Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla tu dnes diskuze o tom že holcena neví kdo je táta dítěte který čeká, není ani s jedním. Přemýšlím od přečtení jak se jako v takové chvíli řeší výživné? Těžko může podat žalobu na otcovství když neví kdo otec je, nebo jak to je?
@Čtyřlístek2 no ja myslim, ze musi soud prvne urcit otcovstvi podle DNA a potom se muze resit vyzivne ne?
Pokud jsou dva tak se udělá test otcovství a pak se může řešit vyzivny.
@JancaS84 stejně tomu pořád nerozumím, jakože ona musí oběma říct o co jde a sami si udělají ty testy a pak s výsledky teprve k soudu. Nebo žaluje o to určení oba? Protože taky s tím nějaký úlet na jednu (v případě te holceny teda na 2) noci nemusí asi souhlasit dobrovolně že jo
většinou je to tak že doma je manžel, druhý je milenec, tak automaticky se dítě připíše manželovi v téhle situacích kdy ženská neví, ale ona není ani s jedním a s oběma spala 2× jen tak. Tenhle případ mi přijde fakt ojedinělý a zajímalo by mě jak to bude řešit.
@Čtyřlístek2 a špekulujes len tak, alebo sa toto konkrétne týka tvojej situácie?
Ak to druhé tak nezávidím, asi budeš mat obom co vysvetľovať ![]()
Taky je možnosť nikomu nič nehovoriť a dieťa vychovať sama, bez otca a bez výživného.
Ano, řekne to oběma a buď testy podstoupí dobrovolně nebo jim je nařídí případný soud. Po testech otcovství se stanoví vyživovací povinnost. V případě, že je žena vdaná, je otcem automaticky manžel a to ještě 300dní po rozvodu. Manžel může své otcovství napadnout.
@Pvln34 jen mě to téma zaujalo, taky máme doma jedno dítě které má jinýho tatínka ale s tím si mě chlap bral ![]()