Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedávno jsem tu řešila, že v červnu r. 2012 budou Lukášovi 3 roky a že budu mít problém dát ho od června do školky.
No, napadla mě další možnost, dát ho do jeslí (třeba od 2,5 let, nejdříve „na zvykačku“ a pokud by to šlo, tak pak i na déle a nastoupila bych i dřív do práce (stejně by mi sebrali rodičák jak by jsme přetáhli určitý počet hod. v měsíci) …ale k dotazu…
Našla jsem jediné jesle v Hradci ve Švendově ulici. Já vím, že mám ještě čas a neměla bych propadat panice, ale já už plaším, že mi dítě nikam nevezmou a na soukr. školku mít nebudeme. No a sedět doma tři měsíce…to by byl ještě větší problém ![]()
To tak blbě hledám, nebo tu jiné jesle nejsou?
jo a ještě bych měla poddotaz.....jaké máte zkušenosti s přestupem z jeslí do školky. Je větší šance, že pak bude přijat i do školky, nebo se může stát, že se mi povede (třeba od ledna) umístit ho do jeslí, začnu pracovat a pak mi ho v září nevezmou do školky ![]()
Kakiko v pardubkách jsou taky jen jedny jesle a dostat se tam je velká náhoda. Netuším kdy se zkusit zapsat, asi bych se klidně zašla poptat a uvidíš. U nás jesle fungují společně se školkou a tam pak není problém že přijímají děti z těch jeslí ![]()
Možná budu řešit něco podobného, malá je na konci května, ale asi budem chtít druhého prcka tak se to tím snad vyřeší ![]()
Já bych taky chtěla druhého prcka, ale bohužel přítel teď nechce. Mě by to ušetřilo spoustu běhání, stresu, shánění a touhy po miminku
, ale nedá se nic dělat. Nemůžu spoléhat na to, že si to příští rok rozmyslí a „skočíme na to“ ![]()
kakiko, nevím jak v hradci králové, ale tady v Praze není problém s umístěním ve školce, když dítko předtím chodilo do jeslí. jesličkové děti mají rádi
jo a my máme třeba jesle do 4 let, takže jsem měla záložní variantu, kdyby mi klárku z jeslí nevzali v září do školky, že by zůstala ještě jeden rok v jeslích.
nozu píše:
kakiko, nevím jak v hradci králové, ale tady v Praze není problém s umístěním ve školce, když dítko předtím chodilo do jeslí. jesličkové děti mají rádijo a my máme třeba jesle do 4 let, takže jsem měla záložní variantu, kdyby mi klárku z jeslí nevzali v září do školky, že by zůstala ještě jeden rok v jeslích.
ty jediné, které jsem našla, tak berou 0-3, kapacita dětí 65
, nepochybuji o tom, že by mi ho tam nechali ještě přes prázdiny (co jsem pochopila, tak jeden měsíc fungují), ale dostat ho tam
Proto by mě zajímali i jiné možnosti. No a obíhat, mapovat a obvolávat začnu teď na podzim, až se trochu uklidní nástup dětí, teď budou mít ředitelky asi jiné starosti, než řešit, co bude v r. 12 ![]()
Ahoj Kakiko, já právě řeším školičku pro Klárku. Na jaře jsme zkoušeli přihlášky do různých školek (u nás na vsi, v Pcích, HK) na letošní školní rok s nástupem od ledna a všichni si klepali na čelo, co že to chci, když stěží berou čtyřleté
Jesle už jsem teda nezkoušela, ale to byl problém už i s Márou, ale nakonec jsme pro něj na poslední chvíli sehnali jesle v Pcích.
Takže nakonec jsem na státní instituce zanevřela, sehnala soukromé školky v HK a do práce nastupuju koncem září. Tím že nepříjdu o mateřskou tak mi aspoň zaplatí školkovné a vyjde to možná finančně i líp než státní školky a určitě líp než jesle.
Jo a zapomeň na státní jesle o prázdninách - mají taky prázdniny. Alespoň ty pardubické.
Příspěvek upraven 31.08.10 v 22:29
V HK jsou krome tech statnich jeste min. jedny soukrome. A ja jsem taky davala prihlasku do jesli kdyz byl male rok. Jinak jsme meli smulu. A u nas v Brne muzou byt deti v jeslich do konce skolniho roku ve kterem dosahnou tri let, v pripade podzimnich deti do konce kalendarniho roku.
V HK jsou teď momentálně 3 soukromé školičky - všechny berou od 18 měs.
Ernata píše:
Ahoj Kakiko, já právě řeším školičku pro Klárku. Na jaře jsme zkoušeli přihlášky do různých školek (u nás na vsi, v Pcích, HK) na letošní školní rok s nástupem od ledna a všichni si klepali na čelo, co že to chci, když stěží berou čtyřletéJesle už jsem teda nezkoušela, ale to byl problém už i s Márou, ale nakonec jsme pro něj na poslední chvíli sehnali jesle v Pcích.
Takže nakonec jsem na státní instituce zanevřela, sehnala soukromé školky v HK a do práce nastupuju koncem září. Tím že nepříjdu o mateřskou tak mi aspoň zaplatí školkovné a vyjde to možná finančně i líp než státní školky a určitě líp než jesle.
Jo a zapomeň na státní jesle o prázdninách - mají taky prázdniny. Alespoň ty pardubické.Příspěvek upraven 31.08.10 v 22:29
Tak nad tím jsem vůbec nepřemýšlela, fakt nepřijdeš o mateřskou, když budeš mít dítě celodenně v soukromé školce?
Ernata píše:
V HK jsou teď momentálně 3 soukromé školičky - všechny berou od 18 měs.
3? Vím stopro o jedné (mirienglish), pak tuším ještě jedny v Kuklenách (nejsem si jistá),ale o třetích nevím…prozdradíš ![]()
Nepříjdeš. Schválně to mají všechny tyhle školičky napsané na svých stránkách, ptala jsem se jich a je to tak… Jakmile nejsou registrovaný na ministerstvu školství a neberou dotace, tak nikde nehlásí, které děti k nim chodí a tudíž ty jsi pro stát stále „pečující o dítě“.
Já jdu zítra okouknout http://www.skolickaudraka.cz, v Mirienglish jsme byli už domluvený, ale bohužel se teď od září přestěhovali do Avionu a to už je docela z ruky, tak ještě přemýšlím… A další jsem objevila dneska http://motylek.agenturamama.cz/, ale taky je to v centru a pro mě z ruky ![]()
Ernata píše:
Nepříjdeš. Schválně to mají všechny tyhle školičky napsané na svých stránkách, ptala jsem se jich a je to tak… Jakmile nejsou registrovaný na ministerstvu školství a neberou dotace, tak nikde nehlásí, které děti k nim chodí a tudíž ty jsi pro stát stále „pečující o dítě“.
no jo, to bych ho tam musela umístit mnohem dřív, aby se to „vyplatilo“ a stíhala si nadělat na měsíce, kdy o ten rodičák přijdu. Kéž by se povedlo umístit ho pak od září do normální školky, aby se jednalo jen o relativně krátkou dobu ![]()
Ernata píše:
Já jdu zítra okouknout http://www.skolickaudraka.cz, v Mirienglish jsme byli už domluvený, ale bohužel se teď od září přestěhovali do Avionu a to už je docela z ruky, tak ještě přemýšlím… A další jsem objevila dneska http://motylek.agenturamama.cz/, ale taky je to v centru a pro mě z ruky
Avion…myslíš na gočárovce? Ty máš rodičák na 3 nebo 4 roky?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.