Problém v práci - chybí peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Podepsala jsi papír ve smlouvě o hmotné odpovědnosti? Pokud ne, neplatila bych…kasa je v tomto případě o důvěře, pokud u toho není třetí osoba, a když už, psala bych si pokladní deník v tom, že bych psala třeba 1× 1000kč, 5× 500kč, 820kč, prostě pěkně počet bankovek…a ona by si je měla přepočítat podle kusů ráno.
A podílet na manku byste se měli obě, když milostivá chodí do kasy a mění prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
nepředáváme, protože já končím večer, a ona začíná druhý den ráno.jako doplácet to nebudu… ale naštvalo mě to, a určitě až se dnes odpoledne sní uvidím tak jí řeknu pěkně co si myslím, protože ty peníze tam večer byli.Ať mě klidně vyhodí. Ona je ta která si neustále z kasy peníze pučuje, a to že je vedoucí jí k tomu neopravňuje.
A ona to po Tobě nechtěla doplatit ? To je známka toho, že si není jistá, že je to tvoje vina (nebo si je jistá, že to tvoje vina není). Kdyby věřila tomu, že ty dvě sta chyběly (v kase či tržbě) Tobě, doplatit by to určitě chtěla ! To, že to nechtěla přepočítat s Tebou, je další známka toho, že Ti nechce ukázat, že chybu si opravdu udělala Ty. Když jsem takhle pracovala já, měly sme možnost předávat si kasu (přijet večer ranní služba nebo přijet ráno večerní služba) když si přijet nechtěla, a druhý den v kase něco chybělo, měla to na triku předešlá služba.. Pracovala jsem s lidma, kterým jsem věřila, tudíž se přepočítávat nejezdilo (jen když byl někdo nový, než získáš důvěru). Nestávalo se nám, že by peníze chyběly a když už nějaká kačka pochybla, řešily jsme to odkládáním „dýšek“ aby to nikdo z nás nemusel platit z ruky. Když to bylo před uzávěrkou a peníze tam musely být v ten moment (jely sme na půl - chyba na obou stranách, předešlá služba tržbu nepředala , současná služba tržbu nepřebrala..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a nemůžete mít dvě kasy? Ty bys z ranní směny odcházela odpoledne, převedla jí tržbu a nechala tam pokladní limit který tam má být. Ona by měla svůj. Večer by odvedla tržbu ta co má odpolední a svůj pokladní limit by si zamkla do trezoru,.. Jinak pokud to nechtěla řešit tak je určitě problém u ni. Nebo se zkus obrátit na vedení firmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když jsou tam 2 to vidim dost nereálně ,ale bylo by to nejlepší ze všeho ..už vidim jak si jako nová diktuje podmínky
..no jsem zvědavá jestli se ti to povede vyřešit ..
- Citovat
- Upravit
Peníze jou ošemetná věc. Já když byla na brigádně v jednom fastfoodu, tak jsem večer pokladnu odevzdala a počítal ji manažer. Téměř každý den mi tam chybělo od 100 do 300 Kč. Pak jsem si „dupla“, že u počítání kasy budu přítomná a najednou jsem žádný „manka“ neměla. Vím, že toto není případ zakladatelky, jen chci poukázat jací lidi jsou. Já osobně bych takový podrazy dělat nemohla… A moc lidem v tomto nedůvěřuji… Snad přijdete na nějaké rozumné řešení ![]()
- Citovat
- Upravit
Jj je prostě divný,že večer je to ok,a ráno to tam chybí.Třeba udělala chybu ve výměně,měla by to teda všechno přepočítat.Nezkouší to jen na tebe
Tohle je dost o důvěře,já se naštěstí střídala s kolegyní u který jsem věděla,že bude všechno vcajku a naopak.
ale pak tam přišly takový,že jsem radši odešla,věčně nějaký problémy a pořád někde něco chybělo