Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky, chtela jsem se zeptat,jestli nektera z vas ma skusenost s anglickou skolkou tetty?moje dcera je tam docela kratkou dobu a nejak se mi to tam cele zda podezrele,nechci se unahlit a skolku hned menit,tak by me zajimali i jine nazory!diky moc
takze nikdo nema zkusenost?
mam prvni dite ve skolce a nezda se mi normalni rychlost jakou se tam meni personal,jen co si holka na nekoho zvykne,zas je pryc
skolka je to draha a tak jsem ocekavala vic ![]()
Ahoj. Ja mam ve skolce Tetty 2 deti a jsem moc spokojena. Personal je skvely, detem se maximalne venuji. Deti se ve skolce naucily spoustu novych veci. Starsi dcera (temer 5 let) se domluvi anglicky bez problemu, syn (3 roky) zacina taky mluvit v anglickych vetach. Do skolky se oba pokazde tesi a obcas mam problem dostat je domu:-) Deti jsou ve skolce nadsene a ja jsem rada, ze jsme vybrali prave Tetty. Jsem presvedcena, ze budete taky ze skolky nadseni. Kdybyste chtela vice informaci, klidne mi napiste email, rada Vam odpovim.
Ahoj. Připojuji se k chvále školky Tetty. Dcera (nyní 5 let) tam chodila minulý rok, nyní chodí do státní školky, a do Tetty jen ve zkráceném režimu, aby angličtinu nezapomněla. Jsme čistě česká rodina, a připadá mi, že při 3leté docházce by byla příliš vytržena z českého prostředí. A také samozřejmě finanční důvody. Myslím, že jsme měli velké štěstí, že jsme z anglických školek vybrali právě Tetty. Já jsem se školkou byla velice spokojená, myslím, že dcera ve výchově dostala vše, co dostat měla. Dcera ještě po 4 měsících v nové školce na otázku, jestli chce dnes do školky, odpovídá: „Do státní ne, do Tetty jo.“ I minulý rok jí každé prázdniny, každá nemoc byla moc dlouhá, nemohla se školky Tetty dočkat. Přes starší dceru mám srovnání i s jinou (českou) soukromou školkou, a opět vychází Tetty lépe.
Myslím, že velký dík za kvalitu školky patří majitelce a ředitelce školky, která vše dělá z nadšení pro věc. Proto si myslím, že i jestli máte v současné době nějaké potíže, jsou pouze dočasné.
Také se ráda přes email podělím o další informace.
Naše holčička chodí do Tetty už rok a půl a je moc spokojená. Tetty má víc učitelů a co je vzácné, i hodně mužů, aby to více připomínalo rodinu. Paní ŕeditelka Lucie je velký nadšenec a pro školku dělá maximum. Dále je maminka dvou malých holčiček, což je taky plus. Děti mají bio jídlo, paní kuchařka je naprosto skvělá. Naše mladší od ní dostává dobrůtky, když jde pro ségru do školky. Osobně vidím jediné mínus v tom, źe potom děti budou v šoku na základce, pokud narazí na nějakou ne zrovna dobře naladěnou učitelku. Mé osobní vzpomínky na školku jsou v podstatě negativní. Nikoho nezajímal náš názor a byla jsem ráda za každý kašel, který mi umožnil zůstat doma. To od dcery vůbec neznám a jsem za to ráda. Určitě to za ty peníze stojí
.
MOji známí odtamtud dcerku radši vzali, nebyli spokojení- nevím ale proč konkrétně. každopádně bych si dávala pozor ![]()
Já nemám praktické zkušenosti s Tetty, ale musím se podělit o hodně blbou zkušenost s ředitelkou. Nejenže se mi neozvala, jak mi ve šklce slíbili - byla jsem se tam podívat v návštěvní den. Tak jsme zkoušela volat - ředitelka ale nebrala mobil. Podařilo se mi jí dovolat napopáté a až po sms. Slíbila, že pošle dokumenty - neposlala. Opět telefon. Omluva - prý email posílala…Pak konečně přišel. Tak jsem obratem odepsala, že mám zájem, ať pošle návrh smlouvy. Nula reakce. To už jsem byla hodně na vahách, evidentně asi nemají o mého syna zájem??? Po měsíci bez reakce jsem jí napsala dost naštvaný email, že ta komunikace opravdu hapruje a že váhám, zda k nim syna dát. Přece jen to není prodej koberců, kdy se kousnete, pokud se vám koberec líbí, i když personál je laxní…Tohle je o péči o dítě -a když to nefunguje hned na začátku, jak to bude fungovat později??? Zkrátím to: na email nepřišla reakce, ani omluva či vysvětlení, takže jsem syna zapsala do jiné soukromé školky. Když jedná vedení Tetty takto s potenciálními zákazníky, můžou být učitelky jak chtějí dobré (působily během mé návštěvy ve školce velmi sympaticky), ale není to dobře vedený podnik. A do takového já své dítě prostě nedám, i když je to pro mě nejbližší školka. Bohužel.
