Hubnutí po příkrmech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hubnutí po příkrmech?
Chtěla bych se zeptat, zde máte někdo zkušenost s hubnutím po nasazení příkrmů.
7miměsíčná syn je stále kojený 8-10× denně (cucá cca 3minuty, dělá to tak už od 3. měsíce). Do 6 měsíců pravidelně přibýval, váhově v průměru (v necelých 6 měsících měl 7,5kg a 70cm). Před 3mi týdny jsme nasadili příkrmy – 1× denně v poledne cca 120ml zeleniny (od mrkve přes mrkev+brambor, brokolice, cuketa – Hipp a Hami). Posledních 5 dní dávám na noc i kaši (cca 150ml Moje první kaše Nestlé).
Dnes, po 3 týdnech příkrmů jsem zjistila, že syn zhubl ze 7,61kg na 7,21kg ![]()
Nejeví žádné známky choroby, je veselý, živý, „upovídaný“…
Kde může být chyba? Je mi z toho trochu úzko a nevím, zda nevyhledat raději lékaře. Na 2. stranu třeba zbytečně plaším a je to při změně stravy normální… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A k tomu polednímu příkrmu ještě kojíš nebo ne? Třeba by to mohlo být tím - zelenina přece jenom není tak přibírací, jak mléko ![]()
Já jsem nabízela kojo tak, jak byl zvyklý a příkrmy byly vlastně navíc (a teda zas přibral po zavedení příkrmů 1,5 kg za měsíc
).
Jestli je veselý, tak bych to nějak neřešila, kdyby měl hlad, tak by určitě řekl… Nebyl třeba při tom prvním vážení po jídle a teď dobře vykakaný? To by taky nějaké deko mohlo udělat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě to minimálně přijde divné za 3 týdny je to dost. Nejlépe asi dojít k dr. nechat převážit a ta ti poradí
nic jiného mě nenapadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako choroba se to nejeví, ale nikdy není dobře když kojenec hubne..já také nejdřív kojím a potom dám za půl až hodinu jídlo.Když jsem to udělala opačně, už nechtěla po jídle pít( ani za hodinu)..
hlavně že nic nebolí, ale k doktroce bych s tím šla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec se ti nedivím, že ti je úzko. Můj syn sice po zavedení příkrmů nehubl, ale přibral za dva měsíce 200 gramů a takhle to jde stále, za dva měsíce jen takhle málo. Byla jsem z toho taky nešťastná, nejdřív se doktorka na to moc netvářila, ale teď naposledy nic neříkala. V roce v žádném případě neztrojnásobil porodní váhu, jak se v tabulkách píše, je malý, moc neváží. Teď mi po prvních narozenïnách začal bojkovat jídlo skoro všechno a děsím se toho, až půjdeme někdy v patnácti měsících na očkování, kolik bude vážit. Ale víc jídla do něj prostě nenarvu a nenarvu. Přece mu nezprotivím jídlo. Pokud ale hubne, tak je to ještě daleko horší. Jestli máš rozumnou doktorku, tak se jí fakt na to zkus zeptat. Držím palce, ať to není nic vážného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky všem!
U nás jsou příkrmy taky jakoby něco „navíc“ ke kojení a s poledním jídlem potíže nejsou. Navíc, jak zeleninu, tak kaši mlékem zapíjí a dost…
Jsme za týden objednaní na očkování, takže to rovnou zkonzultím…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to bych se taky vylekala
,zkus nabizet vic mlicka,nebo pridat kasi,urcite to zkonzultuj s nejakym odbornikem.Me to ceka za chvili take-prikrmy a jsem zvedava,jak to pujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam prikrmy uz od 4 mesice ,prave kvuli vaze,mala moc nepribiva.I s prikrmy a kojenim tak 200g za mesic,ale je spokojena ,zvatla,je to takovej smisek.Zato se prave dost od toho 4 mesice zacala hejbat ,takze kalorie hodne spali,tak jestli to nemuze byt i u vas.Jen napad,jinak hubnuti urco probrat s Dr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
snad zlepšení
Tak chlapeček mi za těch pár dní přibral 270g
![]()
Asi to bylo nepoměrem příjem - výdej. Nasadila jsem dopoledne ovoce (plus kojení), maso k zelenině v poledne a večer trochu víc kaše, kojím co nejčastěji a přiznávám, že jsme místo 3× denně cvičili poslední 2 dny jen 1× - čistě z experimentálních důvodů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit