Průměrná mzda v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Jako „průměrný plat“ se nemůže brát, jako, že ho má většina obyvatel daného státu(teda aspoň u nás ne), protože do toho se počítá jak mzda pokladní, tak plat poslance se všema bonusama. A když vemete plat pokladní a plat poslance tak je celkovej průměr sakra jinde než má třeba běžná účetní.
- Citovat
- Upravit
Tak za mě , asi tak průměr, ale docela dost penízků. manžel 35 tisíc renta, + ještě pracuje u ochranky vedlejšák, já 3 tácy částečný inv.důchod+ 2 500 alimenty a jelikož máme autíka, budu brát prodloužený rodičák, nebo PNP( ještě se uvidí co z toho)…máme 9 000 hypo, celkem 3 děti( třetí dceru ale už nepočítám, ta už pracuje a vydělá si na sebe sama 15 tisíc plat)… takže u nás finančně celkem v poho, ale zase spolknou velké náklady hodně - na domě, zvířata, uhlí či dřevo , auto- benzín, že …atd…atd…Měla jsem nastoupit do zaměstnání, ale malá je autík a musím s ní sedět do jejich 7 let doma, tak zase se nám finančně přilepší, ale to vyjde nastejno, jinak bych šla do práce, kdyby byla malá zdravá a v poho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejda, napsala jsem průměr, ale asi to bude ten nadprůměr, když připočtu, že ta dcera nám příspívá , když pracuje a u nás bydlí
A ten rodičák zatím nemám, prý se na tom pracuje, jestli to vyjde, tak máme pak ten nadprůměr
Ty vogo, ale to já se tady nechlubím, jen konstantuji a reaguji na dotaz zakladatelky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:Anonymní píše:No, my netušili, že nás ty děti budou tak bavit, původní plán byl jedno, pak to druhé bylo opět poslední, třetí taky a teď říkáme, že čtvrté je fakt, ale fakt posledníAnonymní píše:ty woe.. 4 děcka… hustyy… to si vubec nedovedu představit… to je poslední, nebo budete ještě pokračovat?
Manžel má cca 30tis. čistýho, já na 3letým rodičáku, máme 3 děti, čtvrté na cestě, hypo a poplatky jako inkaso a stavebko spolknou měsíčně 20tis. tudíž vyskakovat si nemůžem, nic moc neušetříme, ale vycházíme v pohodě.![]()
Teda smekááám- já bych už 4 fakt nedala
I když finančně nestrádáme, všechno máme, ale ta výchova a ty nervíky kolem toho
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
35 tisíc renta.. slušný.. že já vůl nešel pracovat do státního… ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
35 tisíc renta.. slušný.. že já vůl nešel pracovat do státního…
Tak pracovní úraz byl a následky na celý život, sice neviditelné, ale jsou… problémy se zdravím už že… co se dá dělat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Jako „průměrný plat“ se nemůže brát, jako, že ho má většina obyvatel daného státu(teda aspoň u nás ne), protože do toho se počítá jak mzda pokladní, tak plat poslance se všema bonusama. A když vemete plat pokladní a plat poslance tak je celkovej průměr sakra jinde než má třeba běžná účetní.
No, právě proto je strašně zavádějící, že se všude ohánějí tím „průměrem“, kderý neřekne vůbec nic, než aritmetický blábol. Mnohem výpovědnější hodnotu by měl „medián“ (+ k němu třeba "rozptyl), ale ahle hodnota se nějak záhadně neuvádí…nevím, jestli se nezjišťuje, nebo prostě jen nevychází populárně a tak se záměrně neuvádí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,koukám,že skoro každý je tu nadprůměr nebo alespoň průměr…My bydlíme v Karlovarském kraji a tady se žije o dost hůř, manžel má průměrný,mírně nadprůměrný, plat a bojíme se,aby o něj nepřišel, protože pak by to byl průser…Máme ekonomku a moje bývalé spolužačky berou maximálně 10-15 čistého,já sama při rodičáku pracuju tak dva dny v týdnu a mám za to 5000 čistého, až půjdu do práce,budu ráda,na pozici hlavní účetní, za 12 čistého…,jiná práce tu prostě není,ani za tu cenu,že bych dojížděla, u nás na¨víc jezdí daleko manžel a se dvěma malýma dětma nemohou oba někam dojíždět…,pár lidí kolem nás se má líp než my,ale většina tady na ten průměr nedosáhne, rozhodně ne oba v rodině…,a taky to není jednoduchý, my máme vlastní bydlení,ale drahé,takže 6 tis. bydlení, plus elektřina, 2000půjčka na koupi bytu, 3800 leasing na auto,manžel má služební,ale nemůžeme ho běžně využívat,tak se muselo koupit rodinné auto,malé samozřejmě…,takže měsíční poplatky i s pojistkama jsou kolem 14 tisíc…,plus jídlo a drogerie,oblečení…,není to snadné
- Citovat
- Upravit
Okamžitě se přiznejte, kdo mi bere půlku mé mzdy!!!!!! Až ušetřím na autobus, tak vám přijedu rozbít nos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:alisee píše:tak zase.. já si pamatuju, že jsem vydělal kdysi cca 15 čistého a manželka měla rodičák 3800… bydleli jsme ve 2 plus 1, jezdili starou škoda 125L a měli jsme se dobře… neměli jsme placatou televizi, měli jsme umakart jádro.. na vše jsme si počkali a dnes se máme relativně dobře.. ale pravda je, že mně celkem vytáčelo, když se mě kamoš ptali- kdy si koupíš pořádný auto, co..? nojo, když já dal radši přednost dětem před materiálovým požitkem a dneska se karta obrací.. plat máme oba slušný, děti jsou odrostlý, takže dobrý
jinak my jsme byli oba kolem toho prumeru, ted jsem na MD a jak tak koukam na RD to bude jeste horsi nez jsem cekala![]()
Co to je za pojem kdysi ? Před 15 lety třeba ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz píše: Okamžitě se přiznejte, kdo mi bere půlku mé mzdy!!!!!! Až ušetřím na autobus, tak vám přijedu rozbít nos.
Lemaz být tebou jela bych si dorovnat mzdu k lopatovi, když uměl kdysi tak krásně žít s málem, třeba by to uměl i dnes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba s manzelem nadprumer, oba pracujici v Praze, oba SŠ se znalosti trech jazyku.
Plus mame jeste prijmy z pronajmu nemovitosti. Ja za sve bezdetna 2kk beru mesicne 9 tisic, materska mi uz nechodi a do prace jdu pristi rok, takze prijem z pronajmu mam pro svoji potrebu a manzel z 3+1 - oba byty v centru Prahy. Jinak kdyz pracuju nebo jsem mela rodicak, tak prijem z obou bytu je 25 mesicne a ten setrime detem na skoly.
Jinak manzel z platu usetri zhruba tak ten prumerny plat - kolem 25 tisic da bokem mesicne. Zijeme standartne k nasim prijmum. Dum na hyposplatku cca 20 tisic/mesic kousek od Prahy, dve auta - male je rok stare a velke ctyri roky stare (obe kupovane na hotovost, zadne nevyhodne leasingy), nakupujeme bezne veci v Globusu a Lidlu, oblekame se v MarksSpencer a deti v HM, Tesco a CA. Rekla bych ze jsme vyssi stredni trida. Nestezuji si, mame se dobre.
Kez by to vydrzelo, hlavne at jsme zdrava cela rodina, vse ostatni mame vlastni pili, vcetne porizeni a splaceni hypoteky na dva byty v Praze, ale zdravi neovlivnime, takze preji si do budoucna at jsme zdravi. Na potreby si vydelame.
- Citovat
- Upravit
Kallkapa píše:lemaz píše: Okamžitě se přiznejte, kdo mi bere půlku mé mzdy!!!!!! Až ušetřím na autobus, tak vám přijedu rozbít nos.Lemaz být tebou jela bych si dorovnat mzdu k lopatovi, když uměl kdysi tak krásně žít s málem, třeba by to uměl i dnes
Kallkapa píše:lopata píše:Co to je za pojem kdysi ? Před 15 lety třeba ?alisee píše:tak zase.. já si pamatuju, že jsem vydělal kdysi cca 15 čistého a manželka měla rodičák 3800… bydleli jsme ve 2 plus 1, jezdili starou škoda 125L a měli jsme se dobře… neměli jsme placatou televizi, měli jsme umakart jádro.. na vše jsme si počkali a dnes se máme relativně dobře.. ale pravda je, že mně celkem vytáčelo, když se mě kamoš ptali- kdy si koupíš pořádný auto, co..? nojo, když já dal radši přednost dětem před materiálovým požitkem a dneska se karta obrací.. plat máme oba slušný, děti jsou odrostlý, takže dobrý
jinak my jsme byli oba kolem toho prumeru, ted jsem na MD a jak tak koukam na RD to bude jeste horsi nez jsem cekala![]()
v roce 2004 kdy se nam narodila prvni dcera. Bral jsem cca 14 čistého a manželka měla rodičák 3800.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, my netušili, že nás ty děti budou tak bavit, původní plán byl jedno, pak to druhé bylo opět poslední, třetí taky a teď říkáme, že čtvrté je fakt, ale fakt poslední