Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jak vypadá kolostrum-mlezivo? Jsem v 35.tt, mám omatlané bradavky - pokud je to čerstvé, je to bílé, husté - když si je neumyju, vnikne jako strup takový dožluta. Není to tekutina. Díky moc.
Osmanko tak to je ono, mě taky ke konci těhu teklo a dělaly se stroupky. Pak asi dva dny po porodu už bylo mlíčko i když ještě trochu oranžové. ![]()
Přeju pohodový a rychlý porod. ![]()
Díky moc, tak to bych mohla kojit
Čekala jsem, že mlezivo je tekuté.
No to bývá, ale jak u koho. Já jsem měla v začátcích to, co ty ted a potom mě začalo trošku téct. Třeba v podprdě ne, ale bez podprdy to kolikrát teklo až na prostěradlo ![]()
Maminky, prosim odpovezte mi.
Ma kazda zena po porodu vytvorene mlezivo??
Mv tehotenstvi jsem nic nemela.
Mala se mi narodila 26.06.14 ve 23:00 a snazim se prikladat pokazde co se vzbudi. Ale furt place a ja se bojim ze ma hlad a me to mlezivo chybi. Kdyz jsem si zkousela promackat bradavky tKe nic nevyteklo
Po porodu by se mělo začít tvořit. zkus dát prsty kolem prsního dvorce do tvaru C, zatlačit dozadu, potom stisknout a táhnout dopředu. takhle mně učili rozmasírovávat prsa po císaři k nastartování laktace
@zelenaprisera Dekuji vyzkousim.
Uz jsem zoufala.
Nas poslaly 6 hodin po porodu domu. Zijeme v zahranici - cili bezne.
Kdyz jsem to po tom rikala dnes na kontrole porodni asistentce, rekla ze vse je ok a ze to je normalni a ze hlad nema. Jenze videla me 10 minut :-/
@sabusssa tak to jsem ráda ![]()
může brečet třeba jenom protože chce být s mámou…
Ahoj, já ještě za sebe poradím co mi radili v porodnici, před kojením teplou sprchu na prsa, jak je nahřeješ, tak to teče líp
pokud malá má pěknou růžovou barvu a pevnou kůži je co se týče jídla ok, to mi radila moje dětská doktorka když jsem se bála že malá nepřibírá(takhle mě zase vystresovala prozměnu dětská doktorka v porodnici
)
může i plakat kvůli prdíkům, pokud cca do půlhodinky až hodinky po jídle začne plakat, natažené nožičky a v okamžiku kdy jí začneš masírovat bříško se začne uklidňovat, tak to je typické pro prdíky, já to třeba nevěděla a pěkně jsme si užili.
Zkus hodit stres zahlavu, lehni s malou do postele, jí jen v línce, ty holý hrudník a počkej jak se rozkojíš
![]()
Hodně štěstí ![]()
@sabusssa ještě jsem si vzpomela, vždycky si ke kojení nachystej teplý pití pro sebe - čaj nebo třeba kakao. Pak to lip teče ![]()