@Malinak píše:
Já nemám praktické zkušenosti s Tetty, ale musím se podělit o hodně blbou zkušenost s ředitelkou. Nejenže se mi neozvala, jak mi ve šklce slíbili - byla jsem se tam podívat v návštěvní den. Tak jsme zkoušela volat - ředitelka ale nebrala mobil. Podařilo se mi jí dovolat napopáté a až po sms. Slíbila, že pošle dokumenty - neposlala. Opět telefon. Omluva - prý email posílala…Pak konečně přišel. Tak jsem obratem odepsala, že mám zájem, ať pošle návrh smlouvy. Nula reakce. To už jsem byla hodně na vahách, evidentně asi nemají o mého syna zájem??? Po měsíci bez reakce jsem jí napsala dost naštvaný email, že ta komunikace opravdu hapruje a že váhám, zda k nim syna dát. Přece jen to není prodej koberců, kdy se kousnete, pokud se vám koberec líbí, i když personál je laxní…Tohle je o péči o dítě -a když to nefunguje hned na začátku, jak to bude fungovat později??? Zkrátím to: na email nepřišla reakce, ani omluva či vysvětlení, takže jsem syna zapsala do jiné soukromé školky. Když jedná vedení Tetty takto s potenciálními zákazníky, můžou být učitelky jak chtějí dobré (působily během mé návštěvy ve školce velmi sympaticky), ale není to dobře vedený podnik. A do takového já své dítě prostě nedám, i když je to pro mě nejbližší školka. Bohužel.
Ahoj lucilali, drzim palce, treba to bude dobre. Jen upresnim, ze email. adresa nebyla y webu, daly mi ji ucitelky ve skolce. Ja sama jsem mela zamestnani, kdy jsem mela i kolem 150 hovoru denne (no to jsem jeste nemela dite
, a volala jsem vzdycky na vsechny zmeskane hovory. Mymi „klienty“ byli totiz novinari a ti by si moji neodpoved/nezvednuti sluchatka vylozili tak, ze se zeptaji jinde. Stejne tak to udelam ja - pujdu jinam. Volala jsem opravdu nejmene petkrat a psala taky - a nic. Kdyz se to stane jednou dvakrat - OK, ale ctyrikrat petkrat, tak to uz ne. Proste tam nemuzu syna s cistym svedomim dat. Dam ho tam, kde se mnou komunikuji hladce a kde se mi to- i synovi- po vsech strankach zamlouva. Jen dodam, ze cenove je to podobne. Hodne stesti a dej vedet.
@malinak píše:
Ahoj lucilali, drzim palce, treba to bude dobre. Jen upresnim, ze email. adresa nebyla y webu, daly mi ji ucitelky ve skolce. Ja sama jsem mela zamestnani, kdy jsem mela i kolem 150 hovoru denne (no to jsem jeste nemela dite, a volala jsem vzdycky na vsechny zmeskane hovory. Mymi „klienty“ byli totiz novinari a ti by si moji neodpoved/nezvednuti sluchatka vylozili tak, ze se zeptaji jinde. Stejne tak to udelam ja - pujdu jinam. Volala jsem opravdu nejmene petkrat a psala taky - a nic. Kdyz se to stane jednou dvakrat - OK, ale ctyrikrat petkrat, tak to uz ne. Proste tam nemuzu syna s cistym svedomim dat. Dam ho tam, kde se mnou komunikuji hladce a kde se mi to- i synovi- po vsech strankach zamlouva. Jen dodam, ze cenove je to podobne. Hodne stesti a dej vedet.
Tak přidávám zkušenost - po měsíci něco můžu s klidn. svědomím napsat, že tetty je úplně supr, můj syn se tam těší, vypadá spokojeně, moc věcí se naučil, kt. nechtěl dělat před nástupem do školky, taky začíná víc mluvit, je šťastný, do školky jde poskokem a s úsměvem, jsem ráda. Děkuji vedení této školky i tetám, které se o děti starají. A všem teď už z vlastní zkušenosti doporučuji! Hezký večer!
Zdravim vsetky mamicky,
Mam malu 2 rocnu holcicku a chystame sa do skolky a neviem sa rozhodnut. Poznate nekdo skolku bfresh a skolku tetty? Obidve su na Prahe 6. A nepodarilo sa mi najst ziadne referencie na prvu z nich. Prosim o Vase skusenosti. Cokolvek napomoze rozhodnut. Vopred Vam dakujem. ![]()
Dobrý den, obnovuji diskuzi. Nemáte někdo prosím osobní zkušenosti se školkou Tetty? Jde mi hlavně o přístup učitelek, jestli dětem rozumí, umí řešit drobné spory mezi nima, motivovat je a pod. Moc děkuji.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.