Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré dopoledne všem obyvatelkám emimina
Jak název napovídá, jde mi o sběr víček od PET lahví, a jediná diskuze, která k tomu byla určená, má již staré příspěvky. U nsá v práci spíráme víčka už několik let a já je s manželem vozila do Jizerek do jedné školky, kde jim za to kupovali nové vybavení a hradili výlety atd. těm chudším. nyní ale už tuto možnost nemáme. Na sběr víček si ale tady všichni v okolí tak zvykli, že mi přijde škoda to zase rušit a vyhazovat… Tím, že jsem bez auta, je pro mě ale problém to někam vozit (v tuto chvíli máme cca 70kg) a firmy, která víčka vykupují, pro ně přijedou až nad 200kg, což my dáme dohromady tak za rok a půl, a na to zase nemáme tolik skladovacích prostor. Jeden by nevěřil, jak dokáže tak něco malého zabrat tolik místa, když se to nakupí
Proto se ptám - nevíte o nějaké sbírce na nemocné dítě či třeba pro útulek, odkud by si pro špunty přijeli? Jsme Praha 2, mezi Pavlákem a Karlákem. Díky za odpovědi! Rádi bychom někomu pomohli, ale naše možnosti transportu jsou prostě nedostatečné…
Zkuste se poptat třeba na FB, nebo vyhledat na google určitě se někdo najde, kdo bude rád a pro víčka si přijede
@smudlinky To mě taky napadlo, ale FB ze zásady bojkotuji a účet tam nemám, tak mě právě napadlo, jestli někdo něco nezjistí třeba i přes sociální sítě…
Za kilo víček se dává 6 Kč… Přijde mi to naprosto neúměrné té energii, která se do toho vkládá (měsíce to někde sbírat, informovat známé, vybírat to od nich a pak to někam vozit…). Připadá mi jednodušší poslat pár korun přímo na to konkrétní konto…
@AnastazieB Ne, roky jsme to sbírali a dávali školce. Jenže tato možnost je teď od ledna fuč. Jinak ročně nasbíráme kolem 150kg.
@AnastazieB píše:
Za kilo víček se dává 6 Kč… Přijde mi to naprosto neúměrné té energii, která se do toho vkládá (měsíce to někde sbírat, informovat známé, vybírat to od nich a pak to někam vozit…). Připadá mi jednodušší poslat pár korun přímo na to konkrétní konto…
Nejenže pomáhají, ale ještě je to ekologické.
@Poisson28 píše:
@smudlinky To mě taky napadlo, ale FB ze zásady bojkotuji a účet tam nemám, tak mě právě napadlo, jestli někdo něco nezjistí třeba i přes sociální sítě…
Našla jsem, že VOŠ Ekonomických studií přímo na Krláku sbírá pro malého Kubíka s DMO. Když jim brnkneš do školy, třeba se nějak domluvíte. Nebo bys mohla být úplně zlatá a s kolegama jim to tam po dohodě hodit. Je to Karlák-Podskalská.
Tohle je na FB
Kubík je skoro 7letý usměvavý klučina, který neměl svůj start do života jednoduchý, ale i přesto si svůj boj na tomto světě vybojoval. Od narození má DMO-kvadruspastickou formu a navíc i epilepsii. Nemluví, neleze, sám nesedí, ale i přesto je to naše zlatíčko.
Víčka sbíráme, abychom mohli zaplatit lázně (fyzioterapeut, hipoterapie) a nebo jako doplatek na kompenzační pomůcky, které jsou velice drahé. Z tohoto důvodu se snažím sehnat i sponzorské příspěvky. Zřídila jsem mu i proto speciální dětský účet, kam lidé mohou a i posílají příspěvky v různé výši, za což jsem velice ráda (257945202/0300).
maminka Lucka
@Bábrdl Přesně tak - stejně bych to se sešlápnutou PET flaškou hodila do plastů ![]()
@AnastazieB Výkupna u JBC vykupuje 8,–/kg, a vynaložené úsilí? U koše na plasty, co máme na chodbách, jsou krabice s dírou na víčka. Jednou za měsíc to obejdu a nasypu do pytle a ty vysypávám do velkých v komoře. Kdyby si pro to někdo přijel, nepřijde mi to zrovna jako děsná dřina, těch pár kroků navíc mě fakt nezabije, a když vím, že to někomu pomůže, nevidím v tom problém ![]()