Jen s ZŠ do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holma píše:Cappy píše:Holma píše:Dostat šanci - o tom to je.
Nedávno jsem se dověděla, že vedoucí sekretariátu ředitele (FŘ a GŘ) si dodělává maturitu. Měla jen ZŠ, zaměstnavatel jí normálně umožňuje chodit do školy. Upozorňuji že to je velká česká firma, takový kolos. Divila jsem se tomu. Ale je fajn, že dostala šanci. Je jí více než 30 a má děti. Takže myslím, že se sehnat něco dá, ale asi hůře, hlavně v dnešní době.jsem vyučená prodavačka, mám nástavbu s maturitou, studuji humanitní obor na VŠ a pracuju (resp. pracovala jsem) jako ekonom. Kvalitní a celkem dobře placená pozice, sice velmi náročná, ale nikdy bych neřekla, že se s mým vzděláním dostanu tak vysoko. bylo to tím, že jsem dostala šanci pracovat jako účetní 2,5 roku. Po pohovoru na ekonoma jsem měla nejlepší kvalifikaci ze všech 300 uchazeček-a šlo i o vysokoškolačky! Jo, když mě přijali, tak jsem byla pyšná.
Tak to blahopřeji!
Já docela narážím, jsem přesvědčená, že bych udělala při osobním setkání dobrý dojem, ale tak daleko to zatím nedošlo.
Po prostudování mého chabého životopisu mě ani na pohovor nepozvou, proč taky, když se jim tam hlásí dalších dvacet lidí, kteří mají VŠ již dokončenou..
Ani slušně napsaný motivační dopis nezabírá
(a to jsem ho psala s jednou známou, personalistkou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Když pročítám nabídky práce, všude je maturita výhodou. Když se koukám kolem sebe, budeš mít větší šanci na uplatnění než já s inženýrským titulem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moc dobry vyhlidky tedy nemas.Sla bych tam kde jis pracovala pred MD.Ja mam jen vyuceni a taky moc vyhlidek s jednim ditetem nemam.Je to hodne o znamostech a taky o sikovnosti.
Mam kamaradku a tam jen zs ale ja uz z ni zacinam byt na prasky pac behom roku a pul ji vyhodili asi ze 4zamestnani minimalne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka86 píše:Ywett píše:
Když pročítám nabídky práce, všude je maturita výhodou. Když se koukám kolem sebe, budeš mít větší šanci na uplatnění než já s inženýrským titulem.Já chci jít na VŠ,jestli mi to ovšem bude k něčemu platné,tak tak čtu
![]()
Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.
- Citovat
- Upravit
Nezoufej,moje sestra ma tri decka a taky jen z mladicke blbosti zs,sla na brigadu do kuchyne,za par sprdliku mesicne,loupat brambory a uklizet…a ted po peti mesicich se vypracovala na vedouci smeny a vari jak vyuceni kuchari,samozrejme je to hodne o znamostech,taky to tak mela,ale kdyz jsi sikovna a pracovita,muzes to dotahnout daleko dal nez nejaky trotl s diplmomem,vim o cem mluvim,ja mam je ucnak a beru vic jak lidi s maturitou,tim se nechlubim,ale ukazuju že vsechno jde,kdyz se chce:lol: ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Holma píše:Tak to blahopřeji!Cappy píše:Holma píše:Dostat šanci - o tom to je.
Nedávno jsem se dověděla, že vedoucí sekretariátu ředitele (FŘ a GŘ) si dodělává maturitu. Měla jen ZŠ, zaměstnavatel jí normálně umožňuje chodit do školy. Upozorňuji že to je velká česká firma, takový kolos. Divila jsem se tomu. Ale je fajn, že dostala šanci. Je jí více než 30 a má děti. Takže myslím, že se sehnat něco dá, ale asi hůře, hlavně v dnešní době.jsem vyučená prodavačka, mám nástavbu s maturitou, studuji humanitní obor na VŠ a pracuju (resp. pracovala jsem) jako ekonom. Kvalitní a celkem dobře placená pozice, sice velmi náročná, ale nikdy bych neřekla, že se s mým vzděláním dostanu tak vysoko. bylo to tím, že jsem dostala šanci pracovat jako účetní 2,5 roku. Po pohovoru na ekonoma jsem měla nejlepší kvalifikaci ze všech 300 uchazeček-a šlo i o vysokoškolačky! Jo, když mě přijali, tak jsem byla pyšná.
Já docela narážím, jsem přesvědčená, že bych udělala při osobním setkání dobrý dojem, ale tak daleko to zatím nedošlo.
Po prostudování mého chabého životopisu mě ani na pohovor nepozvou, proč taky, když se jim tam hlásí dalších dvacet lidí, kteří mají VŠ již dokončenou..
Ani slušně napsaný motivační dopis nezabírá(a to jsem ho psala s jednou známou, personalistkou)
Kdyby jenom dvacet ! Na jedno místo (místa, které jsem sledovala) se hlásilo 150-300 uchazečů.. Není divu, že na pohovor ani nepozvou, vyberou si třeba prvích 10, kteří splňují požadavky a ztěch někoho vyberou. Komu by se chtělo pročítat 300 životopisů že..Teda většinou jsem narazila na to, že na pozici, už byl dopředu vybrán kandidát a výběrové řízení bylo jen na oko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrátit se zpět už nelze, protože Unilever zde výrobu ukončil a bydlím asi 100 km odtamtud.Jsem ze středních čech konkrétně od Benešova.Docela se tu něco sehnat dá.Manžel mi nosí nad 20 000, tak mu stačí, když přinesu 8000,. a časem bych si udělala dálkově nějakou školu.
- Citovat
- Upravit
Holma píše:Katka86 píše:Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.Ywett píše:
Když pročítám nabídky práce, všude je maturita výhodou. Když se koukám kolem sebe, budeš mít větší šanci na uplatnění než já s inženýrským titulem.Já chci jít na VŠ,jestli mi to ovšem bude k něčemu platné,tak tak čtu
![]()
Taky dobrý, tak proč teda cpou VŠ do těch požadavků
Je to asi jako z tou AJ, tu cpou taky všude a když se tam člověk přihlásí, že si jí v práci procvičí, tak nežblebtne, co je rok dlouhej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky jen ZŠ a stydim se za to,proto jdu příští rok na střední-ze sirotčího budu platit hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, jak je to s podminkami vecerniho maturitniho studia - neslo by si ho udelat behem rodicaku? Taky nevim, jestli mas nekoho na hlidani, nebo by po praci moh hlidat manzel, jenom chci rict, co zkusit zvysit si vzdelani behem rodickovske dovolene?
- Citovat
- Upravit
Taky si ted dodělávám VŠ a jde to, akorát jsem líná se donutit učit
Končím příští rok, tak to snad dám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUFICE píše:Holma píše:Taky dobrý, tak proč teda cpou VŠ do těch požadavkůKatka86 píše:Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.Ywett píše:
![]()
Je to asi jako z tou AJ, tu cpou taky všude a když se tam člověk přihlásí, že si jí v práci procvičí, tak nežblebtne, co je rok dlouhej
Jj,to se taky částo stává.U nás v práci třeba AJ nevyžadovali ale když pak volal dodavatel z Norska,tak si telefon přehazovali jak horký brambor
takže i když jsem měla jen maturu,v pohodě se s něma domluvila a u šéfa jsem si hned šplhla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka86 píše:MUFICE píše:Jj,to se taky částo stává.U nás v práci třeba AJ nevyžadovali ale když pak volal dodavatel z Norska,tak si telefon přehazovali jak horký bramborHolma píše:Taky dobrý, tak proč teda cpou VŠ do těch požadavkůKatka86 píše:Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.Ywett píše:
![]()
Je to asi jako z tou AJ, tu cpou taky všude a když se tam člověk přihlásí, že si jí v práci procvičí, tak nežblebtne, co je rok dlouhej
takže i když jsem měla jen maturu,v pohodě se s něma domluvila a u šéfa jsem si hned šplhla
To se dělo tenkrát na recepci, recepční letěla k nám do kanclu, že tomu člověku nerozumí, přitom mluvit srozumitelně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MUFICE píše:Holma píše:Taky dobrý, tak proč teda cpou VŠ do těch požadavkůKatka86 píše:Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.Ywett píše:
![]()
Když jsem sháněla práci, byla jsem furt vystreslá z požadavků, splňovala jsem fat málo a můj manžel mě uklidňoval. Prostě do požadavků dají co nejvíce, 19letou krasavici, která má VŠ a 5 let praxe v oboru, umí tři světové jazyky a perfektně ovládá soft, má zkušenosti s vedením lidí atd. Proč to tam nedát, ne? Chtít můžou… A s tou anglinou máš pravdu, já mám maturitu a nikdy jsem nežbleptla…teď abych se učila od začátku. Přihlásila jsem se na kurz pro začátečníky a když se ptali zkušenosti s jazykem, řekla jsem, že mám maturitu…no koukali na mě jak na kreténa! ![]()
- Citovat
- Upravit
Holma píše:MUFICE píše:Když jsem sháněla práci, byla jsem furt vystreslá z požadavků, splňovala jsem fat málo a můj manžel mě uklidňoval. Prostě do požadavků dají co nejvíce, 19letou krasavici, která má VŠ a 5 let praxe v oboru, umí tři světové jazyky a perfektně ovládá soft, má zkušenosti s vedením lidí atd. Proč to tam nedát, ne? Chtít můžou…A s tou anglinou máš pravdu, já mám maturitu a nikdy jsem nežbleptla…teď abych se učila od začátku. Přihlásila jsem se na kurz pro začátečníky a když se ptali zkušenosti s jazykem, řekla jsem, že mám maturitu…no koukali na mě jak na kreténa!Holma píše:Taky dobrý, tak proč teda cpou VŠ do těch požadavkůKatka86 píše:Známý, Ing. se ucházel o práci a tam mu řekli, že sice mají v požadavcích Ing.,ale dají přednost SŠ, který je bude stát méně peněz.Ywett píše:
![]()
To je přesně ono
![]()
Když jsem hledala práci, tak jsem se taky hlásila na inzeráty, kde chtěli VŠ a stejně si mě na pohovor pozvali, i když jsem jí jenom studovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit