Jen pro adminy – úprava deníčků

9859
12.10.10 12:38

JEN PRO ADMINY!!! Úprava deníčků

Zdravím adminy. Mohl by mi tam od vás někdo vysvětlit, proč upravujete deníčky podle svého? Dnes jsem si přečetla vaší bezvadnou úpravu mého nového deníčku a jsem vzteky bez sebe!!! Gramatické chyby v jiných deníčcích neopravíte, ale když dám nějaké slovo do úvozovek…takhle: „slovo“, neznamení to, že ho máte napsat kurzívou. Ty úvozovky tam k něčemu slouží. Dále…když napíšu slovo velkými písmeny…takhle: SLOVO , neznamená to, že ho máte předělat na tohle slovo. A na konec bombonek. Kdo vám dává právo, vyškrtávat kusy vět z deníčku? Já vím, že občas můj slovosled není jak by měl být, ale je to MŮJ slovosled a chci abyste na něj vůůůbec nešahali!!! Když něco napíšu do závorky, neznamená to, že jí máte vymazat i s obsahem!!! Jsem vytočená jako blázen!!! Nemyslím si, že jsem úvozovkama, caps lockem a spřeházeným slovosledem porušovala pravidla emimina. To vy porušujete moje právo svobodného projevu, sakra. To jsem se zase rozpálila. Co s tím uděláte? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
12.10.10 12:46

Prodigy, to máš těžký.
Je tady druhá skupina uživatelek, která si zase adminy „podala“ za to, že vypouští do světa deníčky s gramatickými chybami a nesmysly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44264
12.10.10 13:10

Já patřím k té „druhé skupině“. Podle mého názoru tvoří deníčky jakousi „tvář“ emimina, jsou na titulní stránce. Většinou je to to první, co nový uživatel rozklikne nebo co si přečtou náhodní kolemjdoucí. A tím, co si přečtou, si udělají obraz o celém serveru a rozhodnou se, jestli se třeba vrátí nebo ne.

Já si myslím, že právě admin by měl deníčky upravovat a rozhodovat, v jaké podobě je na svém webu uveřejní.
V diskuzích, ať je co je, ale deníčky by podle mě měly být správné po všech stránkách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.10.10 13:11

Aby to bylo objektivní, zkus sem hodit celý tvůj neopravený deníček, zvýraznit co bylo přehodnoceno, at se vidí, zda to bylo právem či nesmyslně..
A nerozčiluj se.. :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
12.10.10 13:12
Je ovšem odlišné pokud se opravuje gramatika a pokud se vypouští některé věty nebo její části :think:
Zatím největší faux pas v deníčkách od adminů bylo, když tam pustili „deníček“, který byl hoax :mrgreen:
Cappy píše:
Prodigy, to máš těžký.
Je tady druhá skupina uživatelek, která si zase adminy „podala“ za to, že vypouští do světa deníčky s gramatickými chybami a nesmysly :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.10.10 13:22
Jana206 píše:
Já patřím k té „druhé skupině“. Podle mého názoru tvoří deníčky jakousi „tvář“ emimina, jsou na titulní stránce. Většinou je to to první, co nový uživatel rozklikne nebo co si přečtou náhodní kolemjdoucí. A tím, co si přečtou, si udělají obraz o celém serveru a rozhodnou se, jestli se třeba vrátí nebo ne.Já si myslím, že právě admin by měl deníčky upravovat a rozhodovat, v jaké podobě je na svém webu uveřejní.
V diskuzích, ať je co je, ale deníčky by podle mě měly být správné po všech stránkách :nevim:

No počkej počkej, já myslim že jsem nahoře jasně vypsala co přesně mi tam opravili. Dovolila jsem si použít u jednoho slova Caps lock, tak to slovo zmenšili. Proč? To slovo napsané velkými písmeny má v té větě svůj význam!!! Dále, když dáš nějaké slovo do úvozovek, taky to má svůj význam… a to mi opravili na kurzívu. A v neposlední řadě a to mě vytočilo nejvíc, minimálně na přech místech mi spřeházeli slova, čímž v jedné větě dokonce změnili smysl věty…a dokonce si dovolili celou závorku s obsahem úplně vymazat!!! Nic z toho neporušuje ani pravidla emimina, ani její tvář, myslím, že hrubky nepíšu a že píšu normálně!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
12.10.10 13:25

Pokud by se mi změnil smysl věty, nebo se nějaká věta úplně vypustila, tak to by se mi taky nelíbilo!!! Chápu opravy gramatiky, ale tohle? Deníčky charakterizují člověka který je psal, tak proč mu do toho až tak zasahovat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
44264
12.10.10 13:26

Prodigy, tak se nerozčiluj :hug: Věř, že Ti brzy admin napíše.
Já jsem se jen snažila obhájit adminy a chápu, proč deníčky upravují/opravují. To, že ses ozvala, je pro nás důkaz toho, že deníčky skutečně někdo čte :-)

Četla jsem Tvůj deníček, je v pohodě a i ohlasy na něj máš kladné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
12.10.10 13:28

Prodigy, podle toho co popisuješ se zas tak moc nestalo…vážně tě to tak vytáčí???! :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.10.10 13:51

Prodigy za chvili rodi… me v tu dobu vytacelo uplne vsechno. :wink:

Prodi… admini to urco vysvetli, kliiid. :hug: :huban: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.10.10 14:03
Lucci píše:
Prodigy za chvili rodi… me v tu dobu vytacelo uplne vsechno. :wink:Prodi… admini to urco vysvetli, kliiid. :hug: :huban: :wink:

Tak na hormony bych tohle nesváděla. Nic špatnýho jsem tam nenapsala aby mi vyškrtávali a upravovali kusy vět…bych se rozčílila i kdybych těhule nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20967
12.10.10 14:07
JanaK88 píše:
Je ovšem odlišné pokud se opravuje gramatika a pokud se vypouští některé věty nebo její části :think:
Zatím největší faux pas v deníčkách od adminů bylo, když tam pustili „deníček“, který byl hoax :mrgreen:
Cappy píše:
Prodigy, to máš těžký.
Je tady druhá skupina uživatelek, která si zase adminy „podala“ za to, že vypouští do světa deníčky s gramatickými chybami a nesmysly :nevim:

Ten deníček jsem stáhla hned jak jsme to zjistila - bohužel ho pustil jeden z adminů, který nemá s Hoaxy zkušenost.

Editaci tohoto konkrétního deníčku jsem nedělala já, ale zkusíme zjistit, kde byl problém.

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.10.10 14:13
admin píše:
JanaK88 píše:
Cappy píše:
Prodigy, to máš těžký.

Ten deníček jsem stáhla hned jak jsme to zjistila - bohužel ho pustil jeden z adminů, který nemá s Hoaxy zkušenost.

Editaci tohoto konkrétního deníčku jsem nedělala já, ale zkusíme zjistit, kde byl problém.

Admin

Díky. TeĎ už je to jedno. Chci jen vyjádření toho, kdo to opravoval a proč zrovna takhle. Klidně ať mi písne na SZ, veřejně to probírat nemusíme. Deníček už nechte samozřejmě jak je teď, zas až tak prudit nechci, abyste to házeli do původní podoby. Dík za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.10.10 15:18
prodigy222 píše:… myslím, že hrubky nepíšu a že píšu normálně!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
:mrgreen: Myslíš? :mrgreen: … „úvozovky, spřeházet…“ atd. Nechci být za protivnou učitelku, ani se někoho zastávat, ale tohle mě pobavilo :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20967
12.10.10 15:40

Zdravím,

od pondělí začaly všechny nové deníčky procházet přísnější redakční kontrolou jejichž cílem je:

• odstranění gramatických chyb, oprava chybných čárek apod.
  • odstranění přehnaných interpunkcí (více vykřičníků, otazníků apod.)
  • oprava formátování textu - například přidání více odstavců, aby byl text čitelnější a nejednalo se o dlouhý blok nerozděleného textu
  • oprava výrazných nespisovných výrazů: „kterej“ - „který“, nespisovné výrazy však neměníme pokud to vyžaduje např. přímá řeč nebo např. souvislost příběhu apod.
  • opravdu VÝJIMEČNĚ úpravy stylistiky - např. rozdělení příliš dlouhého souvětí do dvou vět apod.

Rozhodně by nemělo docházet ke změně významu vět nebo k jiným významnějším úpravám textu - pokud se to dnes stalo tak se omlouváme a z chyby se poučíme (pokusíme se ještě ze zálohy získat původní verzi a obě porovnat a zjistit velikost úprav).

Tato změna je především z toho důvodu, že deníčky postupně dostanou na hlavní stránce výrazně větší prostor a budou tak jakousi vstupní branou na eMimino.cz. Rádi bychom u všech deníčků nastavili určitou kvalitativní laťku z hlediska gramatiky apod.

Současně si na špatnou čitelnost a gramatické chyby stěžovaly jiné uživatelky již dříve.

Admin Radek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová