Sběr víček - 2016

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
329
14.1.16 10:07

Sběr víček - 2016

Dobré dopoledne všem obyvatelkám emimina :mavam: Jak název napovídá, jde mi o sběr víček od PET lahví, a jediná diskuze, která k tomu byla určená, má již staré příspěvky. U nsá v práci spíráme víčka už několik let a já je s manželem vozila do Jizerek do jedné školky, kde jim za to kupovali nové vybavení a hradili výlety atd. těm chudším. nyní ale už tuto možnost nemáme. Na sběr víček si ale tady všichni v okolí tak zvykli, že mi přijde škoda to zase rušit a vyhazovat… Tím, že jsem bez auta, je pro mě ale problém to někam vozit (v tuto chvíli máme cca 70kg) a firmy, která víčka vykupují, pro ně přijedou až nad 200kg, což my dáme dohromady tak za rok a půl, a na to zase nemáme tolik skladovacích prostor. Jeden by nevěřil, jak dokáže tak něco malého zabrat tolik místa, když se to nakupí :) Proto se ptám - nevíte o nějaké sbírce na nemocné dítě či třeba pro útulek, odkud by si pro špunty přijeli? Jsme Praha 2, mezi Pavlákem a Karlákem. Díky za odpovědi! Rádi bychom někomu pomohli, ale naše možnosti transportu jsou prostě nedostatečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
14.1.16 10:10

Zkuste se poptat třeba na FB, nebo vyhledat na google určitě se někdo najde, kdo bude rád a pro víčka si přijede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.1.16 10:13

@smudlinky To mě taky napadlo, ale FB ze zásady bojkotuji a účet tam nemám, tak mě právě napadlo, jestli někdo něco nezjistí třeba i přes sociální sítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13729
14.1.16 10:31

Za kilo víček se dává 6 Kč… Přijde mi to naprosto neúměrné té energii, která se do toho vkládá (měsíce to někde sbírat, informovat známé, vybírat to od nich a pak to někam vozit…). Připadá mi jednodušší poslat pár korun přímo na to konkrétní konto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13729
14.1.16 10:33

Roky to sbíráte a máte 70 kg - 420 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.1.16 10:37

@AnastazieB Ne, roky jsme to sbírali a dávali školce. Jenže tato možnost je teď od ledna fuč. Jinak ročně nasbíráme kolem 150kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.16 11:36
@AnastazieB píše:
Za kilo víček se dává 6 Kč… Přijde mi to naprosto neúměrné té energii, která se do toho vkládá (měsíce to někde sbírat, informovat známé, vybírat to od nich a pak to někam vozit…). Připadá mi jednodušší poslat pár korun přímo na to konkrétní konto…

Nejenže pomáhají, ale ještě je to ekologické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.1.16 11:44
@Poisson28 píše:
@smudlinky To mě taky napadlo, ale FB ze zásady bojkotuji a účet tam nemám, tak mě právě napadlo, jestli někdo něco nezjistí třeba i přes sociální sítě…

Našla jsem, že VOŠ Ekonomických studií přímo na Krláku sbírá pro malého Kubíka s DMO. Když jim brnkneš do školy, třeba se nějak domluvíte. Nebo bys mohla být úplně zlatá a s kolegama jim to tam po dohodě hodit. Je to Karlák-Podskalská.

Tohle je na FB
Kubík je skoro 7letý usměvavý klučina, který neměl svůj start do života jednoduchý, ale i přesto si svůj boj na tomto světě vybojoval. Od narození má DMO-kvadruspastickou formu a navíc i epilepsii. Nemluví, neleze, sám nesedí, ale i přesto je to naše zlatíčko.
Víčka sbíráme, abychom mohli zaplatit lázně (fyzioterapeut, hipoterapie) a nebo jako doplatek na kompenzační pomůcky, které jsou velice drahé. Z tohoto důvodu se snažím sehnat i sponzorské příspěvky. Zřídila jsem mu i proto speciální dětský účet, kam lidé mohou a i posílají příspěvky v různé výši, za což jsem velice ráda (257945202/0300).
maminka Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.1.16 11:47

@Bábrdl Přesně tak - stejně bych to se sešlápnutou PET flaškou hodila do plastů :palec:
@AnastazieB Výkupna u JBC vykupuje 8,–/kg, a vynaložené úsilí? U koše na plasty, co máme na chodbách, jsou krabice s dírou na víčka. Jednou za měsíc to obejdu a nasypu do pytle a ty vysypávám do velkých v komoře. Kdyby si pro to někdo přijel, nepřijde mi to zrovna jako děsná dřina, těch pár kroků navíc mě fakt nezabije, a když vím, že to někomu pomůže, nevidím v tom problém :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
14.1.16 11:48

@Bábrdl Díky moc za info, jdu hledat kontakt a volat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie