Začínáme s příkrmy - jí málo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jí málo?
Ahoj holky chtěla bych se vás zeptat kolik toho s ní vaši mrňousové. eliška má 7 měsíců. Od čtvrtého měsíce dáváme ovocné šťavy od páteho jsme začli se zeleninou a od 6 i s masem. Třeba přesnídávky ovocné papa hezky, banán papá ráda, jablíčko už méně a už jsem zkoušela i pomeranč cucala ho v ručičce chutná ji moc. No přímo jahodového hamanka sní třičtvrtě sklínky, vařím jí doma, je to zdravější než kupované teda dle mého názoru a co neseženu kupuju. Takže vařím telecí, hovězí, kuřecí a krůtí doma a jehněčí kupuju. Jenomže se mi zdá že ty zeleninové a masozeleninové jí málo pořád mi všechno plive nic nechce rvu to do ní ona se vzteká a plive to po zemi a po mě. Kupované třeba papá normálně dokud může sní třeba skleničku nebo půl skleničky jak kdy. Dneska jsem jí udělala hovězí se zeleninou různou a bramborem k tomu a ochutnala jsem to a je to moc dobré, půl hodiny jsem se do ní snažila aspon něco dostat vážila jsem misku takže vím že ujedla 28g a to je i stím co skončilo mimo pusu. Je to dost? Je to malo? Já vůbec nevím
Jsem nešťastná už nevím jak to do ní dostat. Zkoušla jsem rady jako přidej trochu UM líp si zvykne nebo malinko to osol ale nic nepomohlo a tu sůl nechci zkusila jsem to jednou a stejně to nejedla. Děláme to už měsíc, dávám třeba dva dny po sobě stejnou věc a pak zase jinou zkusili jsem už hodně zleniny i masa za ten měsíc a pořád to frfna. Co vy na to? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
LadyRebeka píše: Kupované třeba papá normálně dokud může sní třeba skleničku nebo půl skleničky jak kdy.
Nebude tedy jednodušší ty skleničky hold koupit?
Určitě horší nejsou naopak jsou kontrolované pro děti.Což běžná zelenina z obchodu není.
Já dávám skleničky a jí je.
Mnoho kamarádek už mi řeklo,že jim děti vařené nechtějí,že musí kupovat,nebo i naopak-skleničky nechtějí musí jim vařit.Každé dítě je hold jiné.
Radu co do toho přidat aby to jedla bohužel nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak naše malá jí ze 80% vařené a tak 20% kupované ( to co nemůžu sehnat za zeleninu), ovoce kromě banánu jen z přesnídávek - ale né Hamánka je tam přidaný cukr.
v 7 m snědla tak 120 - 150 g zelenového oběda a do ted sní půl ovocné přesnídávky - možná by snědla i víc, ale zatím hladově nevypadá..
Holt některé děti preferují ovoce, jiné zeleninku a jiné zase kaše..
zkus vysledovat, co ze zeleniny jí chutná nejvíce ( u nás jednoznačně brambor na úkor těstoviny a rýže) a to zatím dělat..Možná jí nechutná ta konzistence , naše malá se na drobky dost cuká a chce mít zatím vše dost do hladka. Zkus hodně naředit s převařenou vodou a rozmixovat - bude to jak ovocná přesnídávka..
Ale pokud krásně přibývá tak se s tím zbytečně nestresuj za 14 dní může být všechno jinak, děti rostou a mění chutě i nároky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, nam taky mala - 9 mesicu - papa jen sklenicky, moje varene jen malokdy, tak kupuji sklenicky, a primichavam brambor, brokolici, mrkev..
- Citovat
- Upravit
Buď ráda, že Ti papá aspoň ty kupované skleničky
Náš Vojta nejedl zeleninu ani doma připravenou, ani kupovanou… Dneska je mu už víc jak 3 roky a s jídlem je to pořád bída
Sladké sní, ale „normální jídlo“ do něj musíme dostávat téměř násilím a dělá u toho příšerné scény ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď si mě Lizbeth přivedla na myšlenku, že naše malá kaši nechce, ale když jí zředím ještě mlíkem že to není takové husté tak to s ní, možná to dělám moc husté, tak to zkusím zředit na tu přesnídávkovou hmotu třeba to sní, asi jí vadí, že je to sice rozmixované do hladka, ale není to tekutější. Dobrá rada, díky!!! Ještě jsem se chtěla zeptat mi doktorka, řekla dávat v poledne zeleninomasové přikrmy 3krát týdně a zbytek jen zeleninu, malá má 7 měsíců říkám si, že odpoledne by mohla mít bílý jogurt nebo tak, jdeme na prohlídku 3.3 nevím jestli mám čekat nebo jak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurty se dávají tak od osmého měsíce-podle naší Dr.podle jak jsem dávala já i podle toho co jsem se kde dočetla.
