Jesle

261
3.4.06 10:42

Jesle

Existuji jeste jeslicky pro mala miminka? tedy pro miminka po pul roce? Jak to bylo treba, kdyz ja jsem byla mala? Nebo proste neni sance do doby nez zacne skolka? Ja totiz mozna budu s mimi sama, a proste si nemuzu dovolit byt po tech 6 mesicich jen na nejakem rod. prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.4.06 10:50

existuji, i kdyz je jich malo, dokonce jsou pry i celotydenni…
nezoufej, nejak se to urcite vyresi - co babicky, nebyly by?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 11:09

Jesle („státní“ - zřizovatelem je obec) jsou minimálně v každém okresním městě, alespoň ve Středočeském kraji. O soukromých nic nevím. Děti přijímají od 6 měsíců do 3 let, po dohodě i dříve nebo do vyššího věku. Podstatný rozdíl od školek je nepoměrně vyšší příspěvek na provoz, ve Středočeském kraji od cca. 1000 Kč do 6000 Kč měsíčně + strava (cca. 30 Kč denně). Takže někdy to na vyřešení finanční situace opravdu není…Petra

• Citovat
  • Upravit
242
3.4.06 11:17

U nás stojí jesle kolem 3tisíce za měsíc.Jelikož mám dvojčata, nepřipadá v úvahu.V půl roce mi to přijde docela brzo začít dávat do jeslí.Myslíš, že bys do roka nevydržela? Já vím, když je to nutný, je to nutný.Mám taky dvě kamarádky s dvojčatama co dávají děti do jeslí cca od 18 měsíců , jsou spokojené, ale děti jsou často nemocné.Takže záleží i na zaměstnavateli jak se k tomu bude stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
3.4.06 11:23

Jenom chci maminku uklidnit, že za jesle se platí podle příjmu rodiny. Takže, jestli jsi samoživitelka - a ev. sociální případ, budeš je mít určitě levnější - teda ty státní

ahojky petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
3.4.06 11:26

Dekuji vam moc za odpovedi, jde o to, ze bych samozrejme rada byla doma, ale proste z nejakych par tisic proste nevyziju, platim hypoteku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
3.4.06 12:18

Ahoj,
já jen, že jesle v každém okresním městě bohužel nejsou, já jsem z Rychnova nad Kněžnou, čili bývalé okresní město a nejbližší jesle jsou snad v Hradci Králové..
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 12:56

jesličky

Ahoj Hruzicko,

musela jsme taky do prace hned po sesti mesicich materske. Ted je nasi Violce 16 mesicu a je v pohode. Hledala jsme jeslicky stejne jako ty, protoze bydlime v Kladne a pracuji v Praze, sehnala jsem je v Praze. Nakonec jsme ale zvolili pani na hlidani, ale od 18 mesicu jde Violka do jeslicek. Koukni se na rodinu na diskuzi jeslicky a zkus vyhledat jeslicky ve tvem okoli. Mej se hezky apripoj se k nam do diskuze :o)).

Stepanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 13:11

Stepanka : koľko ťa stojí tá pani na hlídání resp. nevieš ako sa pohybujú ceny ?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 13:33

ceny

Ahoj,

my v Kladne platime 50 na hodinu a musim rict, ze sjme nemeli problem sehnat dost zajemcu. Vim, ze v Praze nektere maminky plati i 100 Kc na hodinu, ale to si nemuzeme dovolit.

Zkousim se prihlasit, abych nebyla anonymni, ale zatim se nedari :o(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.4.06 18:57

Ja musim Petit vyvratit, ze jesle se plati podle prijmu rodiny. V nasi prazske mestske casti se plati mesicne pro obcanky nasi mestske casti Kc 2.000,– a 35,– jidlo/den. Pro deti z jinych obvodu se plati 5.000,– a jidlo. Prijem rodiny se nezohlednuje, kapacita nasich jesli je 15 deti na denni provoz a zajem je obrovsky, ze ted jsou poradniky na zari a pocatek pristiho roku. Jo a vekove jsou od 1 roku do 3 let. Hanka1

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure