Jen jedna veš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
100
15.1.16 21:44

jen jedna veš?

Ahoj, včera jsem tu psala, že jsem dcerkce našla veš, byla jen jedna větší tm. hnědá, dala jsem jí paranit a nenašla jsem nic ani hnidy. Já si dneska našla taky jednu, asi nově vylíhlou byla skoro průhledná. Dala jsem si taky paranit a taky jsem nic nenašli, no není to zvláštní? Jen se nám oběma dost loupe pokožka hlavy. Pořád nad tím dumám, všude čtu, že kolik toho maminy vyberou a u nás toto. Setkali jste se některá s tím?
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
15.1.16 21:50

Nechci tě strašit, ale ségra taky jednou přišla ze školy a měla na hlavě pouze dvě vši, taky se odstranily a dal přípravek. Do týdně to měla i druhá a bojovalo se s tím více než rok. Denně vyčesávalo, vybíralo, přípravku nespočítaně, líh, petrolej, slivovice nic nezabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
15.1.16 21:55

@mamca22 ježíši,no to snad nee :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
15.1.16 22:04

Ještě prosím dotaz, jak vypadá hnida? dcerka měla ve vlasech jen bílé placaté tečky, nebo jak to popsat, spíš to vypadalo jak lupy a hodně se od hlavy odlupovala kůže. Manža říkal, že ty lupy, jsem měla taky.Ale po tom paranitu by měly být mrtvé, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
15.1.16 22:08

@llucika Když jsem naposledy viděla hnidy (což je naštěstí dlouho :D ), tak byly spíš hnědé, to, co popisuješ, jsou podle mě lupy…
Jinak každý den bych vyčesávala hustým všivákem, aby tam něco nezůstalo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.1.16 22:18

@llucika hnida je nalepená na vlasu…sundáš ji jenom nehtem.. je to taková tmavohnědá kapička..

to že měla jednu veš je možné.. zrovna ji chytla, ale spíš si myslím, že mezi tím stihla naklást pár hnid a nenašli jste je.. takže bych opakovala paranit.. radši častěji než těch 7 dní a hlavně vyčesávat..

my se s tím perem často, bohužel ne všichni ze třídy se o to snaží a tak dceru kontroluji každý týden všiváčkem a stalo se mi už 2×, že měla jednu dospělou, která stihla naklást pár hnid..

je mi ale divné, že ty sis našla tu čerstvou… a žádnou hnidu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
15.1.16 22:22

No to mi přijde taky zvláštní. Manža nic nenašel, jen ty lupy, a já se kukala i v zrcadle a nic nenašla. určitě to pozítří zopakuji. Máme vši prvně, já je jen měla jako malá a to si nepamatuji.Ve školce byli i na podzim a to jsem dcerce každé ráno mazala za ucho tea tree olej a nic nedonesla, tak zase v pondělí začnu mazat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
15.1.16 22:27

@llucika ty hnidy jsou fakt blbě vidět..doma je vidím jenom já, chlap ne… určitě kupte ten všiváček.. a taková ta klasika.. vyprat všechno, plyšáky do pytle a taaak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
15.1.16 22:29

@awesome jj,povlečení jsem vyprala všem i oblečení co jsme měli na sobě, plyšáky z postele si užívají venku. všiváček byl u toho paranitu, jinak jsem vyčesávala takovým hodně husným hřebenem na tupírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.1.16 22:33
@llucika píše:
@mamca22 ježíši,no to snad nee :pocitac:

bohužel ano. Ale jestli ti můžu poradit perfektní věc, tak mamka koupila takový hřeben - kartáč, kterým se pročesávaly vlasy a když najel na veš tak jí na sobě zachytil a začal pískat, takže se z těch vlasů odstranila. Fakt super pomocník. Sice nevím jak se to jmenuje, ale na netu najdeš určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
15.1.16 23:14

Obarvila bych vlasy sobě i dceři…někdy aplikace barvy je lepší než 100 paranitů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
15.1.16 23:16
@mamca22 píše:
bohužel ano. Ale jestli ti můžu poradit perfektní věc, tak mamka koupila takový hřeben - kartáč, kterým se pročesávaly vlasy a když najel na veš tak jí na sobě zachytil a začal pískat, takže se z těch vlasů odstranila. Fakt super pomocník. Sice nevím jak se to jmenuje, ale na netu najdeš určitě

Tohle???
http://www.hnidy.cz/…lcs-medi/188

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.1.16 23:16

Dobry vecer damy, za sebe na odstaneni vsi mohu doporucit elkritcky hreben na vsi:-)zatim funguje. Lepsi nez nejaka chemie ci cokoliv jineho… a lze jej pouzit na domaci zvirata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.1.16 23:18

@pannda souhlasm.. bByla jste rychlejší☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.1.16 23:29

Mamka dělá ve školce, a když tam chodila holčička, jejíž táta je kožní lékař a máma je lékárnice, tak když byly vši, předepisoval zpětně všem těm dětem přípravek na vlasy - mám ho od mamky doma, pro jistotu, prý to je jediný, co fakt pomáhá (kromě toho elektr. kartáče). jmenuje se to permethrinová emulze 5%, musí být v lednici, je dělaná v lékárně a stojí 200,–. je bílá, bez jakékoliv vůně (teda aspoň takhle v kelímku, nevím, co pak na vlasech…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí