Průměrná mzda v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
průměrná mzda v čr
zdravím všechny.. dneska vyšel článek.. http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
jak jste na tom u vás? jste nadprůměrní, podprůměrní..? vystačí Vám Vaše příjmy na zaplacení nákladů a podaří se Vám i něco ušetřit..? klidně anon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
lopata píše:
zdravím všechny.. dneska vyšel článek.. http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
jak jste na tom u vás? jste nadprůměrní, podprůměrní..? vystačí Vám Vaše příjmy na zaplacení nákladů a podaří se Vám i něco ušetřit..? klidně anon.
CHa tak my jsem hluboce podprůměrní
Ale nestěžuju si
Ušetřím jak kdy,někdo nic,někdy málo,někdy víc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme podprůměrní, já jsem na mateřské a máme dvě děti- jednoho školáka a jednu malou slečnu, žijeme v poho, ale neušetříme- v poho myslím to- že máme na dárky, na kroužky, na kvalitní boty pro děti, na to občas něco koupit do bytu nebo na zahradu nebo do auta, ale na dovolenou nebo lyžování to třeba není, ale nestěžuju si
Průměrná mzda mě dokáže akorát pobavit, když to průměrují i s elitou ![]()
- Citovat
- Upravit
Když jsem chodila do práce, tak jsem brala o pár tisíc víc než je průměrná mzda. Můj přítel bere 3× tolik než je průměrná mzda, takže si žijeme docela dobře. Ale zase pracujeme oba v Praze, kde jsou nejvyšší mzdy.
- Citovat
- Upravit
manžel je na průměru já na mateřské a vycházíme jak kdy teď co nám padla hypotéka je to lepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že průměrná mzda je uváděna v HRUBÉM příjmu, po odečtení daní, zdrav. soc. jsem na MNOHEM nižší částce. Ale ano, podle tabulek máme oba průměrnou mzdu. Teď jsem na nemocenské a jsme schopni vše utáhnout jako dřív bez potíží, s tím, že jsme si našetřili rezervu. Na kterou jsme zatím sahat nemuseli.
- Citovat
- Upravit
Tak u nás je to něco málo pod průměr (pokud to toho počítám i prémie)… ale vycházíme tak tak, spíš musíme sem tam sáhnout do úspor… Ale pořád ještě je kam sahat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má o dost vyšší mzdu,než je průměrná.Ale podniká.I přesto dost šetříme a nevyhazujem za blbosti.Děláme dost velký rezervy,kdyby bylo někdy hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když sečtu rodičák a manželův plat, tak ani na ten průměr nedosáhneme
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano.. prumerna mzda je v hrubem, tzn. 24 hrubého je cca 18500 čistého.. takže průměrná rodina by se měla pohybovat někde v oblasti 37000 čistého měsíčně.. kde vydělávají oba partneři- manželé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já v první řadě nechápu jak někdo může tohle vymyslet - průměrná - proč zahrnují někoho, kdo má např. 100tis. měsíčně a někoho, kdo má 10tis.měsíčně.
jinak my jsme už podprůměr bylo tomu jinak…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja beriem rodicovsky prispevok a tak som podprumer, ale keby som chodila do prace, tak som nadprumer. Manzel je nadprumer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:
ano.. prumerna mzda je v hrubem, tzn. 24 hrubého je cca 18500 čistého.. takže průměrná rodina by se měla pohybovat někde v oblasti 37000 čistého měsíčně.. kde vydělávají oba partneři- manželé.
Aha, to mě nenapadlo, že to je v hrubém, tak to muž teda donese měsíčně nadprůměr a já byla podprůměr i před mateřskou
- Citovat
- Upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak manza je prumer a ja pred materskou nadprumer(ted na materske tezky podprumer-ale to asi kazda ze
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit