Jemný piškot na dort, recept

154
21.8.16 09:07

Jemný piškot na dort

Prosím nemáte nějaký recept na jemný piškot, budu péct dort. Na internetu je jich spoustu, ale už jsem ho jednou zkoušela a nepovedl se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3383
21.8.16 09:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
21.8.16 09:22

Já pecu pro celé příbuzenstvo, je to originální piskotovy cukrarsky korpus,(pracovala jsem 3 roky v cukrarne)
6 vajec
300g cukru krupice
300g pol. mouky

Žloutky utři s cukrem, vmichej mouku a pak po částech sníh z bilku. Někdo přidává trochu kypr. prášku. Všichni si chválí, včera jsem taky pekla, ale kakaovy s kokos, kremem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
21.8.16 09:28

Moc děkuji :) jen je problém, že se mi nedávno rozbil ruční mixér. Myslíte, že to půjde i vyslehat tycovym? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.8.16 09:48
@Lucc23 píše:
Moc děkuji :) jen je problém, že se mi nedávno rozbil ruční mixér. Myslíte, že to půjde i vyslehat tycovym? :(

pokud máš takovou tu násadu na šlehání tak ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.8.16 09:56

Ahoj, já peču dort podle tohohle receptu a zatím se mi vždycky povedl. Naposledy jsem ho pekla včera. :D

7 vajec
300g hladké mouky
230g cukru krupice (ale můžeš použít i moučku, je to jedno)
1 vanilkový cukr
citronová kůra (nemusí být)
60 ml oleje
30 ml vody

Odděl si bílky a žloutky zvlášť, vyšlehej z bílků a části cukru pevný sníh, potom vyšlehej žloutky se zbytkem cukru, přidej vanil cukr, vodu, olej a citronovou kůru a obě hmoty (sníh i žloutky) opatrně smíchej dohromady. Potom zamíchej mouku a nalij do vymazané formy. Peče se na 180°C asi 45 minut, záleží taky na tom, jakou máš troubu.

Tyčovým mixérem to snad půjde, pokud máš metlu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.8.16 10:01
@Kathleena píše:
Ahoj, já peču dort podle tohohle receptu a zatím se mi vždycky povedl. Naposledy jsem ho pekla včera. :D

7 vajec
300g hladké mouky
230g cukru krupice (ale můžeš použít i moučku, je to jedno)
1 vanilkový cukr
citronová kůra (nemusí být)
60 ml oleje
30 ml vody

Odděl si bílky a žloutky zvlášť, vyšlehej z bílků a části cukru pevný sníh, potom vyšlehej žloutky se zbytkem cukru, přidej vanil cukr, vodu, olej a citronovou kůru a obě hmoty (sníh i žloutky) opatrně smíchej dohromady. Potom zamíchej mouku a nalij do vymazané formy. Peče se na 180°C asi 45 minut, záleží taky na tom, jakou máš troubu.

Tyčovým mixérem to snad půjde, pokud máš metlu. :D

Ten vypadá dobře, dělám obdobný ;) zakladatelko, doporučuji zkusit tento recept ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.8.16 10:07
@Kotatko03 píše:
Ten vypadá dobře, dělám obdobný ;) zakladatelko, doporučuji zkusit tento recept ;)

Jo, to je osvědčený recept mojí mamky, rozhodně doporučuju. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
21.8.16 11:46
@pajulinkaa píše:
Já pecu pro celé příbuzenstvo, je to originální piskotovy cukrarsky korpus,(pracovala jsem 3 roky v cukrarne)
6 vajec
300g cukru krupice
300g pol. moukyŽloutky utři s cukrem, vmichej mouku a pak po částech sníh z bilku. Někdo přidává trochu kypr. prášku. Všichni si chválí, včera jsem taky pekla, ale kakaovy s kokos, kremem ;)

tam se nepřidává žádný tuk ani mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.16 12:15

@bberundaa Já myslím že do klasického piškotu tuk nepatří. U nás se dává na jedno vejce jedna lžíce cukru a jedna lžíce polohrubé mouky. Vyšlehají se bílky a postupně se zašlehává 1 žloutek a 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky A tak pořád dokola podle množství bílků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
21.8.16 12:20

Peču už několik let recept od holek tu z emimina. Je výborný, není tak moc sladký a pěkně nadýchaný. Množství je na malou formu (mám pocit, že má 24 cm).

Piškotové těsto na dort

6 vajec rozdělených na bílky, žloutky

160g krupice cukr

160g hl. mouka – prosít

Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do pěny, bílky s druhou polovinou cukru, který přidáme až ke konci. Obě emulze lehce spojit stěrkou a prosít na to mouku, lehce zatřít „utahováním.“ Péct ve vyhřáté troubě pomalu na 150 stupňů, aby se nevyboulil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
21.8.16 12:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat