Průměrná mzda v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
mhlavinka píše:mhlavinka píše:Tím jsem se nikoho nechtěla dotknout - jen naznačit, že nezáleží na penězích, ale na poměrech.
Já nevím… je to u každého jiné. Manžel je průměr, já na mateřské, až půjdu do práce, tak začnu na menším podprůměru…
Ale zase máme velkou hypotéku, nějaký dluh na nutné vybavení domu, takže to je jiné než u někoho kdo zdědil dům po rodičích a platí tam jen služby. To bych zvládla i s těmi 8 tisíci
My když jsme bydleli v nájmu, tak jsme na tom byli o hodně lépe než ve vlastním… ale za jakou cenu no
nojo.. musíš brát to, že i když si pujčíš 2 miliony, tak vrátíš tak 3,5 milionu.. kdežto v nájmu sice nebydlíš ve svém, ale platíš pořád stejně, a v době krize i míň.. ten, kdo si vzal hypotéku před 4 lety třeba na panel v praze za 3 miliony a ted zjistil, že byt má hodnotu sotva 2 miliony, tak ten je na tom jednoznačně hůř než ten, co bydlí v nájmu.. protože splácí hypo na něco, co už takovou hodnotu nemá a kdyby byt doplatil, tak ho prostě za ty peníze neprodá.. navíc přeplatí strašný peníze navíc na hypo.. ten, kdo je v nájmu, tak sice není ve svém, ale platí v podstatě stejně a do budoucna plus mínus taky, protože se očekává, že nabídka nemovitostí k pronájmu bude stoupat- silné ročníky si už bydlení obstaraly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přidám
Mám nadprůměr hrubý i čistý a děti nemáme.Bydlení vlastní,nezatížené hypo.Zatím si žiju dobře a hodně ušetřím,ale je mi jasný,že na MD bude hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
No, nechtěla bych žít z průměrné mzdy, natož tedy z podprůměrné, musí to být fakt těžkéAnča
Co je na tom těžkého žít z průměrné mzdy?
Pokud by chlap i ženská měli průměr a pokud nemají obrovskou hypotéku, tak si myslím, že je to super
- Citovat
- Upravit
A to jsem před mateřskou brala kolem dvacítky a měla svoje auto. To už je taky prodaný. Takže se mi na tuhle situaci zvykalo fakt těžko, ale jde to, když člověku nic jiného nezbývá ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Anonymní píše:Jak jste dostali hypo?
No bočkem bohužel nic nemá, je „podnikatel“, kšefty nejdou. Tu mzdu, kterou má teda hlavně papírovou, nepřinesl domů už asi rok, takže žijem střídavě na dluh (pošlu splátku na kreditku a hned vyberu) nebo z vyfakturovaných peněz, které by měly jít na úhradu dluhů, kterých máme no hrozně. Prostě se rveme, bohužel v takové situaci není ani prostor, aby se na to podíval odborník přes finance a něco poradil. No jednoho jsem si přesto pozvala domu, někdy za týden dorazí, tak snad nám něco poradí. Na druhou stranu jenom dobře, že jsme si vzali ten barák na hypo, protože takhle platíme hypo 7,5 tis., předtim jsme platili nájem 8 tis., takže jsme vlastně v plusu pětikiloobčas i já něco prodam na aukru nebo jinde, takže si těch peněz opravdu vážíme. Zatím exekuci žádnou nemáme, splácíme všechno po malých částkách, tak na nás nikdo nemůže, protože snaha je
Byla jsem ještě v práci
- Citovat
- Upravit
My jsme lehce nad průměrem, ale máme obr hypotéku, takže až bude jen rodičák, bude krušno a sáhnu do rezerv. Kdybych věděla, že můžu dát dítě ve 2 letech do státních jeslí či školky, jdu s klidem na celej úvazek. Takhle jen půlúvazek a modlit se, aby jsme utáhli někdy soukromé hlídání a někdy aby mamka mohla jezdit třeba na 5 dní v kuse k nám, že bych co nejvíc směn oddělala v tom období. Jenže ne všude mi můžou a budou chtít vyjít vstříc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:mhlavinka píše:nojo.. musíš brát to, že i když si pujčíš 2 miliony, tak vrátíš tak 3,5 milionu.. kdežto v nájmu sice nebydlíš ve svém, ale platíš pořád stejně, a v době krize i míň.. ten, kdo si vzal hypotéku před 4 lety třeba na panel v praze za 3 miliony a ted zjistil, že byt má hodnotu sotva 2 miliony, tak ten je na tom jednoznačně hůř než ten, co bydlí v nájmu.. protože splácí hypo na něco, co už takovou hodnotu nemá a kdyby byt doplatil, tak ho prostě za ty peníze neprodá.. navíc přeplatí strašný peníze navíc na hypo.. ten, kdo je v nájmu, tak sice není ve svém, ale platí v podstatě stejně a do budoucna plus mínus taky, protože se očekává, že nabídka nemovitostí k pronájmu bude stoupat- silné ročníky si už bydlení obstaraly.mhlavinka píše:Tím jsem se nikoho nechtěla dotknout - jen naznačit, že nezáleží na penězích, ale na poměrech.
Já nevím… je to u každého jiné. Manžel je průměr, já na mateřské, až půjdu do práce, tak začnu na menším podprůměru…
Ale zase máme velkou hypotéku, nějaký dluh na nutné vybavení domu, takže to je jiné než u někoho kdo zdědil dům po rodičích a platí tam jen služby. To bych zvládla i s těmi 8 tisíci
My když jsme bydleli v nájmu, tak jsme na tom byli o hodně lépe než ve vlastním… ale za jakou cenu no
Já teda nevím jak vy, ale my 1,5mega nepřeplatíme…
Každopádně splácet hypotéku někomu v nájmu je tedy opravdu supr… hlavně když si tam nemužeš ani vymalovat ![]()
Já jsem pro vlastní bydlení, i když je to hodně velká zátěž tak jsem ráda.
Ale brala bych zdědit nějaký dům a neřešit to vůbec.. to klidně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:
zdravím všechny.. dneska vyšel článek.. http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
jak jste na tom u vás? jste nadprůměrní, podprůměrní..? vystačí Vám Vaše příjmy na zaplacení nákladů a podaří se Vám i něco ušetřit..? klidně anon.
cha cha, to jsem se teda nasmál až jsem se za břuch popadala .. za předpokladu že je to hrubá mzda, tak na to musím dělat 2 měsíce
. Ovšem moje mzda je průměrná v ústeckém kraji … bohužel.
- Citovat
- Upravit
sieta.m píše:Anonymní píše:Co je na tom těžkého žít z průměrné mzdy?
No, nechtěla bych žít z průměrné mzdy, natož tedy z podprůměrné, musí to být fakt těžkéAnča
Pokud by chlap i ženská měli průměr a pokud nemají obrovskou hypotéku, tak si myslím, že je to super
jak píšu- průměr se počítá na každého vydělávajícího člena domácnosti- t.j nejčastěji manžel a manželka, druh a družka. Pokud má každý z nich průměrný plat, tak dohromady maj na domácnost cca 37000 korun čistého měsíčně. Nic proti, ale to je velmi slušný plat… můžu tu uvédt, že naše domácnost je mometálně nad průměrem a měsíčně se dá ušetřit i 15 tisíc. dle náročnosti měsíce.. hypotéku nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím přeplacením hypotéky to chce se koukat na reálný náklady, ne na to, co říká banka… Několikrát jsme to řešili doma (ale stejně na hypotéku nemáme šanci dosáhnout, hlavně víme, že bychom nezvládli to splácení)… A je tam obrovskej rozdíl… A taky jde o to, na jak dlouho je fixovanej úrok, jestli po celou dobu splácení nebo jen na pár let, protože pak to dost často ty banky zvednou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
S tím přeplacením hypotéky to chce se koukat na reálný náklady, ne na to, co říká banka… Několikrát jsme to řešili doma (ale stejně na hypotéku nemáme šanci dosáhnout, hlavně víme, že bychom nezvládli to splácení)… A je tam obrovskej rozdíl… A taky jde o to, na jak dlouho je fixovanej úrok, jestli po celou dobu splácení nebo jen na pár let, protože pak to dost často ty banky zvednou…
Jojo, s hypotékou je to hoooooodně těžký. Ještě, že to nemusím řešit já ![]()
Já jen vím jak dlouho a kolik mám platit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím jak vy, ale my 1,5mega nepřeplatíme…
Každopádně splácet hypotéku někomu v nájmu je tedy opravdu supr… hlavně když si tam nemužeš ani vymalovat ![]()
Já jsem pro vlastní bydlení, i když je to hodně velká zátěž tak jsem ráda.
naštěstí nás problém hypotéka netrápí… to byla jen teoretická úvaha.. pamatuju si doby, kdy v roce tusím 2008 byl hypo boom, kdy 3 plus KK v Praze panel se prodávaly i přes 3 mega.. dneska maj hodnotu o třetinu nižší.. nevím, jak se na to tváří ti, co si na tyto byty vzali hypošku.. navíc pochybuju, že ceny nemovitostí pujdou nahoru, už ted dost lidem zbývá sotva na jídlo a složenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:sieta.m píše:jak píšu- průměr se počítá na každého vydělávajícího člena domácnosti- t.j nejčastěji manžel a manželka, druh a družka. Pokud má každý z nich průměrný plat, tak dohromady maj na domácnost cca 37000 korun čistého měsíčně. Nic proti, ale to je velmi slušný plat… můžu tu uvédt, že naše domácnost je mometálně nad průměrem a měsíčně se dá ušetřit i 15 tisíc. dle náročnosti měsíce.. hypotéku nemáme.Anonymní píše:Co je na tom těžkého žít z průměrné mzdy?
Tak pokud by nám odpadla ta hypotéka, tak ušetřím cca 10 tisíc měs i s manželovým průměrem a mojí mateřskou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mhlavinka píše:kate02 píše:Jojo, s hypotékou je to hoooooodně těžký. Ještě, že to nemusím řešit já
S tím přeplacením hypotéky to chce se koukat na reálný náklady, ne na to, co říká banka… Několikrát jsme to řešili doma (ale stejně na hypotéku nemáme šanci dosáhnout, hlavně víme, že bychom nezvládli to splácení)… A je tam obrovskej rozdíl… A taky jde o to, na jak dlouho je fixovanej úrok, jestli po celou dobu splácení nebo jen na pár let, protože pak to dost často ty banky zvednou…
Já jen vím jak dlouho a kolik mám platit
Ale fakt vesměs platí, že člověk tak polovinu cílové částky přeplatí, bohužel
Lepší je úvěr ze stavebního spoření, ale tam zas člověk musí mít počáteční investici, aby nemusel řešit meziúvěr… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jste dostali hypo?