Jesličky nebo individuální hlídání

Anonymní
17.4.12 09:29

Jeslicky nebo ind. Hlidani

Ahoj holky, chci se zeptat, mam manzela ktery je od osmi do osmi v praci, takze jsem cely den s rocni holcickou. Chci chodit dvakrat v tydnu cvicit a nakoupit( nesnasi obchody), zatim to delam tak, ze mam holcinu na hlidani, ale uvazuju o jeslickach, jestli by ji nebylo lip mezi detmi- v rozsahu dve dopoledne v tydnu, vic ne, zatim je mala. Mate nektera deti a jeslich? Neznate nejake dobre na Praze 9, 8 za rozumnou cenu? Jeste se chci zeptat, kdyz bude chodit do soukromych jeslicek neztratim narok na rodicak? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
17.4.12 09:41

Tak si to vyzkoušejte, co vám oběma bude lépe vyhovovat. Ty společná zařízení mají tu nevýhodu, že se tam rychle přenáší nemoci. Soukromé školky ani jesličky na rodičák vliv nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.4.12 09:49
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, mam manzela ktery je od osmi do osmi v praci, takze jsem cely den s rocni holcickou. Chci chodit dvakrat v tydnu cvicit a nakoupit( nesnasi obchody), zatim to delam tak, ze mam holcinu na hlidani, ale uvazuju o jeslickach, jestli by ji nebylo lip mezi detmi- v rozsahu dve dopoledne v tydnu, vic ne, zatim je mala. Mate nektera deti a jeslich? Neznate nejake dobre na Praze 9, 8 za rozumnou cenu? Jeste se chci zeptat, kdyz bude chodit do soukromych jeslicek neztratim narok na rodicak? Dekuji

Ahoj. Pokud bych měla volit mezi chůvou a jeslemi pro roční dítě (a nemusela řešit finance), zvolila bych chůvu. Ze dvou důvodů - roční dítě kolektiv nepotřebuje, naopak je větší pravděpodobnost, že by bylo často nemocné.

Co se týká jeslí a rodičáku, tak pokud máš ještě starou variantu, není podstatné, jestli jsou jesle soukromé nebo ne, ale jako co jsou vedené. Pokud jsou vedené jako hlídací služba, tak o rodičák nepřijdeš. Pokud jako jesle, tak bys to měla nahlásit a rodičák bys už nepobírala. Pokud máš rodičák vyplácený podle nové varianty, tak do dvou let je tam nějaký časový limit, jak dlouho může dítě chodit do jeslí/školky (tuším 48h měsíčně, ale jistá si tím nejsem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aurinkoJa
17.4.12 09:58

ahoj, ja davam maleho cca od roka na 1-2 dny v tydnu k pani na hlidani na Praze 3 (Jarov) a jsem moc spokojena. Pani hlida vzdy max.4-5 deti, pokud budes mit zajem, poslu ti kontakt.

• Citovat
  • Upravit
101635
17.4.12 10:21

Jen doplním, že u jesliček nehraje roli zda jsou soukromé nebo ne, mělo by se hlásit obojí a podmínky jsou následující:

• stará varianta: do 3 let max. 5 dní v měsíci, od 3 let buď 5 dní v měsíci nebo 4 hodiny denně
  • nová varianta: do 2 let max. 46 hodin za měsíc, od 2 let se neřeší, možno libovolně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.4.12 10:25
@aurinkoJa píše:
ahoj, ja davam maleho cca od roka na 1-2 dny v tydnu k pani na hlidani na Praze 3 (Jarov) a jsem moc spokojena. Pani hlida vzdy max.4-5 deti, pokud budes mit zajem, poslu ti kontakt.

Prosím, můžeš mi do SZ napsat, kolik platíš a za jak dlouhé hlídání? Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.4.12 10:40

Osobně si myslím, že do 3-4 let věku je pro dítě nejlepší být s mámou a pokud jde o hlídání, tak určitě individuální. Jak kvůli nemocem, tak proto, že dítě si potřebuje utvořit vztah k dané osobě, což v případě jeslí možné není. I podle
Matějčka jsou jesle vynález rodičů, školku by si prý děti vymysleli sami. Pokud by chůva byla finančně moc, zkusila bych sehnat jinou maminku s jedním, max. dvěma dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.4.12 16:57
@hkac píše:
Prosím, můžeš mi do SZ napsat, kolik platíš a za jak dlouhé hlídání? Díky..

ok, pokusim se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.4.12 19:48

@aurinkoJa Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.4.12 21:53
@hkac píše:
Ahoj. Pokud bych měla volit mezi chůvou a jeslemi pro roční dítě (a nemusela řešit finance), zvolila bych chůvu. Ze dvou důvodů - roční dítě kolektiv nepotřebuje, naopak je větší pravděpodobnost, že by bylo často nemocné.Co se týká jeslí a rodičáku, tak pokud máš ještě starou variantu, není podstatné, jestli jsou jesle soukromé nebo ne, ale jako co jsou vedené. Pokud jsou vedené jako hlídací služba, tak o rodičák nepřijdeš. Pokud jako jesle, tak bys to měla nahlásit a rodičák bys už nepobírala. Pokud máš rodičák vyplácený podle nové varianty, tak do dvou let je tam nějaký časový limit, jak dlouho může dítě chodit do jeslí/školky (tuším 48h měsíčně, ale jistá si tím nejsem).

rozhodující je zda jde o KOLEKTIVNÍ HLÍDÁNÍ či INDIVIDUÁLNÍ. Je jedno jak se zařízení nazývá.

• Citovat
  • Upravit
15674
18.4.12 12:09

@sophinka Díky za upřesnění, já to takhle nějak myslela, ale přesné výrazy neznám, mě se to nikdy netýkalo, jen vím, že nezáleží na tom, jestli jsou soukromé nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin