Nebrouká si

847
2.4.06 17:10

Nebrouká si

Mám 6ti měsíční holčičku, která je motoricky vpořádku a určitě i mentálně(usmívá se, opětuje úsměv, brečí, když má důvod), ale pořád si nebrouká. Je od narození hrozně hodné dítě - asi proto, že starší dcera je poděs. Někdy mi to připadá, že se raději moc neprojevuje, aby ta starší nežárlila (3 roky). A i když moc na vývojové tabulky nedám, tak mě to začíná být divné. Starší dcera ve 4 měsících po mně už opakovala ááá, éééé a různě si brebentila a tahle pořád nic. Slyší dobře - neustále to pozoruji a testuji (dělám zvuky, když neví že jsem v místnosti..:) jak reaguje - snad se jednou nelekne a nebude mít z toho tik :roll: Hlasový projev má - směje se nahlas, brečí, občas víská, heká když se pro neco natahuje, ale nebrouká - naštěstí to vypadá, že nechce a ne, že nemůže. Myslíte, že je to v pořádku ?

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.4.06 17:31

Můžu tě ujistit, že moje Bára si teda taky nebroukala. A pokud říkáš, že ti přijde, že to je proto, že nechce, už vůbec bych se tím neznervozňovala, když říkáš, že víská, směje se apod.
Jaký já měla depky, že některý děti už něco říkají a jaký mají slovník, u některých dětí mi lezly oči z důlku, na roce se dostala tak na mama baba tata, ham? Pak se trošku rozjela. Radši to nepočítám, ale jinak se celkem domluvíme:) Však ona rozváže:)
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.4.06 17:37

hned se mi trochu ulevilo… JInak starší dcera sice již ve 4 měsících opakoval aaa a eee ale bohužel jí to vydrželo skoro do 2 let, taky říkala, bába, ňámo, haf a pod, ale nic moc. Zato teď - mlčí jen když spí a to není vždy pravidlem :P

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
2.4.06 18:16

Honzikovi je necelych 8 mesicu a broukat si zacal asi pred tydnem. Jinak je ale moc sikovny, tak jsem to neresila. Bud v pohode, ta ti toho jeste v budoucnu urcite rekne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.4.06 18:50

Bubino, taky tě musím uklidnit. Jířa si nebroukal vůbec nikdy, na 2 letech stěží řekl pár slov typu Mami, tati, hamu - a na 2,5 letech začal během jednoho týdne mluvit v celých složitých souvětích :)) Holt některý děti se nevyvíjejí podle tabulek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.4.06 18:52

Bubino, klídek, můj Vítek byl taky skoupý na „slovo“ i zvuky, zpočátku i na úsměv. A ted teprve rozvazuje, zatímco jiné děti už umí jednoduchá slovíčka, on začíná brebentit tu svou hatmatilku a slabiky a vydává skřeky…teda začal už dřív, ale ted nějak je to častěji…moc to neřeším…a přitom mám o dost mladšího bráchu a vím, že on kolem 4 měsíců taky po mě opakoval, přesně jak píšeš a v roce mluvil…no prostě každé mimi je jiné, tak to neřeš:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.4.06 21:29

Bubi, jestli spíš nebyla tvá první dcera trochu dopředu. Verunce je 4,5 měs. a žádné eee a aaa neznám :?
takže je to asi normální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky