Průměrná mzda v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
lopata píše:sieta.m píše:jak píšu- průměr se počítá na každého vydělávajícího člena domácnosti- t.j nejčastěji manžel a manželka, druh a družka. Pokud má každý z nich průměrný plat, tak dohromady maj na domácnost cca 37000 korun čistého měsíčně. Nic proti, ale to je velmi slušný plat… můžu tu uvédt, že naše domácnost je mometálně nad průměrem a měsíčně se dá ušetřit i 15 tisíc. dle náročnosti měsíce.. hypotéku nemáme.Anonymní píše:Co je na tom těžkého žít z průměrné mzdy?
No, nechtěla bych žít z průměrné mzdy, natož tedy z podprůměrné, musí to být fakt těžkéAnča
Pokud by chlap i ženská měli průměr a pokud nemají obrovskou hypotéku, tak si myslím, že je to super
Tak pokud by nám odpadla ta hypotéka, tak ušetřím cca 10 tisíc měs i s manželovým průměrem a mojí mateřskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mhlavinka píše:kate02 píše:Jojo, s hypotékou je to hoooooodně těžký. Ještě, že to nemusím řešit já
S tím přeplacením hypotéky to chce se koukat na reálný náklady, ne na to, co říká banka… Několikrát jsme to řešili doma (ale stejně na hypotéku nemáme šanci dosáhnout, hlavně víme, že bychom nezvládli to splácení)… A je tam obrovskej rozdíl… A taky jde o to, na jak dlouho je fixovanej úrok, jestli po celou dobu splácení nebo jen na pár let, protože pak to dost často ty banky zvednou…
Já jen vím jak dlouho a kolik mám platit
Ale fakt vesměs platí, že člověk tak polovinu cílové částky přeplatí, bohužel
Lepší je úvěr ze stavebního spoření, ale tam zas člověk musí mít počáteční investici, aby nemusel řešit meziúvěr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:
Já teda nevím jak vy, ale my 1,5mega nepřeplatíme…
Každopádně splácet hypotéku někomu v nájmu je tedy opravdu supr… hlavně když si tam nemužeš ani vymalovat ![]()
Já jsem pro vlastní bydlení, i když je to hodně velká zátěž tak jsem ráda.
Jo, to před 4 lety byl boom, ale pak byla krize a žádné hypotéky se pomale nedávali
. My ji máme 3/4 roku a náš dům si myslím dlouho hodnotu neztratí. Teď se naopak postupnými opravami zvedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když sečtu synův příjem, můj rodičák a alimenty, dostanu se na průměrný plat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:mhlavinka píše:Ale fakt vesměs platí, že člověk tak polovinu cílové částky přeplatí, bohuželkate02 píše:Jojo, s hypotékou je to hoooooodně těžký. Ještě, že to nemusím řešit já
S tím přeplacením hypotéky to chce se koukat na reálný náklady, ne na to, co říká banka… Několikrát jsme to řešili doma (ale stejně na hypotéku nemáme šanci dosáhnout, hlavně víme, že bychom nezvládli to splácení)… A je tam obrovskej rozdíl… A taky jde o to, na jak dlouho je fixovanej úrok, jestli po celou dobu splácení nebo jen na pár let, protože pak to dost často ty banky zvednou…
Já jen vím jak dlouho a kolik mám platitLepší je úvěr ze stavebního spoření, ale tam zas člověk musí mít počáteční investici, aby nemusel řešit meziúvěr…
No, 100% hypotéku nedostane snad nikdo
. My jsme měli taky jen z části - jestli 50-70%? moc o tom nevím…
Nejhorší je, že našetřeno musí být i na 100% hypotéku, zahrnuje to spoustu nákladů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dál je rozdíl na kolik let hypotéka je… Platit 7,5 tis měs je docela dost málo… To mě (plácnu) sedí tak na 1,5mega na 35let… což teda je kruťárna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má cca 30tis. čistýho, já na 3letým rodičáku, máme 3 děti, čtvrté na cestě, hypo a poplatky jako inkaso a stavebko spolknou měsíčně 20tis. tudíž vyskakovat si nemůžem, nic moc neušetříme, ale vycházíme v pohodě.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Manžel má cca 30tis. čistýho, já na 3letým rodičáku, máme 3 děti, čtvrté na cestě, hypo a poplatky jako inkaso a stavebko spolknou měsíčně 20tis. tudíž vyskakovat si nemůžem, nic moc neušetříme, ale vycházíme v pohodě.
ty woe.. 4 děcka… hustyy… to si vubec nedovedu představit… to je poslední, nebo budete ještě pokračovat? ![]()
- Citovat
- Upravit
Před rodičákem, když jsem chodila do práce, jsme se měli výrazně hůře, než teď, když jsem doma (moje práce nás stála strašně peněz
). Manžel má průměr (poslední měsíc, předtím měl výrazně míň) a žijeme si slušně, teď co mu zvedli plat na ten průměr, bych řekla, že si žijeme naprosto královsky. Hypotéku máme, ale malou počítali jsme s tím, že jednou budu doma s dětma, tak abysme to utáhli.
- Citovat
- Upravit
LydaM píše:
http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/tak ted Vas pobavim ja
jsou to hajzlici pitomi
to jsou s…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak my jsme byli oba kolem toho prumeru, ted jsem na MD a jak tak koukam na RD to bude jeste horsi nez jsem cekala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alisee píše:
jinak my jsme byli oba kolem toho prumeru, ted jsem na MD a jak tak koukam na RD to bude jeste horsi nez jsem cekala![]()
tak zase.. já si pamatuju, že jsem vydělal kdysi cca 15 čistého a manželka měla rodičák 3800… bydleli jsme ve 2 plus 1, jezdili starou škoda 125L a měli jsme se dobře… neměli jsme placatou televizi, měli jsme umakart jádro.. na vše jsme si počkali a dnes se máme relativně dobře.. ale pravda je, že mně celkem vytáčelo, když se mě kamoš ptali- kdy si koupíš pořádný auto, co..? nojo, když já dal radši přednost dětem před materiálovým požitkem a dneska se karta obrací.. plat máme oba slušný, děti jsou odrostlý, takže dobrý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže já sice zatím nepracuji, ale vím, že jedno místečko se mi hřeje
A až půjdu pracovat, tak ani oba naše HRUBÉ platy, dohromady s přítelem, nedají na průměrnou mzdu
![]()
A není pravda, že když má někdo majetek (byt, dům..) , že by si vystačil s 8.000,– My tolik dáváme každý měsíc na zílohy atp.
![]()
Ale přes to všechno jsem tady spokojená a do žádný Prahy bych nešla, protože mám tucha, že bych tam nesehnala taovej byt jako tady
No.. sehnala, ale za tu cenu, kterou můj byt má, bych tam sehnala tak matr na metr někde na střeše paneláku ![]()
Severní čechy zdraví ČR ![]()
- Citovat
- Upravit
lopata píše:sieta.m píše:jak píšu- průměr se počítá na každého vydělávajícího člena domácnosti- t.j nejčastěji manžel a manželka, druh a družka. Pokud má každý z nich průměrný plat, tak dohromady maj na domácnost cca 37000 korun čistého měsíčně. Nic proti, ale to je velmi slušný plat…Anonymní píše:Co je na tom těžkého žít z průměrné mzdy?
No, nechtěla bych žít z průměrné mzdy, natož tedy z podprůměrné, musí to být fakt těžkéAnča
Pokud by chlap i ženská měli průměr a pokud nemají obrovskou hypotéku, tak si myslím, že je to super
to není velmi slušný plat, to je sen
. tak naše domácnost má průměrný plat v tuto chvíli (resp poslední půlrok) cca 8 tis. čistého. Naštěstínemáme žádnou hypo, půjčky a pod, i když na poplatcích dáme taky hodně.
Ale vono se dá zmáknout všechno
.
- Citovat
- Upravit
Já jsem to nečetla celé,a nevím jestli to tu někdo psal,ale dojímá mě
že skoro vždycky se nepíšou průměry platů prodavaček,pokladních apod páč by jim to zkazilo průměr
málokterá prodavačka nebo pokladní má přes 13tis ![]()
- Citovat
- Upravit