Myslíte, že to může nějak uškodit? Už začínám přemýšlet, že zavolám na životní prostředí, ale opravdu je mi zle, že se tu v těhotenství budu ještě zbytečně dohadovat s úřady. Moje paní doktorka má tento týden dovolenou, jinak bych se samozřejmě telefonicky zeptala jí. Jsem v 10tt. Děkuji za odpovědi.
@Vanocnisen píše:
Dobrý den,
prosím o radu. Už zhruba 10 dní mi vedle domu (cca 30m) spalují černou skládku. Jedná se objekt místního rádoby,,podnikatele,, který se zřejmě rozhodl, že si pomocí party Ukrajinců pozemky po 20 letech vyčistí touto cestou. Problém je ten, že jsem doma na rizikovém těhotenství, mám šílený nevolnosti, mdloby a už 10 dnů jsem nucena ve vlastním době čichat neskutečný zápach. Raději ani nechci vědět, co tam pálí.Myslím si, že plasty budou to nejmenší zlo. Kouř se samozřejmě díky počasí drží při zemi a i přes zavřená okna leze do baráku. Myslíte, že to může nějak uškodit? Už začínám přemýšlet, že zavolám na životní prostředí, ale opravdu je mi zle, že se tu v těhotenství budu ještě zbytečně dohadovat s úřady. Moje paní doktorka má tento týden dovolenou, jinak bych se samozřejmě telefonicky zeptala jí. Jsem v 10tt. Děkuji za odpovědi.
Může to škodit. Volej ČIŽP.
Já bych teda minimálně volala už dávno hasiče a pak případně výš.
Souhlasím s příspěvky výše. Já bych tohle asi vydržela jedno odpoledne, než bych to hlásila všude možně, a to včetně TV Nova. Obtěžování zápachem je samo o sobě nepřípustné, jedy v ovzduší jsou druhá věc. Ty jsi těhotná, v okolí jistě také žijí další lidé, děti, zvířata… zkusila bych se i domluvit se sousedy a raději si to nafotila nebo natočila. Nebo zkus tu televizi.
Nejsem úplně člověk, co chce jiného udávat, ale tohle už mi taky přijde přes čáru. Za normálních okolností bych to určitě řešila písemným podáním včetně dokumentace, ale teď nemám sílu umýt si ani vlasy jak je mi zle.
Situace nabrala asi rychlého konce, protože zhruba po 2 hodinách po mém telefonátu byl pryč oheň a taky všichni dělníci. Paní mi telefonicky sdělila, že už se to řeší na podnět někoho jiného. Můj telefonát to asi jen uspíšil. Doufám, že drobek bude v pořádku. ![]()