Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Ahoj potrebuji se nekam vypsat..tak se predem omlouvamcekame miminko jsem v prvnim trimestru mame dceru MA 4roky je hodne rozumna na svuj vek.. tet mi vrta hlavou jak ja zvladnu dve deti nedokazu si to predstavit
miminko moc z manzelem chceme ale nedokazu si to predstavit mam strach aby jsme dceru neodstrkovali kvuli mimcu aby si nemyslela ze ji us nemame radi
jak to zvladate? co vase deti? moc mne to zajima delam si stim celkem starost budu rada za kazdou reakci
Ahoj. Z vlastní zkušenosti doporučuju po návratu z porodnice starší holčičce koupit nějaký dárek jako že od miminka pro velkou ségru. Něco, co je jen pro velké děti (a taky to tak podat). Já přinesla dceři samojezdící mašinku k vláčkodráze, že je to od malé sestřičky pro velkou ségru, protože víme, že už je velká holka a může hračky pro velké děti. u nás to stopro zabralo a i když trocha žárlení byla a bude, tak jsem to čekala mnohem horší (starší byla do té doby jediné vnouče z obou stran prarodičů).
A jinak musím říct, že teď se dvěma jsem měla a mám mnohem víc času než s prvním dítětem. Jednak mladší je spavější a klidnější a teď už si holky krásně hrají spolu (samozřejmě se i hádají, ale to k tomu patří, ne?). Navíc spoustu věcí už znám a tolik netápu a neřeším.
Vůbec se toho neboj, já mám 4,5letou dcerku a půlročního klučíka. Milují se nadevše!!! A je to super pomocnice - přinese, podá , podrží - fakt si to nemůžu vynachválit. Ale nic po ní nechci příkazem, nechci z ní dělat chůvu, ale vždy jí to nabídnu, jestli mi chce pomoct s koupáním, s krmením a tak - a nechám to naní, má právo nemít na brášku někdy náladu a chtít si hrát sama. To doporučuji! TAkže když si chce hrát sama tak jsem jí udělala hrací koutek u nás v ložnici (máme podkrovní ložnici a já spím s dětmi v pokojíčku) takže prostě má svůj koutek aby si tam mohla zalést když chce mít klid a zase když chce být s bráškou tak si hraje tam - věnuje se mu, někdy až moc, někdy samozřejmě i pozlobí ale jinak super. Nikdy jsem nedělala - ted odejdi ted jsem jenom s bráškou i do mazlení jsem Terku zapojovala - a často když odpočíváme nebo se mazlíme tak je oba držím a říkám jak je mám ráda a jsou to moje zlatíčka. Ze začátku jsem hlídala abych právě na Terku nezapomínala - pomazlit a tak. První dny po návratu z porodnice je toho hodně, tak jsem opravdu poctivě každý den večer dala synka manželovi a chvíli jsme měli jenom s Terkou pro sebe - i 10 minut ale jenom naše chvilka. Myslím že jsme to zvládli dobře a obě dětičky jsou spokojené, tak se toho neboj. ![]()
dekuju za podporu
vim ze to take zvladnu ale ten zacatek doufam ze se mi nenarodi dablik nebo dablice
dcera byla strane hodne miminko
tak doufam ze i druhe bude
asi to bude dobre obdivuji maminky co maji vice deti kamaradka jich ma 5
a je pravda ze vse zvlada levou zadni ale ja jsem takovej postrach vseho
![]()