Pribináček – od kdy dávat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pribináček
Prosím Vás, zase jsem měla tchýni na návštěvě se spousty chytrých rad. Například mi kladla na srdce, že osmiměsíční mimino už může normálně Pribináček a že mému manželovi ohromně chutnal, když byl v jeho věku. Manžel se toho chytil, že by mu to určitě víc chutnalo než ty moje Hamánky a Hippy. Že by to měl pestřejší. Nemám náladu se hádat, navíc jsem na Pribináček ani nekoukala, co je tam napsaný, od kolika ho děti můžou. Moc se mi to nezdá. Máte zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Všeobecně se pribináček a podobné výrobky nedoporučují ani starším dětem nad dva roky. Jinak co by dítko mohlo tak kolem toho osmého měsíce jsou bílé jogurty, ovšem nějaké kvalitní s kulturou. Nejlepší asi je Holandie. Můžeš mu tam přidat i třeba ovoce ať mu to lepší jede. Některé děti se prostě ty bílé jogurty nenaučí jíst nikdy, prostě jim nechutnaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo babičky. Pribiňák je tvaroh+smetana+haldy cukru.
A tvaroh děti smí až od roka. Takže teď může tak maximálně neochucenej jogurt.
Markéta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám několik maminek, které dětem dávají Pribináček třeba i takhle malým dětem. Naše Anežka Pribináček skoro nezná ani teď (a to jí budou skoro 4 roky). Jde o to, že jednak obsahuje kravské mléko a hlavně je hodně kalorický, ale ne moc nutričně hodnotný (obasahuje hlavně cukr a tuk). Z mléčných výrobků se do roka doporučují bílé jogurty (pokud možno bez škrobu a podobných náhražek - před těmi 4 lety pediatrička doporučovala Activii nebo Holandii). A ač je naše Anežka hodně na sladké (i přesto, že jsme ji před sladkým drželi co nejdýl to šlo), tak z jogurtů dodnes sní jedině bílou Activii (ani ovocné ne a když už dostane Pribináček a podobné smetanové „dobroty“, tak sní pár lžiček a víc nechce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s holkama - v osmi měsících neochucený bílý jogurt. U nás Pribináček, resp. Lipánek funguje až teď (ve 2,5 letech), a to tak jednou týdně. Beru ho jako obyčejnou sladkost, ne kvalitní jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak tak, přidávám se k holkám, já tyhle věci začala dávat taky až po roce. I dětská Dr. mi říkala, že tvaroh a tyto „lahůdky“,které ho obsahují, do roku NEE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne,ze je Pribinak nevhodnej,ale vysvetlujte to tchynim
,mam to same,na navstevy nosi zasadne Bobiky,Pribinaky,Kinder cokolady,Pingui,a podobny blafy,i pres to,ze ji pokazdy rikam,ze ji to davam jen zridka.Stejne to priste prinese zas!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do roku urcite ne, ja zacala davat nejak kolem 14ti mesicu Lipanka (neobsahuje skroby a zahustovadla), ted uz obcas koupim i Pribinak, ale jen vyjmecne… ale Lipanka kupuju docela casto. Ale do roka bych urcite nedavala.
Zkus to tchyni vysvetlit tak, ze je to proste sladky a ze ma na sladkosti casu dost, ze si nemusi zvykat od osmi mesicu. To by snad mohla aspon trochu chapat, protoze verim, ze nejaky velky mnozstvi bilkovin v tvarohu a tuku ve smetane ji asi moc rikat nebude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já souhlasím s většinou..Pribináka měl Adámek poprvé kolem roku a půl a to jen občas..Ani teď mu podobné pochutiny často nedávám.Emička ho ještě nedostává vůbec.
Neochucený bílý jogurt,co nejdýl to půjde..Nejde jen o tvaroh zatěžující ledviny a smetanu bez výživné hodnoty,ale jak jednou ochutná pribináka,už bílý jogurt nebude chtít..
Vysvětlujte to babičkám
,je to vaše dítě,vaše věc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tvém místě bych se zeptala pediatričky a její názor bude mít pro manžela určitě váhu, známe chlapy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě přijde Pribinák a podobný dost mastnej a sladkej ![]()
rozhodně bych ho nedávala tak malému dítěti, i u nás byl pouze 2× a to jen proto, že ho přinesla kamarádka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás taky Pribiňáky nejedou, ani u Matyho, který má za měsíc 4 roky. Dávám jemu i holkám Choceňský bílý jogurt Max, je taky kvalitní, bez chemie, má tu známku „klasa“ a nám chutná nejvíc. Přichucuju jim to Hippem nebo Sunárkem, Maty si to sám míchá s přesnídávkou. Jednu dobu jedl i vanilkovou Activii tvarohovou /po roce věku/ a tvaroh Milko. Mj. i je to vše levnější, Pribináčku je troška a ty ceny
Mně osobně chutná, ale zas musím hlídat kalorie. ![]()
- Citovat
- Upravit
Betty, ten choceňský jogurt ti chválím...... Ještě bych k němu přidal bílý jogurt OLMA..... A pak ještě vyzkoušejte (klidně i ochucený) Jihočeský jogurt z Jindřichova Hradce (ten je ve skle).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj všude je to stejný..
vždyt já měla pribináka ve 3měsících..
ale verunka ho dostala až po roce a to jen občas..
když nám někdo něco dal, tak to sežrala radši maminka
![]()
ted je dostává častěj…ale jen jako malou svačinku..
ale nejvíc jí jedou jogurty hollandie. jiný ani nekupujem.takže baští jogurty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
verim, ze to tchyne mysli dobre a chce vnouceti prilepsit tim, co ji pripada nejlepsi… Me se osvedcilo nasim ukazat, co Klarka ma rada a ze budu rada, kdyz ji to na navstevu prinesou…ze to treba u nas bezne nemaji, nebo si neco vymysli, aby se babicka citila uzitecna…
Nasi driv nosili sladka chemicka piticka. Tak jsme si sedli, ja jim precetla, co obsahuje jejich stavicka a co obsahuje dzus, ktery kupuju ja… Vysledek byl, ze jsou radi, ze vedi,co kupovat. Jasne, ze to neni bezne piti, ale oni proste chteji neco dobreho prinest…(treba jim ale nemuzu vymluvit lentilky,jsou prece tak dobre a maji je rady VSECHNY deti, ale to jim vysvetlila Klara, kdyz jim roztavene umolousane lentilky roznosila a rozslapala po byte, dodneska je neji a nosi je me ;o))
Kdyz to u vas nebude fungovat, tak treba ukaz tenhle testik…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit