Jaká kaše - 6m, atopický ekém + zácpa

43
2.2.10 20:09

Jaká kaše - 6M, atopický ekém + zácpa

Ahoj,
potřebovala bych tip na to, jakou dávat na večer nemléčnou kaši. Malé je 6 měsíců, přikrmujeme cca 2 týdny (zatím jen obědy - zeleninka a večer kaše). Problém je, že mi doktorka doporučila nemléčnou rýžovou kaši od HIPPu, kvůli tomu, že máme atopický ekzém, ale zdá se mi, že jí ta rýžová kaše staví a malá má strašné problémy se vykakat. Jen chci ještě podotknout, že po kaši ji ještě dokojím, ale jinak do ní jiné tekutiny než MM nedostanu, protože mi naprosto bojkotuje lahev. Předem dík za každou radu nebo osobní zkušenost:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
233
2.2.10 20:23

Ahoj,
a nezkoušeli jste nemléčnou rýžovou kaši od Nestlé, která obsahuje probiotické bakterie ( http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?… )? Od té doby, co jsme ji začali dávat, malý problémy se zácpou nemá, ale každé dítko je jiné.
Jen bude asi problém s tím, že obsahuje vanilin :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
2.2.10 20:28

Ahoj,
náš malý má také atopický ekzém. Jelikož já sama mám alergie na některé potraviny, používáme nemléčnou rýžovou Sunarku nebo nemléčnou rýžovo-kukuřičnou Sunarku připravenou z vody, protože smíchané s hypoalergením mlékem to je trochu nahořklé. Malý po tom nikdy zácpu neměl /užíváme ji od 6.měsíce/ a že jako maličký na koliky trpěl. Proběhla tady už diskuse, že kaše připravené z vody nejsou dostačující, ale malý ji má rád dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.2.10 20:33

Nestlé dělá také nemléčnou kaši s lipovám extraktem nebo se švestkami, ale teprve teď si uvědomuji, že je s lepkem. Ale pokud budete muset mít nemléčnou i později, tak doporučuju, po té švestkové Mates kadí jak divej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
2.2.10 22:10

Ahoj,

už u staršího syna mi doktorka doporučila dokud kojím tuto kaši
 http://www.lekarnadomu.cz/…e-650g-12610?…

Dávám ji teď i mladšímu a problémy se zácpou neměli ani jeden. Nevím ale jestli je vhodná pro atopiky, to jsem naštěstí řešit nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
2.2.10 22:10

My taky kvuli ekzemu po normalni kasi pouzivame kase nemlecne, micham s HA Sunarem. Nam nejvic jede kase jahlova z DM, tu a tam davam i jine treba Sunarku ryzovo kukuricnou a ryzovou od Nestle. Ale na zacpu Viola taky trpela, lahev, hrnecky a jine tekutiny nez MM mi taktez bojkotuje. V 8 mes jsme zacaly s jogurtem a je po zacpe, ted resim presne opacny problem… jinak my ted teda taky nemuzem svestky a podobne na Violu pusobi i merunky a hlavne broskve… Tak jestli ma zacpu po kasi, muzes do ni pridat treba lzicku svestkove presnidavky, my mame po par lzickach prujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
2.2.10 22:24

Jo jo Sinlac by měl být vhodný i pro atopiky (říkala naše Mudra teda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.2.10 07:15

bacha na Nestle - na doporuceni kamosky jsem koupila nestle nemlecnou, ze prej jejimu malimu lip chutnala - no neni divu, voni to jako vanilkova zmrzlina (a z teryze ta vune neni), ale hlavne muze obsahovat stopy mleka :-(((((

Kamoska me doporucila na zacpu pohanku - podle knizky fuchse ma pohanka velmi maly alůergenni potencial, alergie je vzacna, neni to vubec z celedi lipnicovitych, takze n eni ani zkrizena alergiE ostatni obiloviny - a prej ma i prohnat. ja teda koupila instatni a stolice se nezmenila, tak jestli by pomohla varenA (MUSI SE 2X S sparovat, jinak je horka)… na to jsem lina
instantni ve zdrave vyzive 300g asi za 30 kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
3.2.10 07:42

Sinlac je opravdu vhodný pro atopiky, je to speciální kaše, bezlepkové a bez stop mléka, vhodná jak pro celiaky tak pro BKM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
3.2.10 08:26

Aha, ja myslela ryzovou od Nestle v pytliku, ta je podle me bez mleka a vlastane skoro bez chuti… v krabicce jsme jeste nemeli…je to vlastne jen ryzova krupicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.2.10 09:26

Ahojky, díky za tipy, nicméně náš problém asi bude fakt ta rýže… Ovoce jí dávám do každé porce, protože mi samotnou kaši madam nepapá :zed:
Jak to tak sleduju, všechny kaše pro atopiky jsou rýžové, co? Možná zkusím tu Sunarku, ta má v sobě alespoň kukuřici a není to jen ta rýže… Myslím si, že malé by asi lepek nevadil, teď nemá po ekzému ani stopy (naše kožní doktorka mi nasadila dietu :-( ), ale někdy se neudržím a dám si čokoládu, ale zjistila jsem, že se mi osypává po ní. Co jí třeba zkusit dát jogurt? Není na to ještě malá? (20.2. jí bude 7 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
9.5.10 21:57

Tak až po přečtení pár diskuzí zjišťuji, že má Luky asi zácpu, 5dní dávám večer rýžovou kaši a už dva dny nekadil, ale je vidět, že by chtěl, protože tlačí. Takže zítra jdu na dýni a na švestkovou šťávičku nebo přesnídávku.
Jen teda k těm kaším nestlé, nevím jak Vám, ale mě hrozně hrudkovala, nešla vymíchat do hladka, v čem jsem dělala chybu? Raděj jsem koupila Nutrilonku, která se vymíchá v pohodě, ale je drahá. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
21.10.10 16:46

Sinlac ale obsahuje rohovník, který způsobuje obecně tvrdší stolici tak v tomhle případě nevím jestli je vhodný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.10.10 23:28

Sinlac mi kdysi MUDr. taky doporucila, ale kdyz jsem v ni videla ten cukr, nikdy jsem ji nekoupila. Obe deti vyrostly na vsech bezlepkovych kasich, ktere nabizi Zdrave vyzivy nebo DM: jahlove, spaldove, pohankove, kukuricne, ryzove nebo ruzne kombinace mezi nimi. Jsou skvele a levne! Nebo jak uz tu bylo napsano, Sunar ma nemléčnou rýžovou Sunarku nebo nemléčnou rýžovo-kukuřičnou Sunarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.3.11 17:42

Nestle Silac

Mate nekdo zkusenosti s vasi Mudr a pomoci ohledne dokrmu s kasi Silac? Je tam napsane, ze se ma brat pod lekarskym dohledem ackoliv muj drobecek ma stale kazdy den prujem a taky na tvarickach atopicky exemek. Vubec si netroufam tohle doporuceni nerespektovat. Pokud se to nedodrzi muzou prijit nezadouci reakce. Predtim mel stridave prujem, zacpu a stalou plynatost. Jeste plne kojim ale uz bude dokrmovan je mu skoro 9 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí