Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Sice dvě děti nemám, ale chci tě utěšit, že to snad nebude tak horké. Podívej kolik lidí má více dětí a třeba více než dvě
Myslím, že stejně, jako se člověk bojí prvního miminka a jak to zvládne, se pak bojí i druhého. Ale holčička 4 roky bude určitě šikovná, třeba s něčím pomuže ![]()
niceho se neboj
mne skoro prijde jednodussi se starat o dve deti nez o jedno, sice je to obcas trosku honka, ale na druhou stranu me spousta veci uz nechava v klidu a nestresuju se
starsi dcera ti urcite pomuze, takze ji zapoj co nejvice, aby si pripadala dulezita a nepostradatelna a ono to pujde ![]()
To je uplne normalni strach kterej ma snad kazda z nas. Ted byla kamoska tehotna a misto aby mluvila o strachu z porodu tak mluvila neustale o tom jak to vsechno zvladne. Uplne normalne. Jde o to se szit, naucit se byt s dalsim ditetem navic a pak se vse srovna. A pises ze mas manzela kterej ti bude oporou tak se niceho neboj. Neni co resit. ![]()
Já jsem ve třetím trimestru a taky si to neumím představit
Ale když to zvládá tolik lidí, tak počítám, že to nějak vychytáme snad taky ![]()
Ahoj, řešim něco podobnýho - jsem v 6. týdnu a doma mam 10měsíčního dost živého kloučka. Takže taky mam obavy, jak to zvladnu, protože tou dobou se asi ještě sam nenají, bude ještě používat plínky, sotva chodit… takže ano, chapu Tvoje obavy, na druhou stranu, ve 4 letech je už dítko natolik rozumné a samostatné, že Ti bude spíš pomahat, obzvlašť holčička. Držím palce, aby vše vyšlo!
ahoj, taky jsem se bála a zvládám to líp než jsem čekala. Nesmíš dcerku kvůli miminku odstrkávat a zahánět ji, ale musíš ji zapojit do péče o miminko, uvidíš že ji to bude bavit a tobě bude pomocnicí
a je fakt že spousta věcí tě oproti prvnímu nechá klidnou a bude vše jednodušší protože už všechno umíš
Neboj to zvládněš,jak říkají holky zapoj malou.Já mám 4letého syna, který ja hyperaktivní a za dva týdny se mi narodí dvojčata to teprv bude mazec.Mi pomůže tchýně, protože přítel pracuje mimo domov. Budeš na ně sama nebo ti nmůže někdo pomoci. Ale zvládneš to i sama nebudeš první ani poslední
Taky jsem se bála (mám pětiletou dračici a půlročního pohodáře), ale je to celkem v pohodě. Chvíli malá stávkovala, rozhodla se upoutat pozornost za každou cenu, ale zapojili jsme jí do péče a dneska by bráchu nedala, zuřivě ho brání a radí ostatním dětem v péči o mimi
Jasně že je důležité si najít chvilku jenom pro ní. Držím pěsti, ale uvidíš, je to přirozené ![]()
Zakladatelko, já zatím druhý dítě taky nečekám, ale mám podobný obavy jako ty.
Včera jsem hlídala sousedce holky a s tou starší jsem dělala úkoly do školy. Ne že by Vítek žárlil, ale chtěl dělat úkoly taky a just do stejnýho sešitu jako sousedka, takže docela mazec. Jenže si říkám, že já zvládla mladšího sourozence taky a milion dalších lidí, takže ot zvládne i ten můj prcek.
JaLa píše:
Ahoj, řešim něco podobnýho - jsem v 6. týdnu a doma mam 10měsíčního dost živého kloučka. Takže taky mam obavy, jak to zvladnu, protože tou dobou se asi ještě sam nenají, bude ještě používat plínky, sotva chodit… takže ano, chapu Tvoje obavy, na druhou stranu, ve 4 letech je už dítko natolik rozumné a samostatné, že Ti bude spíš pomahat, obzvlašť holčička. Držím palce, aby vše vyšlo!
To je asi pravda, my jsme s bráchou o 4 roky, já jsem byla ještě takové to zodpovědné dítě, takže jsem jí dost pomohla, pohlídala kočár před obchodem atd. a měla jistotu, že je to v pohodě. Horší jsou podle mě rozdíly tak do těch 2 let, to je teprve asi to pravé rodeo ![]()
Věkový rozdíl 4 roky netřeba řešit
Dvě děti zvládneš levou zadní, to se fakt neboj ![]()
Já si nedovedla představit ani to jak zvládnu jednoho a teď chci třetí ![]()
To dáš, neboj.
My jsme s Matym, když jsem čekala Tobiho, „prožívali“ všechno spolu, chodil se mnou na utz, strašně rád si prohlížel brášku, vybíral s námi jméno, mluvil na něj do břicha apod. A Tobi na něj i reagoval, jak začal Máťa mluvit, kopal jako divej.
A i když se TObík narodil, tak všechno v pohodě. Když Tobi spal,tak jsem se věnovala Matymu a když byl vzhůru ,tak jsme fungovali tak nějak dohromady. Třeba při kojení jsme si četli apod.
Teď už si vyhrají i spolu, což je paráda.
Ahoj potrebuji se nekam vypsat..tak se predem omlouvam
cekame miminko jsem v prvnim trimestru mame dceru MA 4roky je hodne rozumna na svuj vek.. tet mi vrta hlavou jak ja zvladnu dve deti nedokazu si to predstavit
miminko moc z manzelem chceme ale nedokazu si to predstavit mam strach aby jsme dceru neodstrkovali kvuli mimcu aby si nemyslela ze ji us nemame radi
jak to zvladate? co vase deti? moc mne to zajima delam si stim celkem starost budu rada za kazdou reakci