Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. CHtěla jsem se zeptat… Na Štědrý den jsme byli s malým na pohotovosti, protože se vzbudil s osypanými dlaničkami s tím, že při sevření ho píchají.. Před tím se vněm tlokla nějaká viróza… Paní doktorka malého pečlivě prohlídla a řekla, že to bude nejspíš nějaká alergie… Měli jsme mazat fenistilem.. Fenistil asi zabral, protože druhý den už byly dlaničky bez pupínků… Dnes jsem si všimla, že malý má dlaničky osypaný znova, ale nepíchali ho ani nesvěděli jen mě kůžičku na ních napjatou a suchou.. Zašla jsem zase k doktorce, tak řekla, že je to s jistotou exzém a napsala kortikoidy.. Máte někdo podobnou zkušenost, že by jste měli to samé a zbavili jste se toho bez kortikoidů? Popravdě se mi do nich vůbec nechce..Kůžička nemokvá, nepraská, jen se na prstíkách lehce olupuje..
@hanisv Určitě je jiná varianta než kortikoidy já kupovala bephaten na exémy poradila mi ho pani v lékárně že je výbornej nestihla jsem mazat protože sme dostali od doktorky Lipobase a já sama jsem používala Lipolotio U a lipobase repair to je malá mastička ale hodně mi pomáhala. Variant je spoustu kortikoidy bych brala jako poslední možnost
Děkuju za typ @tehulka001, taky si myslím… Zkusím se zítra zeptat v lékárně na to Lipobase… Sama jsem musela jíst kortikoidy přes půl rou a vím, co to s tělem dělá ale u mě opravdu nebyla jiná možnost.. Malej by to měl sice „jen“ lokálně, ale ani tak se mi do nich nechce… Navíc teď přišel s tím, že má aft na jazyku, tak možná, ře to ani nebude ekzém, ale ruka, noha ústa…
@hanisv Není zač
já měla Kortikoidy na exém a napřed to pomáhalo ale po delším používání přestali mít učinek přišlo mi že se to akorát horší takže sem zahodila a zkusila to lipobase a to byli zázraky
ale každýmu zabírá něco jiného chce to ozkoušet. I to by být mohlo
počkejte a uvidíte co se z toho vyvine mastičku bych asi ale koupila i tak kdyby náhodou ta se neztratí ![]()
@tehulka001 myslíte mastičku s těmy kortikoidy, nebo to Lipobase?
@tehulka001 Ještě se zeptám.. Zmizí vám exzém občas, nebo ho máte trvale? Vím, že jsou horší nemoci, ale i tak mi to u malého děsí..
@hanisv Když poctivě mažu tak přes léto mizí zhorší se mi když jsou mrazi někdo to má zase obráceně někdo celoročně hlavně by se taky měla omezit čokoláda, citrusi a oříšky
Prosím pomoc,
Už bych zase nejraději jela k doktorce, ale už mi je trapně, že tam chodím každou chvíli, ale mám úplný strach, abych něco nezanedbala.
K věci : malému (4měsíce) se dnes na dlaních objevila vyražka, takové maličké hrbolky. Nesvědí, nebolí. Jsou spíše na bříšku u palce a směrem k zápěstí. Malý má pořád ruce v puse, neustále mu je vydáváme, ale je jí vytáhne už tam cpe druhou, dudlik ten vyhazuje a hračky užužlá a pak rve hračku s rukou do pusy. Ruce má jak houby mokré a když je nemá mokré od slin, tak se mu i hrozně potí. Ruce bude mít studené, ale i tak spocené. Teď při koupání jsme použili obilnou koupel, ale nevím čím mazat nebo z čeho by to mohlo být. Ještě jsem dnes vypila malou skleničku džusu. Jestli to nemůže být alergie. Poraďte prosím, předem děkuji