Jen s ZŠ do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
kamarádka má taky ZŠ, pohádala se s mámou, odešla z domova a kvůli existenčním starostem nedodělala střední, momentálně doplnuje zbozi v kauflandu, pred tim svarela v nejake firme soucastky na auta, praci hleda spatne hodne spatne a o vydelku ani nemluvim, proste minimim minima
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Hledalo se vám zaměstnání těžko?Mám jen ZŠ a po mateřské zase půjdu do práce, tak jsem zvědavá, jestli vůbec něco seženu.
No asi jen po známostech, já taky sehnala po známosti - prodavačku. Se ZŠ a dítětem je to těžký. I vysokoškolačky s dítětem mají problémy ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Hledalo se vám zaměstnání těžko?Mám jen ZŠ a po mateřské zase půjdu do práce, tak jsem zvědavá, jestli vůbec něco seženu.
Horko těžko,pokud nemáš známosti,tak moc šanci nemáš.Dneska chtěj pomalu AJ i po uklízečce.Já dělala ve firmě-udržba zeleně města-a tam jsme takových lidi měli spousty.Byli to prostě děky na všechno,hrabali listí,kosili trávu,natírali lavičky,kontrolovali děcké pískoviště,sbírali psí hona.A na výplatu prdlajs,ale pro ně pořád víc,než třeba nějaká podpora ze socky.
Příspěvek upraven 06.12.11 v 13:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, kde člověk bydlí (v jakém kraji) a taky na schopnostech/dovednostech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro každého čeká nějaká práce, s chutí do toho, věřit si, a půl je hotovo
Znám okolo sebe pár lidí se ZS a práci našli i v „blbých“ regionech. Já mam sice maturu, ale strach o práci taky. Před týdnem mi skončila smlouva na dobu určitou, takže co budu dělat po mateřský, to nevim. A myslím, že to budu mít zrovna tak těžké jako ty. Držím palce! ![]()
- Citovat
- Upravit
Nedávno jsem se dověděla, že vedoucí sekretariátu ředitele (FŘ a GŘ) si dodělává maturitu. Měla jen ZŠ, zaměstnavatel jí normálně umožňuje chodit do školy. Upozorňuji že to je velká česká firma, takový kolos. Divila jsem se tomu. Ale je fajn, že dostala šanci. Je jí více než 30 a má děti. Takže myslím, že se sehnat něco dá, ale asi hůře, hlavně v dnešní době.
- Citovat
- Upravit
Holma píše:
Nedávno jsem se dověděla, že vedoucí sekretariátu ředitele (FŘ a GŘ) si dodělává maturitu. Měla jen ZŠ, zaměstnavatel jí normálně umožňuje chodit do školy. Upozorňuji že to je velká česká firma, takový kolos. Divila jsem se tomu. Ale je fajn, že dostala šanci. Je jí více než 30 a má děti. Takže myslím, že se sehnat něco dá, ale asi hůře, hlavně v dnešní době.
Dostat šanci - o tom to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak moje mamka skončila také jen se ZŠ, ke všemu je na vesnici, takže: sklárny, kravín, prasečák, výrobna uzenin, pásová výroba sportovních potřeb. Peněz strašně málo. Ale i s učňákem nebo maturitou je to hrozný. Ségra má maturitu a dělá na balící lince ve sklárnách, kamarádka s učňákem-pásová výroba tub na barvy na vlasy…
Myslím, že dnes najde největší uplatnění řemeslník-kominík, truhlář…apod.
- Citovat
- Upravit
Já jsem po škole nemohla najít práci - 10 let, a chodila jsem dva roky na všelijaké diskuze co pořádali na UP, a rekvalifiakce atd..
Pokaždé nám říkali jedno.. Že ani tak nezáleží na vzdělání- ale i to samozřejmě, ale když přijde na pohovor nějaká nekomunikativní a má i lepší školu tak stejně vezmnou tu, která umi odpovědět, být pozitivní atd..
takže nejde jenom o tom jakou máš školu, ale i jak vystupuješ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Holma píše:Dostat šanci - o tom to je.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ahoj, píšeš ZASE do práce, kde si pracovala před tím? Začla bych teda hledat asi tam, kde si pracovala předtím a máš tam alespoň nějakou praxi.. Jinak mě se špatně shánělo zaměstnání i s VŠ a to mám kupy známým ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kvaček píše:
Já jsem po škole nemohla najít práci - 10 let, a chodila jsem dva roky na všelijaké diskuze co pořádali na UP, a rekvalifiakce atd..
Pokaždé nám říkali jedno.. Že ani tak nezáleží na vzdělání- ale i to samozřejmě, ale když přijde na pohovor nějaká nekomunikativní a má i lepší školu tak stejně vezmnou tu, která umi odpovědět, být pozitivní atd..
takže nejde jenom o tom jakou máš školu, ale i jak vystupuješ
Ano je to i o vystupování,já díky tomu,že jsem tlučhuba
a nevím co je to tréma dostala fleka,kde chtěli 3 roky praxi a já byla hned po škole.
Ale nevím jestli ti to vystupování bude k něčemu platné,když nebudeš mít co předložit-např vyuční list atd atd.Já mám spolužáka ze střední,neudělal maturitu,na opraváky se vykašlal,takže má taky jen základní vzdělání a dělá u fotra ve firmě a bere 30 tis měsičně ![]()
Důležité je hledat a hledat a hledat,popřípadě dodělat aspon vyučnák a nečekat,že mi budou padat pečeni holubi do huby.Bez práce nejsou koláče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když pročítám nabídky práce, všude je maturita výhodou. Když se koukám kolem sebe, budeš mít větší šanci na uplatnění než já s inženýrským titulem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit