Kolik UM nebo tekutin
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik UM nebo tekutin
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat, kolik tak by mělo mimi vypít při přikrmování. Začaly jsme v 4,5 měs. kašičkou kvůli ublinkávání, teď baští už třetí týden zeleninku k obědu (necelou malou skleničku, asi by zvládla i více) a kašičku k večeři (z 80 ml čaje a vody) k obědu a večeři dostane vždycky 60 ml mlíčka (víc nevypije,pak blinká)a tak 10 - 20 ml čajíků. Celkem za den vypije tak 40 ml čajíku a tak 570 Nutrilonu. Zatím jsme pořád na jedničce - máme ještě zásoby do 6.měsíce. Ráda bych jí při obědě přestala mlíčko dávat a nahradila tak jednu dávku, ale čaje nevypije 60 ml a tak mám strach, že bude málo pít. Díky za rady a zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,
obecně se udává cca 100ml na kilo váhy, tak si to spočítej. Ale počítá se do toho i voda v jídle, i zelenina, ovoce, to všechno obsahuje vodu. Mě ani jendo dítě nechtělo pít, Tobík asi do roka nepil vůbec nic kromě MM, Julinku jsem přesvědčila dřív, někdy před měsícem začla ze dne na den pít, předtím nevzala do pusy nic tekutýho kromě mlíka.
Tak vydrž, až bude horko, oni se rádi napijou ![]()
Ale teď v zimě mi ani jendo dítě nevypije tolik, co by mělo a žijou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkouším dávat čajíček přes den, někdy ho vezme na milost, někdy ne
. Díky za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my máme teď 6 měsíců a jsme taky už od 4. na Nutrilonu.Mně se zdá,že toho Nutrilonu vypije za den dost málo-podle tabulek by měla být denní dávka do 4.měsíce 1000ml a po 5.měsíci 1200 ml.Denní dávku pak vydělím počtem jídel-my máme 5 a tak máme jednu dávku 230 ml.Určo bych mléko nenahrazovala čajem,protože pak nebude mít svou dávku vitamínů a živin,které jsou v mléce.My třeba čajíkujeme až s příkrmy,ale jsem ráda,když mi vypije tak 50ml za den(taky ublinkáváme,takže nic navíc do něj tekutého nedostanu).
S příkrmy to dělám trochu jinak - 1 dávku nahradím příkrmem. Někde jsem vyčetla,že do 6.měsíce se může nahradit 1 jídlo kaší a 2. zeleninovým příkrmem,tak to tak zhruba dělám.Někdy máme jen kaši jako náhradu,někdy obojí,někdy jsme celý den na mléce,záleží,jak mám nakoupeno a jak moc během dne lítám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit