Jak to zvládneme po narození dalšího dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
25.11.11 12:00
Anonymní píše:
Ahoj potrebuji se nekam vypsat..tak se predem omlouvam :kytka: cekame miminko jsem v prvnim trimestru mame dceru MA 4roky je hodne rozumna na svuj vek.. tet mi vrta hlavou jak ja zvladnu dve deti nedokazu si to predstavit :nevim: miminko moc z manzelem chceme ale nedokazu si to predstavit mam strach aby jsme dceru neodstrkovali kvuli mimcu aby si nemyslela ze ji us nemame radi :( jak to zvladate? co vase deti? moc mne to zajima delam si stim celkem starost budu rada za kazdou reakci :hug:

Ahoj. Z vlastní zkušenosti doporučuju po návratu z porodnice starší holčičce koupit nějaký dárek jako že od miminka pro velkou ségru. Něco, co je jen pro velké děti (a taky to tak podat). Já přinesla dceři samojezdící mašinku k vláčkodráze, že je to od malé sestřičky pro velkou ségru, protože víme, že už je velká holka a může hračky pro velké děti. u nás to stopro zabralo a i když trocha žárlení byla a bude, tak jsem to čekala mnohem horší (starší byla do té doby jediné vnouče z obou stran prarodičů).

A jinak musím říct, že teď se dvěma jsem měla a mám mnohem víc času než s prvním dítětem. Jednak mladší je spavější a klidnější a teď už si holky krásně hrají spolu (samozřejmě se i hádají, ale to k tomu patří, ne?). Navíc spoustu věcí už znám a tolik netápu a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
25.11.11 12:08

Vůbec se toho neboj, já mám 4,5letou dcerku a půlročního klučíka. Milují se nadevše!!! A je to super pomocnice - přinese, podá , podrží - fakt si to nemůžu vynachválit. Ale nic po ní nechci příkazem, nechci z ní dělat chůvu, ale vždy jí to nabídnu, jestli mi chce pomoct s koupáním, s krmením a tak - a nechám to naní, má právo nemít na brášku někdy náladu a chtít si hrát sama. To doporučuji! TAkže když si chce hrát sama tak jsem jí udělala hrací koutek u nás v ložnici (máme podkrovní ložnici a já spím s dětmi v pokojíčku) takže prostě má svůj koutek aby si tam mohla zalést když chce mít klid a zase když chce být s bráškou tak si hraje tam - věnuje se mu, někdy až moc, někdy samozřejmě i pozlobí ale jinak super. Nikdy jsem nedělala - ted odejdi ted jsem jenom s bráškou i do mazlení jsem Terku zapojovala - a často když odpočíváme nebo se mazlíme tak je oba držím a říkám jak je mám ráda a jsou to moje zlatíčka. Ze začátku jsem hlídala abych právě na Terku nezapomínala - pomazlit a tak. První dny po návratu z porodnice je toho hodně, tak jsem opravdu poctivě každý den večer dala synka manželovi a chvíli jsme měli jenom s Terkou pro sebe - i 10 minut ale jenom naše chvilka. Myslím že jsme to zvládli dobře a obě dětičky jsou spokojené, tak se toho neboj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.11 13:04

dekuju za podporu :palec: :mrgreen: vim ze to take zvladnu ale ten zacatek doufam ze se mi nenarodi dablik nebo dablice :mrgreen: dcera byla strane hodne miminko :pankac: tak doufam ze i druhe bude :andel: asi to bude dobre obdivuji maminky co maji vice deti kamaradka jich ma 5 8o :roll: a je pravda ze vse zvlada levou zadni ale ja jsem takovej postrach vseho :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky