Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, byly jste některá ve 30tt na dovolené v zahraničí?? Já právě řeším s manželem otázku dovolená, chtěly bychom letět na Sardinii, já budu ve 30tt, tak by mě zajímalo, jestli budu potřebovat povolení od doktora a jaká jsou ještě rizika. Bydlíme v zahraničí a každý měsíc létám do CR, zatím lety jsou pro mě bez problémů, ale koncem května se vracím do CR, tam budu i rodit. Tak pořád nevím, jestli ještě v půlce června letět na dovču nebo jestli už mám být raději doma. Díky
Záleží na letecký společnosti, ale spíš asi ano. Sestřenice letěla s CSA asi ve 28tt a chtěli vidět potvrzení lékaře.
Co já vím, takl při zdravotním pojištění je nutno udat, že jsi těhotná a bude tě to i víc stát. Ale to je situace z Čech, takže nevím, jak to funguje u vás.
Ve 30.tt bych se dovči moc nebála, pokud je doposud vše OK. Ale to víš … nikdy nevíš ![]()
Já vím, že kamarádce to dr. rozmlouval hlavně z toho hlediska, že prý i když žena má sjednané připojištění, tak lékařská péče o dítě pojištěná není a kdyby potřebovalo neonatologickou péči, tak to výjde majlant, ale vzhledem k tomu, že bydlíš v zahraničí, tak o zdravotním pojištění v Evropě víš nejspíš víc než my v ČR. ![]()
Holky, pojištění neřeším, jsem pojištěná i v Itálii, takže se to vztahuje také na Sardinii. Spíše mě zajímalo, jestlli se nemůže něco stát s mimčem v tom horku, máme 4 letého syna, takže pobytu na slunci se určitě nevyhnu. A také mě zajímalo jak se cítily maminky , jestli natíkaly atd. Ikdyž to bude asi individuální. Nebo čeho se vyvarovat.
Ahoj, my předloni byli autem v Chorvatsku a to jsem byla 29-30tt a bylo to v pohodě. Letecky bych se nebála vůbec, ta cesta je rychlejší a pohodlnější. Starší syn měl v té době rovné dva roky a bylo to OK, vzpomínám na to jako na super dovolenou, velmi příjemnou, jednu z nejlepších. Plavala jsem, i na sluníčku byla, cítila jsem se báječně.Hodně ovšem fungoval můj muž, vařil, sataral se o nás, blbnul s Vítkem, takže jsem se fakt nepředřela…Byla jsem na gyndě ještě těsně před odjezdem, čípek v pohodě, cítila jsem se v pohodě, tak jsem jela a užila si to:)
Ahoj, my řešili stejnou věc právě teď a po rozmluvě s mým Dr. jsem se rozhodla že pokud na dovču pojedeme tak o měsíc dříve. Dr. mi cestování do zahraničí po 30tt už nedoporučil, kvůli nebezpečí předčasného porodu. Říkal že zakázat mi to nemůže, ale určitě nedoporučuje. My máme v plánu jet do Severní Italie, Dolomity a pak snad i na pár dní moře. Ale kdybych byla pojištěna stejně jako ty v Itálii, tak bych to asi riskla.
Ahoj,
na Sardinii jsme byli loni, mladší syn dostal laryngitidu, hledali jsme nějakýho doktora, nemohli žádnýho sehnat, nakonec se dostali k nějakýmu, kterej ale neuměl slovo anglicky… Možná jsme měli jen smůlu, ale v „rizikovým“ období bych tam nejela. Tak čtu, že jazykovou barieru asi mít nebudete
Obecně se doporučuje nebýt na slunci, neopalovat břicho, dle mého dr. to vyvolává porod - možná kecá. Já ve vedru natíkala šíleně…