Jeslicky a batole

Anonymní
29.9.22 21:12

Jeslicky a batole

Dobrý večer.

Ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo dává batole cca 16.mesicu, třeba do jeslicek nebo dětské skupiny na jeden den?
Moc děkuji a přeji hezký vecer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
646
29.9.22 21:24

Mám 16m holčičku a nikdy bych to neudělala. Potřebuje mě. Trápila by se tam. Ale každé dítě je jiné a každý není jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
29.9.22 21:26
@Anonymní píše:
Dobrý večer.Ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo dává batole cca 16.mesicu, třeba do jeslicek nebo dětské skupiny na jeden den?
Moc děkuji a přeji hezký vecer

Dávala jsem kluka od 15m na dva dny 8-15. 2 učitelky na 12 deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
29.9.22 21:26
@Karolina0311 píše:
Mám 16m holčičku a nikdy bych to neudělala. Potřebuje mě. Trápila by se tam. Ale každé dítě je jiné a každý není jako já.

Nějak nevidím odpoved na otázku zakladatelky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
29.9.22 21:29

Jen jsem měla potřebu se vyjádřit, jelikož mám doma úplně stejně starou holčičku. A jen si to představím a je mi z toho úzko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.9.22 21:31

Já dala v 18 měsících 3× týdně 7:30 - 11:30. Nejlepší rozhodnutí. Malá to tam milovala, nechtěla domů. Brzo se odplenkovala, hezky rozmluvila. Za půl roku už jsem ji tam nechala i spát. Chtěla sama. Já si i navýšila úvazek v práci.
Je ale fakt, že tam byly děti, co plakaly a nedávaly to. Naše spokojená. Nechala mi ji tam do 3,5 let. Přechod do školky bezproblémový.
Státní jesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.9.22 21:32

@hospodki děkuji Vám za odpověď.
Mohu se zeptat, jak to malý zvládal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
29.9.22 21:43

Já píšu z pohledu učitelky z jesliček, měli jsme tam děti tohohle věku a strašně to záleží na povaze. Některé úplně v pohodě, některé v tomhle věku prostě ještě trpěly. Ale osobně doporučuju spíš na víc dní v týdnu a jenom dopoledne, než na jeden celý den. Aspoň ze začátku - děti líp pochopí nějakou pravidelnost a není to na ně zas tak dlouhá doba. Když je to ten jeden den v tejdnu, tak ho to dítě protrpí, za šest dalších dní zapomene, že do školky chodí, a příští týden trpí znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
29.9.22 21:47
@Any30 píše:
@hospodki děkuji Vám za odpověď.
Mohu se zeptat, jak to malý zvládal?
Úplně na pohodu. Když byla delší absence - dovolena, Vánoce atp tak pak třeba první dva dny ráno fnukal, ale nikdy nebyl dítě co bych tam rvala násilím. Sám se odplenkoval v 1r7m a mluvit začal taky tou dobou. Děti ho táhly. Chodil tam dva roky a pak plynule přešel do státní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.9.22 21:56

To ti asi nezbyde nez vyzkouset. Jsou deti, co to davaji v pohode a pak jsou deti, ktere to nedavaji. Taky hodne zalezi na tech jeslich - ne vsechny maji stejnou uroven. Dcera nezvladala detskou skupinku ani ve 2,5 letech. Ve trech sla do lesni skolky a nejdriv to bylo hrozne, ale pak uplne otocila a chodi tam rada a i tam spi, protoze tam maji uplne jiny pristup ke vsemu. Ty musis vedet, jak je tvoje dcera spolecenska a jak zvlada odlouceni, to ti tady nikdo nerekne doporucuju nepodcenit vyber zarizeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.9.22 21:59
@Anonymní píše:
Dobrý večer.Ráda bych se zeptala, zda je tu někdo, kdo dává batole cca 16.mesicu, třeba do jeslicek nebo dětské skupiny na jeden den?

Já dala syna od dvou let na plný provoz jak ve školce, tak v cizině je toto naprosto běžná věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
29.9.22 22:05

Dcera má aktuálně 15m, chodí do jeslí full od roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
29.9.22 22:20

Já bych se nenechala citově vydírat takovým tím českým „dítě musí být do tří let doma s matkou, jinak děsně trpí.“ Spousta dětí chodí do jeslí odmalička - netvrdím, že z toho musí být všechny nadšené, ale hodně z nich to zvládá bez problémů. Nikdo ti neřekne, jak se v prostředí jeslí bude chovat zrovna tvoje dítě, chce to prostě vyzkoušet. Maximálně to nebude fungovat a ještě počkáte.

U nás v jeslích (oficiálně je to dětská skupina, ale reálně bývalé státní jesle) jsou hlavně děti od dvou do tří let, ale viděla jsem tam i menší. Sem tam některé brečí, to je jasné, ale žádné šílené scény jsem tam nezažila. Těch jsem svědkem spíš před normální školkou, kde ráno odhadem čtyř- až pětileté děti kolikrát dělají takové divadlo, že mi z toho jde hlava kolem. Přijde mi, že ty menší děti nástup do jeslí možná kolikrát snáší líp než pak starší děti státní školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.9.22 22:33

Ano, dávala jsem všechny tři děti. Nejstaršího od 16m, prostředního od 8m (ten se vyloženě nacpal za bratrem) a nejmladší od cca 1 roku. Začínali jsme na 1 dopolední týdně, postupně prodlužovali. Děti jsou velmi společenské a nikdy neplakaly, to bylo pro mě směrodatné. Neměnila bych, našim dětem to velmi vyhovovalo a z mého pohledu je postupný nástup do kolektivního zařízení mnohem citlivější, než jet z nuly na sto ve 3 letech, jak je u nás zvykem. Nezažila jsem ani u jednoho z děti ve státní školce nějaké komplikace, ať už psychické nebo co se týká nemocnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.9.22 22:47
@Anonymní píše:

Měla jsem obě děti v jeslích cca od roka na 3-4 hodiny. Plynule jsme začínali a ve třech letech přešly do školky úplně bez problémů. Nevypadá, že by to na nich zanechalo nějaké následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí