Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Liška32 píše:
Jen se chci zeptat, nemáte někdo zkušenost u takhle malých, jak v jeslích spí, když už doma nespí? Uvažuju o jednom dnu ji nechat i spinkat, ale doma mi neusne, jedině až tak kolem 4 odpoledne. Ředitelka tedy říkala, že jim usnou vždycky všichni, ale nevím tedaa že by vydržela jen ležet jako děti ve školce, které neusnou, to asi těžko
Starsi dite doma nespalo od roku a pul, hrozne boje, stejne k nicemu. V jeslích nevim, ale nikdo si nikdy nestezoval, takze asi spalo normalne. ![]()
@Liška32 me kluk přestal doma spát před druhým rokem a ve školce až nějak okolo 2,5 let. Jemu stacilo třeba 2-3× týdne spát odpoledne tak si to odbyl tam
@Any30 píše:
@mroe děkuji Vám. A od kolika do kolika? Plakal ze začátku?
To uz nevim, ale zadne velke komplikace nebyly.
U staršího jsem rovnou nastoupila na castecny uvazek (7-15.30), u mladsiho myslim zhruba na polovicni ( asi 8-15), den a pul hlidala babicka.
@Liška32 píše:
Jen se chci zeptat, nemáte někdo zkušenost u takhle malých, jak v jeslích spí, když už doma nespí? Uvažuju o jednom dnu ji nechat i spinkat, ale doma mi neusne, jedině až tak kolem 4 odpoledne. Ředitelka tedy říkala, že jim usnou vždycky všichni, ale nevím tedaa že by vydržela jen ležet jako děti ve školce, které neusnou, to asi těžko
Tam funguje davová psychóza
s tím bych si vůbec hlavu nelámala.
Mám 18m dceru, dáváme ji od začátku září do dětské skupiny na 3 dny včetně spani, ráno 7-9 příchod, 15-17 vyzvedávat. Miluje to tam, kolikrát si chce ještě hrát, přesto že nás ráda vidí. Ale na druhou stranu jsou tam děti, které to nedávají tak snadno a musejí si postupně zvykat. Ona je ale hodne společenská (jako já s manželem, u nás doma někdo pořád je), miluje ostatní děti a lidi obecně a stejně jsme i dost času trávili s dětmi v okruhu přátel či v hernickach…
Za mě určitě super věc, ale záleží na povaze dítěte, není to pro každé, na některé je to moc brzo ![]()