Problém v práci - chybí peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.12.11 10:23

problém v práci -chybí peníze

zdravím sem šíleně vytočená.! :-( Nastopila jsem od prosince do nového zaměstnání. Včera jsem byla poprvé večer v práci sama, všechno bylo v pohodě, počítala jsem kasu, kde zadávám počet kusů peněz do takové tabulky, a on mi vyjede součet. To my vyšlo dobře. Tak jak to má být podle tržby a limitu v kase. Peníze co jsou tržby jsme odvedla - a limit jsem nechala v kase. vše sedělol.

Dnes mi volala vedoucí, že tam chybí 200Kč. To ale není možný, já jsem peníze nevzala, a jestli když program po spočítání peněz vypočítá peníze v kase dobře, tak je blbost aby tam dnes ráno chybělo 200 kč ? není to tak??

Co mám dělat? Myslím si že prostě ty peníze vzala ona, jelikož si bere peníze „jakoby na rozměnění“ je před výplatou, a každý den tam připisuje peníze, včera tam už bylo 5800Kč.

Co teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.12.11 10:26

já přeci ze sebe nebudu dělat vola, jen proto že jsem tam nová.

A ještě když jsem tam ráno jela, protože bydlím kousek, tak mi řekne že to tak je, a vůbec se semnou nebavila, já to ale počítala dvakrát a jelikož jsem to dělala poprvé „sama“ tak jsem si dávala fakt pozor.

• Citovat
  • Upravit
1961
6.12.11 10:36

Hele, klid, když jsem dělala v kavárně, tak byly s pokladnou na začátku neskutečné zmatky. Je dost možné, že pokud odvádíš tržbu, tak jsi prostě 200,– omylem přihodila k té tržbě … kontrolovala jsi to? Neboj se, to dobře dopadne :hug: holt s prachama je to vždycky ošemetné. Když se s vedoucí domluvíte a projdete to znovu, tak ona ta pravda vyleze na povrch :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:39

ne v tržbě ty peníze nejsou, a procházet znovu to nechce.

Přeci není možný, aby když to po spočítání vycgází a vše sedí tak ráno tam ty penize nejsou…

• Citovat
  • Upravit
1961
6.12.11 10:47

No možný to je, ale s nějakým přičiněním :mrgreen: chápu, že jsi nasr**á, ale to chce klid … zkusej, narazej, nenech se vytočit. Rozhodně bych stála za svým a peníze do kasy nedoplácela, na to jsem teda taky citlivá … Prostě vytrvat, až viníkovi vykysají nervy ;) a vy si nepředáváte kasu společně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
6.12.11 10:48

A nemáte ještě nějakého nadřízeného? Stěžovala bych si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 10:58

nepředáváme, protože já končím večer, a ona začíná druhý den ráno.jako doplácet to nebudu… ale naštvalo mě to, a určitě až se dnes odpoledne sní uvidím tak jí řeknu pěkně co si myslím, protože ty peníze tam večer byli.

Ať mě klidně vyhodí. Ona je ta která si neustále z kasy peníze pučuje, a to že je vedoucí jí k tomu neopravňuje.

• Citovat
  • Upravit
3011
6.12.11 10:58
Anonymní píše:
Co mám dělat? Myslím si že prostě ty peníze vzala ona, jelikož si bere peníze „jakoby na rozměnění“ je před výplatou, a každý den tam připisuje peníze, včera tam už bylo 5800Kč.Co teď?

S tím připisováním „na rozměnění“ bych nesouhlasila, vždyť v tom musí být strašný chaos, pak se nedivím, že tam má takové zmaty :think:

Jak radí holky, nenechat se, stát si za svým, případně jít za někým jiným ať to opětovně prověří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12813
6.12.11 11:01

Teď bych to zaplatila,nepíšeš sice o žádných mechanismech ochrany proti tomuto, tak předpokládám, že žádné nemáte. Jinak bych trvala na tom, že se kasa smí poprvé otvírat pouze v přítomnosti dvou lidí a při předávání z ručky do ručky přepočítávat a podepsat, co bylo v pořádku nebo nepořádku. Pokud by někdo nesouhlasil, asi bych dala výpověď-pokud by to pro mě nebylo likvidační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.11 11:04

San, jenže to nejde, protože se spolu střídáme jen my dvě, krátký dlouhý týden, a není možný předávat kasu z ruky do ruky… :-/

• Citovat
  • Upravit
6954
6.12.11 11:17

To je na pytel. Pokud máš pravdu a počítáš všechno poctivě a dobře, je chyba asi jinde než u Tebe. Vím, že pod špatným šéfem nemá smysl zůstávat. Akorát bys měla celé dny nervy na pochodu, co se stane příště a kolik tisíc proděláš. 200 Kč ještě není tak zlá suma, zaplatila bych to a dávala si pozor. Pokud by se to opakovalo, tradá a na shledanou!
Asi se to lehce řekne, ale nepustila bych ji do kasy, aby si jen tak rozměňovala, kdy se jí zlíbí… A u těch závěrečných počtů s Tebou být nemůže, aby viděla, že všechno sedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
6.12.11 11:21

ahoj mě se tohle stalo mockrát a nebála jsem se to řešit ,pokaždé to byla chyba vedoucí ..která nakonec chybu uznala ..třeba, že koupila wc papír,dala to do výběru a nedala mi k tomu paragon,zjistila jsem to až večer když mi to vyjelo na uzávěrce,nebo věčně motala tržbu s hotovostí v trezoru,při měnění peněz ..práce s penězma je otročina a musíš mít oči i na zadku..asi bych trvala na tom ,aby se vše znova spočítalo,jak píšeš o tom střídání a předávání ,ráno jsem si to spočetla jak chybělo po ní víc jak 10,–spočetla jsem to 3krát,okamžitě jsem zvedla telefon a volala jsem ,že chybí peníze ..pořádek musí být ..

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
6.12.11 11:35

Takže to chybí v tržbě???To je divný,že najednou jí to chybělo,a ač nováček tak bych trvala na tom,aby to znovu přepočítala,splíst se může každej.Já jsem taky holkám měnila peníze z tržby,a když náhodou někdy chybělo,ikdyž moc často teda ne tak se to všechno přepočítalo a našlo se,stačí aby byly peníze trochu slepený a už je tam kiks.Takhle jednou může přijít,že tam chybí třeba 2000tis 8o :?

• Citovat
  • Upravit
saracenka
6.12.11 11:43

přesně jak píše christy pokud je to chyba v přesunu,měnění a nebo i dávání tržby do trezoru, dá se to dohledat ..u nás se to vždy dohledalo,ale musí se hledat .. :think:jak čtu dál ,je to hlavně o důvěře,nikdy by ani mě ani jí nenapadlo ,že si to někdo cíleně vzal ..prostě to byla chyba..

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
6.12.11 11:53

Jj je prostě divný,že večer je to ok,a ráno to tam chybí.Třeba udělala chybu ve výměně,měla by to teda všechno přepočítat.Nezkouší to jen na tebe :think: Tohle je dost o důvěře,já se naštěstí střídala s kolegyní u který jsem věděla,že bude všechno vcajku a naopak. :nevim: ale pak tam přišly takový,že jsem radši odešla,věčně nějaký problémy a pořád někde něco chybělo :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat