Jen jedna přihláška do školky?

Anonymní
11.4.22 13:05

Jen jedna přihláška do školky?

Ahoj holky, prosím o anonym kvůli synovi. Mám syna s nemocí, která potřebuje trochu zvláštní režim, hygienická pravidla a braní léků. Je pro něj vhodnější menší kolektiv, aby nepochytal více nemocí. Duševně je v pořádku. Školku jsme o rok odložili, mám ještě miminko, tak je s námi doma. Ale ten kolektiv už teď začal vyhledávat.
V okolí máme dvě školky, oslovila jsem tedy ředitelku té menší, zda by nám vyšla vstříc v tom režimu atd., a ano, je skvělá.
Budu tedy dávat přihlášku tam. Budou brát 18 dětí, kritéria jsou bydliště- splňujeme a věk- synovi budou v září 4 roky. Mají 2 třídy po 24 dětech.

Otázka zní - mám vsadit vše na jednu kartu? Nebo řešit ještě tu druhou větší školku, která by ale pro syna nebyla tolik vhodná?
Kdyby ho nevzali, budu s ním nadále ráda doma, ale ten kolektiv už by chtěl, no.
Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8719
11.4.22 13:10

24 děti je menší kolektiv? U nás je 25, teď taky 24, jedna holčička se odstěhovala, a je to tady největší školka, velkochov tomu říkají :mrgreen: jinak já bych se rozhodla podle toho, jestli nutně potřebuješ dát dítě do školky, nebo jeslti ho chceš dát jen tam, kde to bude mít lepší. Což teda předem stejně nevíš.. každopádně přihlášku můžeš dát do obou a rozhodovat se až podle toho, jeslti a kam ho vezmou. Jeslti má 4 v září, bude mít body jako triletej, takže ve většině měst šance ne zrovna velká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.22 13:14

@Midaku No v té druhé školce jdou tři třídy po 24 :lol:
Dala bych ho i do nějaké dětské skupiny třeba, ale co jsem zjišťovala, tak tam jsou děti spíš 1,5- 3 roky a ne všechny jsou očkované…

• Citovat
  • Upravit
2977
11.4.22 13:17

Pokud chceš, aby i tak chodil do školky, i kdyby ho nevzali do té preferované, tak si podej více přihlášek. Vždyť rozhodnutí na tom, kam půjdete, když Vás přijmou do všech, je na Vás ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
11.4.22 13:19

Jo takhle. Ono je vcelku jedno, kolik trid má školka. Jde o počet dětí ve třídě. Tam bude dítě trávit většinu času. Že se pak na zahradě, vycházce nebo divadle potká s dalšími třemi nebo osmi třídami, to už je vcelku jedno. Jak jsem psala, dala bych přihlášku do obou a uvidíš, kde ho vezmou. Já to tak budu dělat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
11.4.22 13:20

24 je sakra velký kolektiv. Syn má teď 25 a je to masakr. Moc to nedává.
Zkusila bych ještě nějaký, ale ve skoro 4 to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17300
11.4.22 13:23

Já úplně nevím co řešíš.
Přijmout ho mohou do více školek ale chodit bude jen do jedné…
Navíc existuje odvolání a rodičů co dají přihlášku do několika školek také bude víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
11.4.22 13:28

Dala bych do vhodnější školky. Kdyby ho nevzali, kolektiv bych řešila nějakým kroužkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
11.4.22 13:30
@Midaku píše:
24 děti je menší kolektiv? U nás je 25, teď taky 24, jedna holčička se odstěhovala, a je to tady největší školka, velkochov tomu říkají :mrgreen: jinak já bych se rozhodla podle toho, jestli nutně potřebuješ dát dítě do školky, nebo jeslti ho chceš dát jen tam, kde to bude mít lepší. Což teda předem stejně nevíš.. každopádně přihlášku můžeš dát do obou a rozhodovat se až podle toho, jeslti a kam ho vezmou. Jeslti má 4 v září, bude mít body jako triletej, takže ve většině měst šance ne zrovna velká…

U nás je seřadili podle věku. Prostě vzali jen nejstarší tříleťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
11.4.22 13:33

@Havlova to jsme tak měli v předchozí školce, tam se rijnovej syn dostal jen díky tomu, že jedno dítě nakonec nenastoupilo a syn tam už měl sourozence. Teď hlásím dceru do jiné školky, ta je srpnova, no budu rada, když mi ji aspon někde vezmou.. tady se na konkrétní věk nehraje, jen trileti, ctyrleti atp, je jedno, jeslti dítě malého 3 roky loni v září nebo až letos v srpnu… což mi dost nahrává, tak snad se dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
11.4.22 13:37
@Midaku píše:
@Havlova to jsme tak měli v předchozí školce, tam se rijnovej syn dostal jen díky tomu, že jedno dítě nakonec nenastoupilo a syn tam už měl sourozence. Teď hlásím dceru do jiné školky, ta je srpnova, no budu rada, když mi ji aspon někde vezmou.. tady se na konkrétní věk nehraje, jen trileti, ctyrleti atp, je jedno, jeslti dítě malého 3 roky loni v září nebo až letos v srpnu… což mi dost nahrává, tak snad se dostane.

Dcera se právě takhle nedostala do školky, kterou jsem měla vybranou, je také srpnová. Vzali ji ale do jiné, jako poslední. Oni všichni tříletí dostali stejně bodů. Ale pak z nich vzali jen ty nejstarší, protože byl převis. Tenkrát mě to štvalo, ale nějaké pomocné kriterium být musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8719
11.4.22 13:42

@Havlova mne učitelka říkala, že letos se všichni trileti dostali, tak snad to půjde i ten příští rok. Ona tam má navíc body za sourozence. Ale hlásím je ještě oba do jiné školky, tak tam šance nevidím. Tedy u syna ano, ten bude predskolak, ale dcera téměř jistě s nedostane. Syn se tam nedostal loni, vlastně letos, v říjnu měl 5, takže těžko mi vezmou čerstvě tříletý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.22 20:18

Děkuji za odpovědi. No pro syna čím méně lidí i venku, tím lépe. Dávala bych ho ale tak 2-3 krát týdně na dopoledne. Je fakt, že by se ten kolektiv dal případně kompenzovat nějakým kroužkem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin