Průměrná mzda v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přítel má nadprůměr (i v hrubém, i v čistém) a já s rodičákem podprůměr, jak jinak.
Ale podprůměr jsem měla i v posledním zaměstnání před mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj muž má základní mzdu a já tříletej rodičák. Hypotéka, staré úvěry, pojistky… no nedáváme ani základní věci
už jsem si zvykla a beru to s nadhledem, nějak bude.
- Citovat
- Upravit
tak ještě je druhá věc- pokud má někdo vlastní bydlení nezatížené dluhy, tak mu stačí klidně i průměr- podrůměr.. ten, kdo musí ohromovat okolí barákem, dvěma auty, tak tomu nebude stačit ani nadrůměr… dneska je otázka kolik peněz jde na bydlení.. pokud má někdo hypošku jak kráva, tak si holt nemůže dovolit pracovat za průměrný plat.. takže i když má někdo třeba 30 čistýho, což je v podstatě skoro dvojnásobek průměru a dá 15 za hypo, tak je na tom hůř než ten, co má průměr, ale na hypo nedá ani ká
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Tak můj muž má základní mzdu a já tříletej rodičák. Hypotéka, staré úvěry, pojistky… no nedáváme ani základní věciuž jsem si zvykla a beru to s nadhledem, nějak bude.
základní mzdu jako myslíš minimální?? 8000?? asi nee že ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lopata píše:
tak ještě je druhá věc- pokud má někdo vlastní bydlení nezatížené dluhy, tak mu stačí klidně i průměr- podrůměr.. ten, kdo musí ohromovat okolí barákem, dvěma auty, tak tomu nebude stačit ani nadrůměr… dneska je otázka kolik peněz jde na bydlení.. pokud má někdo hypošku jak kráva, tak si holt nemůže dovolit pracovat za průměrný plat.. takže i když má někdo třeba 30 čistýho, což je v podstatě skoro dvojnásobek průměru a dá 15 za hypo, tak je na tom hůř než ten, co má průměr, ale na hypo nedá ani ká
Jj, to je pravda, nám na půjčky odchází jen 2,5 tisíce, víc bychom neutáhli ani kdybysme se po… a kamarádka si vypočítala, že musí příštích 15 let dělat za nejmíň 15 tisíc čistého, jinak neutáhnou hypotéku a to v kraji s docela vys.nezaměstnaností je docela adrenalinový sport, je z toho na nervy ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ano, 8 tis.
A on má nějaké prac.omezení, jestli se můžu zeptat? Protože obyčejní podavači na stavbě mají o hodně víc.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ano, 8 tis.
hmm slušný.. klobouk dolů..jak to děláte, pokud teda nemá manžel ještě něco ,,bočkem,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím… je to u každého jiné. Manžel je průměr, já na mateřské, až půjdu do práce, tak začnu na menším podprůměru…
Ale zase máme velkou hypotéku, nějaký dluh na nutné vybavení domu, takže to je jiné než u někoho kdo zdědil dům po rodičích a platí tam jen služby. To bych zvládla i s těmi 8 tisíci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mhlavinka píše:
Já nevím… je to u každého jiné. Manžel je průměr, já na mateřské, až půjdu do práce, tak začnu na menším podprůměru…
Ale zase máme velkou hypotéku, nějaký dluh na nutné vybavení domu, takže to je jiné než u někoho kdo zdědil dům po rodičích a platí tam jen služby. To bych zvládla i s těmi 8 tisíci
Tím jsem se nikoho nechtěla dotknout - jen naznačit, že nezáleží na penězích, ale na poměrech.
My když jsme bydleli v nájmu, tak jsme na tom byli o hodně lépe než ve vlastním… ale za jakou cenu no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LydaM píše:
http://aktualne.centrum.cz/…d-roku-2012/tak ted Vas pobavim ja
jsou to hajzlici pitomi
mě se ten nový model náhodou líbí
Ale asi to bude tím, že jsem vždycky volila 2 letou variantu
A proč by ti, co si berou 3 letou měli být nějak ve výhodě, to jsem nechápala ![]()
Jinak před MD jsme byli oba lehce nadprůměr, teď jsme za rodinu lehce podprůměr. Ale jak jsem psala, rodičák mám ten 2 letý…Vycházíme normálně - všechny dluhy za bydlení už jsme zvládli poplatit, spoříme…když si chceme něco koupit, zvažujeme, jestli nám to stojí za to. Zbytečně neutrácíme a rodinný rozpočet se snažím držet na uzdě.
- Citovat
- Upravit
LydaM píše:
jsou to hajzlici pitomi
co se ti na tom nezdá ? mě to přijde spravedlivý ?
nebo jsem něco někde přehlédla ?
…můžeš si měnit délku dle potřeby, dostanou vsichni stejně…i nezaměstnané si polepší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:LydaM píše:
jsou to hajzlici pitomimě se ten nový model náhodou líbí
Ale asi to bude tím, že jsem vždycky volila 2 letou variantu
A proč by ti, co si berou 3 letou měli být nějak ve výhodě, to jsem nechápala
Mě se nový model rodičovské taky líbí a velmi mě mrzí že nebyl už když jsem byla na rodičáku s prvním dítkem, měla bych tak mnohem víc peněz, protože jsme měli velmi brzo druhé
Ale i teď mi kápli do noty, protože jsem pořád řešila jak to udělám se školkou u mladší a prací a rodičákem a tak, takto si jí můžu dýt do školky už před třetím rokem, jít pracovat a ještě pobírat RP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bočkem bohužel nic nemá, je „podnikatel“, kšefty nejdou. Tu mzdu, kterou má teda hlavně papírovou, nepřinesl domů už asi rok, takže žijem střídavě na dluh (pošlu splátku na kreditku a hned vyberu) nebo z vyfakturovaných peněz, které by měly jít na úhradu dluhů, kterých máme no hrozně. Prostě se rveme, bohužel v takové situaci není ani prostor, aby se na to podíval odborník přes finance a něco poradil. No jednoho jsem si přesto pozvala domu, někdy za týden dorazí, tak snad nám něco poradí. Na druhou stranu jenom dobře, že jsme si vzali ten barák na hypo, protože takhle platíme hypo 7,5 tis., předtim jsme platili nájem 8 tis., takže jsme vlastně v plusu pětikilo
občas i já něco prodam na aukru nebo jinde, takže si těch peněz opravdu vážíme. Zatím exekuci žádnou nemáme, splácíme všechno po malých částkách, tak na nás nikdo nemůže, protože snaha je ![]()
- Citovat
- Upravit
No, nechtěla bych žít z průměrné mzdy, natož tedy z podprůměrné, musí to být fakt těžké
Anča
- Citovat
- Upravit