Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer, jen se chci tak poptat. Jeli byste v této době na tři dny do Rakouska? Myslíte, že je to již docela bezpečné?
Jasne. Je to nase nahradni varianta, kdyby nam za dva tydny neklapla dovolena v jinem state.
@Jeanny21 píše:
Hezký večer, jen se chci tak poptat. Jeli byste v této době na tři dny do Rakouska? Myslíte, že je to již docela bezpečné?
V pondeli jsem prijela:).
Já bych do ciziny nejela, ale ne proto, že bych se bála nákazy. Ale ze dne na den mohou nařídit povinné testy, či nějakou karantény, kontroly na hranicích a podobně. Takže mi to za to nestojí. Ale co se týče počtu nemocných, tak myslím, že Rakušané mají nemocných podstatně méně než my. I když předpokládám, že i u nás to začne skokově klesat, protože po 14 dnech bude člověk považován za uzdraveného a kontrolní testy se již nebudou dělat. Takže všichni co jsou „nemocní“ již 14 dní a minimálně 4dny bez příznaků, budou zdraví.
@Lucka1111 ano, právě to mě také děsí, že pak budu muset například do karantény, nebo třeba zavřou hranice a zůstanu tam..
@Jeanny21 píše:
@Lucka1111 ano, právě to mě také děsí, že pak budu muset například do karantény, nebo třeba zavřou hranice a zůstanu tam..
Nezůstaneš, ani v té první vlně nikdo nikde nezůstal, i kdyby se hranice znova zavřely (coz neni moc pravděpodobné), tak domu tě pustit musí.
@Jeanny21 píše:že bys tam zůstala asi nehrozí, ale nějaké komplikace nastat mohou. Mě by třeba vadilo i nějaké delší čekání na hranicích, takže proto jsme letos cizinu zrušili.
Horní rakousko zavádí zpět povinnost roušky
.
Taky sleduji, chceme do Alp ![]()
Ale až za 14 dní, rozhodnem se ze dne na den ![]()
A proč ne?
my už byli na 4 dny v Maďarsku a za dva týdny se chystáme do Itálie k moři.. Jen roušky s sebou, ty asi vyžadují všude.
Ale asi jo, v Německu, na Slovensku a v Polsku jsem nedávno byla a v pohodě. Tak proč se bát Rakouska? ![]()
My jsme ted v Hornim Rakousku, rousky mame s sebou a jinak lozime po horach, nepotkame moc lidi. Jsme v dost turisticke oblasti. Ale pristi tyden zacinaji uz celemu Rakousku prazdniny, tezko rict, zda se situace zmeni. Jedine, co by me rozladilo, by byl povinny korona-test, ale uz jsme tu a nejak to dopadne.
Taky jsme chtěli jet, tak za 14 dní, ale ty roušky nás odrazují, jestli budou ještě povinné, tak nepojedeme.