Masozeleninový příkrm podle Dr.klidně 6×týdně a 1× zelenina +žloutek 10min vařit vejce.
Tak jsi mě tím masem jen 3× týdně docela zarazila.Jestli to nedělám blbě já. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S masem se začíná nejdříve jednou týdně, další týden 2× a tak dále, až se dohrabete na 6× týdně plus 1× místo masa žloutek..
Jogurt až od 8 klidně 9 m.
Držím palce at řídké jídlo zabere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuju diskusi:
Chtěla bych se zeptat mamin co mají nežravce
. První dcera žravec co jsem dala to zbodla a tak jsem neměla žádný problém s příkrmy.
Mladší sní max 50g příkrmu cca měsíc mám počkat až sní celou dávku a pak začínat s ovocem? nebo mám zkusit dopoledne ovoce? Ona se dcera začne vztekat a chce mléko tak nechci tlačit na pilu a mléko jí dám a doufám, že se to časem poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S Mě nejedla zeleninu nikdy.. Doktorka byla spokojená, že jí aspoň ovoce a kaše - že to prostě umí.. Pak začala jíst až po roce to samé co my. Rozjedla se pořádně až teď v 19ti měsících a i tak je hrozně vybíravá, co nezná, nejí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mně spíž připadá, že jí to už nebaví. Pěkně otvírá pusu a pak se rozčílí, že už nééééé dám jí 120ml UM a je klid. Starší se mi do 4 dnů naučila neprasila se UM už jsem nedávala bylo další měsíc ovoce atd… žádý problém a tak jsem nic nemusela řešit.
Takže se vrátím k otázce tys normálně dávala sváču a večeři a místo oběda jsi kojila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S
mi doktorka radila, at po nedojedenem prikrmu UM nedavam. ze si zvykne, ze kdyz uz ho nebavi lzicka, tak se dorazi mlikem ![]()
samo, nemuzes ji nechat hlady, ale dat aspon hodinu, hodinu a pul pauzu (pokud ti sni pul porce, tak to na tu dobu staci) a pak az dat UM, at si to nespojuje.
a ovoce uz bych klidne dala. ale ja jsem zacala taky davat dopoledne (neco o vstrebavani vitaminu rano), ale pak mi doktor poradil, at davam odpoledne, ze kdyz se maly dopoledne naladuje tim sladkym (coz ovoce vetsinou je), tak mi spis odmitne obed.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S ja bych to neresila, maly taky nechce skoro nic - sni napriklad 2 lzicky uvarene rozmix. mrkve za cely den, vic nechce, tak ho nebudu nutit, kdyz chce prso, tak mu ho dam. Nekdy mu nabidnu meloun - to ma rad. Mam kamaradku a jeji dcera uplne odmita i kase, i prikrmy, jedou jen na mleku a to uz ma 9 mesicu a je teda oplacana, takze ji evidentne nic nechybi…
Proste zkousej, uvidis. Do 18 let urcite na UM nebo na MM nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S obědy jsem zkoušela pak jsem ji nakojila, čím byla starší, tím jsem tu pauzu po odmítnutém obědu natahovalo, nic nepomohlo. Ani ochucovani, ani míchání s mm ani solení
zeleninu nejí dodnes. Jen mrkev v polévce nebo nastrouhanou s jablkem. Dr jdu pohodě, ono co máš taky dělat, nuceni to jen zhoršuje. Vařím hodně vývary z masa a zeleniny, maso s přílohou ji sama, z ovoce jen jablko a hrušku, ostatní ovoce jen v přesnídávce. Chleba, rohlík ani třeba koláč nechce. Ji pořád skoro to samý, je to na palici, ale je to daleko lepší než to bývalo. Stále kojim, když jsem nedala prso, byla schopna celý den nejíst a na to já nemám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blanka S předchozí dva byli žravci, takže dítě, které když jsem mu strčila lžičku do pusy a ono vystřihlo škleb a rozbrečelo se pro mě byl celkem šok
Když konečně snědl nějakých 50g skleničky a tojsem mu to ještě musela rozře%dovat vodou, tak jsem měla chuť bouchnout šampus. Nicméně ovoce a zeleninu zavádím dohromady, nevidím žádný smysl v tom oddalovat ovoce, pokud ho podávám neslazené, tak je kolikrát ta zelenina chuťově přijatelnější než ovoce ![]()
Takže u nás to vypadalo tak, že měl nějakou dobu půlku skleničky jednodruhové zeleninové, pak jsem zas koupila třeba jablečnou přesnídávku, tu měl taky dva dny po sobě a tbytek jsem dojedla… Postupně se rozjedl, objem porcí se zvýšil právě na ovoci, protože mu chutnal banán, ovocná přesnídávka byla první, kde jsme se dohrabali k 200g ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit