Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím nemáte nějaký recept na jemný piškot, budu péct dort. Na internetu je jich spoustu, ale už jsem ho jednou zkoušela a nepovedl se.
Já pecu pro celé příbuzenstvo, je to originální piskotovy cukrarsky korpus,(pracovala jsem 3 roky v cukrarne)
6 vajec
300g cukru krupice
300g pol. mouky
Žloutky utři s cukrem, vmichej mouku a pak po částech sníh z bilku. Někdo přidává trochu kypr. prášku. Všichni si chválí, včera jsem taky pekla, ale kakaovy s kokos, kremem ![]()
Moc děkuji
jen je problém, že se mi nedávno rozbil ruční mixér. Myslíte, že to půjde i vyslehat tycovym? ![]()
@Lucc23 píše:
Moc děkujijen je problém, že se mi nedávno rozbil ruční mixér. Myslíte, že to půjde i vyslehat tycovym?
pokud máš takovou tu násadu na šlehání tak ano ![]()
Ahoj, já peču dort podle tohohle receptu a zatím se mi vždycky povedl. Naposledy jsem ho pekla včera. ![]()
7 vajec
300g hladké mouky
230g cukru krupice (ale můžeš použít i moučku, je to jedno)
1 vanilkový cukr
citronová kůra (nemusí být)
60 ml oleje
30 ml vody
Odděl si bílky a žloutky zvlášť, vyšlehej z bílků a části cukru pevný sníh, potom vyšlehej žloutky se zbytkem cukru, přidej vanil cukr, vodu, olej a citronovou kůru a obě hmoty (sníh i žloutky) opatrně smíchej dohromady. Potom zamíchej mouku a nalij do vymazané formy. Peče se na 180°C asi 45 minut, záleží taky na tom, jakou máš troubu.
Tyčovým mixérem to snad půjde, pokud máš metlu. ![]()
@Kathleena píše:
Ahoj, já peču dort podle tohohle receptu a zatím se mi vždycky povedl. Naposledy jsem ho pekla včera.![]()
7 vajec
300g hladké mouky
230g cukru krupice (ale můžeš použít i moučku, je to jedno)
1 vanilkový cukr
citronová kůra (nemusí být)
60 ml oleje
30 ml vodyOdděl si bílky a žloutky zvlášť, vyšlehej z bílků a části cukru pevný sníh, potom vyšlehej žloutky se zbytkem cukru, přidej vanil cukr, vodu, olej a citronovou kůru a obě hmoty (sníh i žloutky) opatrně smíchej dohromady. Potom zamíchej mouku a nalij do vymazané formy. Peče se na 180°C asi 45 minut, záleží taky na tom, jakou máš troubu.
Tyčovým mixérem to snad půjde, pokud máš metlu.
Ten vypadá dobře, dělám obdobný
zakladatelko, doporučuji zkusit tento recept ![]()
@Kotatko03 píše:
Ten vypadá dobře, dělám obdobnýzakladatelko, doporučuji zkusit tento recept
Jo, to je osvědčený recept mojí mamky, rozhodně doporučuju. ![]()
@pajulinkaa píše:
Já pecu pro celé příbuzenstvo, je to originální piskotovy cukrarsky korpus,(pracovala jsem 3 roky v cukrarne)
6 vajec
300g cukru krupice
300g pol. moukyŽloutky utři s cukrem, vmichej mouku a pak po částech sníh z bilku. Někdo přidává trochu kypr. prášku. Všichni si chválí, včera jsem taky pekla, ale kakaovy s kokos, kremem
tam se nepřidává žádný tuk ani mléko?
@bberundaa Já myslím že do klasického piškotu tuk nepatří. U nás se dává na jedno vejce jedna lžíce cukru a jedna lžíce polohrubé mouky. Vyšlehají se bílky a postupně se zašlehává 1 žloutek a 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky A tak pořád dokola podle množství bílků.
Peču už několik let recept od holek tu z emimina. Je výborný, není tak moc sladký a pěkně nadýchaný. Množství je na malou formu (mám pocit, že má 24 cm).
Piškotové těsto na dort
6 vajec rozdělených na bílky, žloutky
160g krupice cukr
160g hl. mouka – prosít
Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do pěny, bílky s druhou polovinou cukru, který přidáme až ke konci. Obě emulze lehce spojit stěrkou a prosít na to mouku, lehce zatřít „utahováním.“ Péct ve vyhřáté troubě pomalu na 150 stupňů, aby se nevyboulil.